Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Chtěla jsem se zepat,jestli nějaká z Vás nemá zkušenosti se solnou jeskyní.Chtěla bych tam občas s malou zajít.Je sice zdravá(musím zaklepat),ale nějaká prevence by měla být.Zajímalo by mne,jestli je to pro tak malé děti vhodné? A jestli se opravdu tomu ,co se píše o solných jeskyní dá věřit?Např.jeden pobyt nahradí 3 dny u moře atd. Řekla bych,že moře je moře a nahradit se ničím nedá…
Osobní zkušenost nemám ani nenapíšu nic odborného.Na solné jeskyně,jsem slyšela od známých zatím jen samou chválu.Chodí tam i s dětmi,nejmladšímu byli dva roky.Sama jsem tam byla jen 2×.
Osobně ani odborně taky neporadím, ale kamarádka s malým dítětem šla a pak měla co dělat, aby prcek všechno neolizoval
. Proto já bych třeba teď s Ondrou nešla, protože co vidí, to musí strčit do pusy
. Jinak jsem sylšela samou chválu
.
Ahoj, chodime s dcerou pravidelne od jejich 7mi mesicu, zacaly jsme chodit v lednu 09 tak do dubna a letos, resp. v rijnu 2009 jsme pokracovaly a chodime kazdy tyden doted, planuji chodit tak do konce brezna, pak zase az na podzim.
Dcera neni vubec nemocna, nevim, jestli na to ma vliv solna jeskyne, ale ji se tam libi a vzdy se tesi, ze si tam bude v soli pekne hrat. Jdeme zrovna dnes.Takze za sebe urcite doporucuji ![]()
taky jsme začaly s dětma chodit pravidelně a moc se jim tam líbí ![]()
Ahooj, chodime od pul roku, nejdrive jsem ho mela v naruci, to bylo ok, nejhorsi to bylo, kdyz zacal lezt a matlal se mi v te soli
nastesti nebyl moc velky olizovac..
Nejlepsi je to ted, proste na 45 min. sednu do kresla a vypnu a malej si tam hraje s babovkama a autama, presypa pisek/sul a je z toho u vytrzeni
Takze ja doporucuju ![]()
I kdyz je fakt, ze my tam chodime hlavne kvuli AE, alergii, ale ted uz i dychacim obtizim, do 1 roku nebyl ani jednou nemocny, ale ted si to vybira, skoro kazdy mesic prudusky
Takze nevim, jestli to pomaha, ale maly je alergik, takze asi jeskyne nezvladne vsechno, ze jo ![]()
ahoj solne jeskyne, maji ucinek psychicky, je tam pohoda, prijemne svetlo, hudba aj., ale ucinek somaticky neni bohuzel zadny, to by jste tam museli travit dlouhe hodiny denne!
určitě bych šla. My chodíme pravidelně 52× týdně. Doporučuje se nejlépe po 3 dnech. Vidím to tak do dubna-dle počasí a pak opět na podzim
tak já můžu ze zkušenosti jen doporučit,my chodíme do solné jeskyně od 4 měsíců ale chodí i od 6 týdnů,my s přítelem kvůli problémům a malá preventivně. vřele doporučuji. ![]()
Moc děkuji za příspěvky. Malá je velký olizovač,tak to snad zvládnem bez předávkování soli.Určitě to vyzkoušíme ![]()
ahojki, ztratila jsem iluze o solné jeskyni v září, kdy holka začala chodit do školky. Do tý doby vůbec nemocná, no, třikrát rýma do roka, ať nekecám, ale tento první rok ve školce rýmuje dost. Choděj se školkou jednou týdně do solné, a vždycky dva dny po její návštěvě rýma+kašel. Tak pak přestala holka chodit, bylo to lepší, tuhle mě zase uprosila, líbí se jí tam, tak šla, a do dvou dnů opět doma, rýma+kašel. I učitelka říkala, že žádnej efekt nevidí, že dochodí domluvené a přestanou s tím, děcka že soplí pořád.
Nechápu jak ten polystyrén, kterým je solná obložená, může léčit ![]()
A.