Poradna duly
Jana Čurdová
lacenka píše: … Já to nemyslela zle, to mě mrzí pokud se tě to dotklo, …
Vůbec se mě to nedotklo! Jen jsem si pak dělala legraci z toho věčnýho srovnávání. Takže to bereme stejně ![]()
Ahoj ![]()
Když jsme tu řešily ty sporty, napadlo mě, učí se (nebo už dokonce umí) vaši prckové plavat? Já bych ráda, aby starší syn někam na plavčo chodil, ale zatím na většině kurzů, které jsem pro takhle velké děti našla, bych musela na té lekci být (tedy ne ve vodě, jen se dívat). No a já si nějak neumím představit, že budu někde hodinu chytat okolo bazénu mladšího ![]()
Maty chodí do Plaváčku už od 8mi měsíců. Chytlo nás to a chodíme pořád. Jako, že by uměl plavat se říct nedá, umí se plácat se žížalou a přeplave velkej bazén na malý desce.
Plave se s rodičema, takže já chodím s malou, manžel s Matym.
Po nás ale chodí malí špunti, do školy tipuju ještě nechodijou a ty rodiče odvedou do šatny a zase si je tam vyzvednou.
Ale myslím, že v malým bazéně se kupa děcek plavat nenaučí a ve velkým by se „sami“ utopili
Samotnou by mě zajímalo, jak to funguje ![]()
Plavání jsme zkoušeli když byla A. miminko, ale kvůli dopravě to padlo (jezdit busem se fakt nedalo). A teď má A. ráda vodu, ale jen pokolena, na hlavu ani náhodou, a nedej bože když se ji voda dostane na obličej, to je konec světa
Jinak se ve vodě rochní ráda a neví kdy ven, ale jak říkám po kolena a dost ![]()
Ywett, to je tedy malý šikulka ![]()
Já jsem se synem právě na takové to miminkovské plavání nechodila, nějak moc nebyly peníze a pak už zase byly děti dvě, manžel chodí pozdě z práce, takže nějak rozumně si děti rozdělit taky nejde.
Ale moc ráda bych, aby si na vodu trochu zvyknul. Zkusíme teď v létě alespoň nějaké bazény, ale to plavání by bylo fajn.
Luon, po třech letech na bazéně musí být něco vidět ![]()
Před týdnem dostal Maty chlapa, když si hodil žížalu do velkýho bazénu a neohroženě skočil za ňou ![]()
Je to drahá záležitost, to máš pravdu, ale my si schováváme veškeré peníze od babiček, takže to ani nebolí ![]()
Asi před rokem mi Maty spadl do bazénu. Zakecala jsem se na břehu před hodinou a než jsem stihla zareagovat, škrabal se ven. Dodnes přemýšlím, jestli dostoupl nebo se jen chytl kraje. Od nějakého druhého kursu se děcka potápí směrem ke kraji bazénu, a učí se samy vylézt na břeh. Pokud jsme v něm vypěstovali nějakej „vylejzací“ reflex, nebyly to vyhozený peníze.
Ywett, to je jasné, určitě to nejsou vyhozené peníze, to v žádném případě. Já právě taky považuju plavání za hrozně důležité, proto se tu na to ptám. Byla bych ráda, kdyby s učením syn začal už dávno, ale co se dá dělat, nešlo to, tak snad nějaký vhodný kurz teď najdu ![]()
Luon, u nás chodí plavat některé děti se školkou. Vidíš, po víkendu zjistím u sousedky, jak to probíhá a napíšu ti. Já už totiž přemýšlela, že Plaváček zrušíme, ale musela bych místo toho najít nějakou náhradu
Ale na samostatný plavání mi přijde ještě malej ![]()
Luon,my chodili s Adi plavat od šesti měsíců do do 2,5let.Adi to moc bavilo a šlo ji to.Zůročilo se nám to když jsme byli porpvý na dovolený a spadla do bazénu.V klídku si vyplavala nad hladinu a Petr ji jen vytáhl.Pak skákala do vody automaticky i bez plavacího pásku nebo rukávků.Skočila do vody,doplavala ke kraji bazénu ,vylezla ven a šup zase do vody.
Mi chodili plavat se všema třema dětma také do Plaváčků. Tomík je vodní živel a je fakt šikula, plavat se sice nenaučil,ale aspoň se nebojí vody. Peněz je to hodně to jo, ale i já mám vodu ráda takže jsem si to užívala.
marki77:já už jsem hlasovací možnost vyplácala hned po zahájení hlasování ![]()
koukám,rozebíráte plavání.Tak Nela plavat neumí,ale loni se naučila plavat s křidýlkama,tak aspoň to
-na to,že ona je takovej všeobecnej srab je to úspěch ![]()
Holky, děkuju všem za reakce k plavání
Je vidět, že už toho v tomto věku mohou děcka ve vodě hodně umět. Mně se i podařilo najít jedno centrum dětského plavání, kde alespoň podle informací na netu bych nemusela být na lekci přímo u bazénu, tak tam v týdnu zkusím zavolat. A taky tam mají malou herničku, třakže bychom měli s mladším kde lekci přečkat ![]()
Ahoj holky tak se taky k vám přidávám máme doma 4letou Marušku a co týká plavání tak to byl dlouho velkej problém strašně dlouho se bála vody ale pak jsme začli víc chodit do bazénů a když má rukávky a kruh tak plave a nevadí ji že tam nevystačí…teď už začlo léto a máme doma napuštěnej bazén a tam si strašně moc zvykla a začla se už pomalu potápět tak je to super.Jinak co se týká sportu tak před dvouma měsícema dostala svýho poníka tak už začla sama jezdit na koníkovi a moc jí to jde jinak jezdí na kole a podobně věčně někde šplhá a co se týká odmlouvání tak to občas taky zkouší ale stačí zakázat koníka a nebo něco podobnýho a už je po odmlouvání ![]()
Fytypaldy, to musí být tedy nádhera pro dítě mít vlastního poníka
![]()