Poradna duly
Jana Čurdová
No to máš pravdu ona teda jezdila ještě se ani nenarodila tak to měla asi vrozený
ale od tý doby co se naučila mluvit tak to bylo u nas jen ( a můžu se na něco zeptat? Kdy už budu mít konečně svího koníka) no po roce poslouchaní to bylo už k nevydržení a tak jsme povolili poníka… Naštěstí máme i velký koně tak není sám a malá ví že když má zvířátka musí se o ně starat. ![]()
No je to nádhera, když máte tu možnost
My jsme bytoví, tak kluci se musí spokojit jen s mini zoo (kocour, rybičky, gekon, krevetky). Ale nevím, k nějaké péči o zvířata jsme je tedy zatím nepřivedli, chudák kocour si s nimi celkem užívá
Ale poník, to je něco jiného, to je jasné, s tím si malá užije spoustu zábavy ![]()
Tak u nás malá mezi tím vyrůstala první začla pracovat s malíma zvířátkama od malička mi se vším hned chtěla pomáhat nosila mi seno ke králíčkůn a podobně pak dostala morče tak o tu se musela starat i když se jí občas nechtělo ale musela sice občas se taky u toho vztekla ale jak jsme jí řekli že teda jí to prodáme tak si to hned rozmyslela pak jí začla bavit hrozně koza a na ní pořád chtěla jezdit a dojit a teď co má koníka tak je pořád u něho a moc dobře ví že musí jet na travičku tak pomáhá hrabat a dělat seno i když moc toho neudělá
ale alespoň ví že se musí o zvířátka postarat ale problém je když někde vydí přejetý zvíře třeba něakýho krtka tak mu hned chce kopat hrobeček
ale taky máte doma pěknou zoo
no děcka sou takový že je to chvíli byví chvíli ne ale u nás je to tak že chtěla si to musíš se postarat ![]()
Páni, vy máte úplnou farmu ![]()
Nevím, třeba se pletu, ale náš starší by byl na farmě spíš asi přes traktory a vozový park ![]()
Mladšího zatím asi zvířátka baví víc, to ještě uvidíme časem, jaké zájmy u něho převládnou ![]()
no to máš prvdu že to se ještě pozná
třeba náš prcek ten je pro vše minule sem jí načapala jak měla klíč a snažila se povolit něakou matku na traktoru a když sem se jí ptala co dělá tak říkala že to musí opravit
ona by zas v bytě nevydržela to by byl malý horor s ní ona chce být pořád venku za jakýhokoli počasí ![]()
Já myslím, že je super, že být venku může. Já jsem byla loni trochu nešťastná z kluků, když jsme je dovezli na chalupu. Já jsem tam úplně spokojená, že můžu být pořád venku, ale oni se chvíli vyřádili na zahradě a pak chtěli být v domě. Ale je to asi hodně o tom, na co jsou ty děti zvyklé, protože když jsem pak o tom přemýšlela, tak se mnou a se sestrou řešili naši rodiče na chalupě v dětství úplně totéž ![]()
tak to máš pravdu malá byla zvyklá od narození venku dokonce mi dělala to že venku krásně spala v kočárku ale jak jsem ji dala domů tak brek bohužel byla v únoru a tak to s ní bylo horší bála sem se aby neprochladla naštěstí zatím nebyla nikdy vážněji nemocná a veek jí prospívá…a kluci se venku nezabavili??
se divím tak třeba až budou starší tak to bude lepší ![]()
Zabavili se venku po nějakou dobu… Ale je pravda, že jsme pro ně na zahradě neměli úplně moc hraček, možná to bylo tím
A uvnitř chalupy asi ještě pořád měli co zkoumat. Uvidíme, jak to bude letos, snad se nám podaří někam aspoň na pár dnů z města vyrazit ![]()
Tak ono je to jedno k druhýmu pokud tam nemaj něaký vetší podmět pro hraní tak je to omrzí
ale nezoufej letos už sou přece jen větší a na kopačky s míčem určitě usliší a třeba jim zkus na zahradu dát malý bazének a uvydíš že dom je už nedostaneš ![]()
Ahoj holky, tak já mám doma prosincového chlapečka a můžu vám říct, že to začíná být občas náročný
. Je na svůj věk fakt šikovnej, z odrážedla přešel ve třech letech rovnou na kolo bez postranních koleček, začátkem léta začal plavat pod vodou, ale je hrozně neohroženej, až je to o strach. Skočí do vody hlava nehlava a čeká, že když nebude stačit, někdo ho zkrátka vyloví
…takže člověk aby byl permanentně ve střehu, co ho napadne
. Do školky začal chodit chvíli před třetím rokem, začátky byly vcelku krušné, ale zvykl si a teď je občas problém ho dostat domů. Jinak poslední dva měsíce mám pocit, že mám doma puberťáka
, je hubatej, všechno co řeknu špatně a má na to svou odpověď…pacholek malej.