Roční jí převážně kapsičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
246
5.6.17 09:58

Roční jí převážně kapsičky

Ahoj,

mám 13m synka a jí mi převážně jenom kapsičky od sunarku, od Hami a od hippu. Ráno si vypije kaši a jednu menší ovocnou. K obědu ma normálně ze skleničky prikrm nebo od mne oběd. Ke svačine ma opět ovocnou kapsičku, potom třeba rohlík nebo chleba a večer dáváme opět masozeleninovy prikrm. Mezi tím je ještě tak 5× kojeny.

Myslíte, že je to v pořádku, že ji hodně těch kapsicek? Moc mu chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
5.6.17 10:01

@kaja555 tak mu jich tolik nedavej, nebo si v dm kup ty plnicí a dávej mu do toho ovoce nebo bily jogurt. Chute se i meni, to co mu jede ted, za mesic nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
5.6.17 10:04

Tu kapsičku má 2× denně, jestli dobře počítám. To se mi nezdá tak moc. Je to vlastně ovoce. V jaké ho má formě, to je další věc.
Mě u toho vadí ten odpad a cena. Mám plnící a dávala jsem do toho domácí přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.6.17 10:06

Tak jako množstevně asi ani ne. Mě teda na těch kapsičkách vadí, že nevidím, jak vypadá obsah uvnitř. Když by byla náplň kapsičky třebas plesnivá… tak nemáš šanci to před snědením zjistit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.6.17 10:06

Tak mu je nedávej ne? Zatim je to v tvojí moci co mu dáš a co ne…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
5.6.17 10:07

@kaja555 U nás takto byl v kurzu tvaroháček. Třeba i 3× za den a tak krásně rozhodně nejedla. Jakože oběd, kaši, chleba, u nás sci-fi. Byla jsem ráda, že jí alespoň něco a bylo to velice dlouhé období. Vyrostla z toho a tak nějak kolem 4 roku s tím přestala a teď jí v 6 letech skoro vše. Nechala jsem ji být, na jídlo byla dost konzervativní a na tvaroháček si teď ani nevzpomene. Jasně, že by bylo lepší čerstvé ovoce, ale třeba mně ty některé kapsičky taky chutnají více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
5.6.17 10:10

Pokud nechceš, aby jich tolik jedl, tak mu je nedávej. Jiná rada není.
Já kapsičky dávám jen vyjímečně, nakoupím, když jsou stoprocentně ovocné někde v akci a až starším dětem. Od dvou let a školáci s tím rádi machrují ve třídě. Mimino mi to vždy zmáčklo uprostřed a zašpinilo svoje oblečení a celý kočár. Za mě, nic méně praktického než kapsy není. Jinak je to drahé, vzhledem k množství a odpadu, přesnídávka ve skle vyjde levněji a dítě se aspoň nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16082
5.6.17 11:20

Tak pro tebe to asi v pořádku je, když mu to dáváš. Pro mě by to v pořádku nebylo, a to hned z několika důvodů. Jednak by se mi příčilo dát měsíčně odhadem 1500,–Kč za příděl 200-300g rozvařeného ovoce denně. S tím souvisí absence čerstvých vitamínů (z konzerv a z pečiva je dítě nevezme). Pak by mi vadilo, že dítě v podstatě kromě pečiva netrénuje kousání a rozmělnění potravy.
My kupujeme kapsičky pro už starší děti (1,5 a 3,5) taky, většinou kapsičky Kubík v akci (pak vyjde 100g na 8-9Kč a je to taky 100% ovoce+zelenina - v některých je mrkev), ale jsou to výhradně svačinky na ven (tzn. na výlety nebo jako rychlé občerstvení někde na hřišti nebo při dlouhém přejezdu autem). Máme doma i ty prázdné kapsičky, tam jim občas rozmixuju ovoce s jogurtem nebo s tvarohem.
Jestli tě netankuje nic z výše uvedeného, tak jim to dávej (lepší než balík sušenek nebo piškotů), ale třeba sousedka si neustále stěžuje, že nemají peníze, a dává dítku tak 3 ty kapsičky denně (a kupuje drahý Hipp, protože prý na dítěti se nešetří) a k tomu ta krabicová mlíčka s kaší, což mi při rychlém propočtu vyšlo asi na 40tis. ročně (za to už by se pořídila slušná porce ovoce i kaše, ale ona to nevidí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
5.6.17 13:04

Mám skoro 13 měsíčního a kapsicky nedávám vůbec :think: když už potřebuju krmit někde venku, vezmu si sebou 100 % presnidavku bez cukru, bryndak a dávám mu to lžičkou. Ale nemám nic proti, jen bych dávala opravdu jen ty ovocné a neslazené. Jsou sice chuťově nic moc, ale je to o zvyku. Nejdřív se synové taky cukali, ale teď už mi zvládnou každý 2 na posezení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí