Roční vzdor? Plácá nás po obličeji, kouše.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1888
18.10.25 22:13
@KKK85 píše: Více

Pamatuješ? Tak to jsi dobrá máma! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.25 07:06

Dobré ráno. Děkuji za odezvy. Nenechávám ho nás plácat a kousat. Snažím se, jak píšete, mu důrazně říct že nesmí, že tohle se nedělá. Většinou už přestane, někdy to ještě pro jistotu zkusí 😅. Zaměřím se na to více a pokusíme se to utlumit co nejvíce to půjde. Už jen doufat že s toho brzy vyroste 😅. Hezkou neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.25 07:08

Dobré ráno. Děkuji za odezvy. Nenechávám ho nás plácat a kousat. Snažím se, jak píšete, mu důrazně říct že nesmí, že tohle se nedělá. Většinou už přestane, někdy to ještě pro jistotu zkusí😅. Zaměřím se na to více a pokusíme se to utlumit co nejvíce to půjde. Už jen doufat že s toho brzy vyroste 😅 Hezkou neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.25 10:11

@arinecka reaguji tak, že řeknu důrazně ne, maminku to bolí, popřípadě odtáhnu pryč. Při přebalování mě párkrát stihl trochu kousnut, to jsem opět řekla důrazně ne a zkrátka mu to dala najevo. Ale možná jsem našla techniku jak přebalovat a převlékat bez scén…tak třeba to vydrží 😊.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
4.11.25 12:16
@Barevné klubíčko píše: Více

Ve 12 měsících dítě empatie objektivně není schopno, ta část mozku fyzicky není vyvinutá. Bez ohledu na to, kolikrát ho rodič praští nebo kousne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
4.11.25 12:33

Obě děti to na mě zkusily max. dvakrát. Oplatila jsem jim to, ať už šlo o kousnutí, bouchnutí, tahání za vlasy… Pochopily, že to bolí, nějaké vysvětlování v roce děcka nechápou.
To stejné třeba s horkým čajem/kávou, krbem, troubou, stačí na chvíli přiložit ruku a ví, že se spálí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.25 09:53

Kouše -rostou zuby nebo má hlad, plácne -nudí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat