Rodí se lidé "zlí"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.11.17 12:27

Rodí se lidé "zlí"?

Ahoj holky-prosím o respektování anonymu kvůli citlivým údajům. :oops:
Když jsem byla malá, bydleli jsme v zahranizahraničí. V rodině jsme měli klučinu který byl odmalička „zlý“. Jeho rodiče ho nechtěli, ale na potrat už bylo pozdě tak si ho už nechali, ale bylo to teda poznat hodně. Jako malý byl ukřičený, nespokojený a jak rostl, byl čím dál horší, ubližoval dětem i zvířatům. Skončilo to tím, že když mu bylo dvacet, našli jeho mámu ráno v ohradě u prasat úplně okousanou a mrtvou. Přivedlo mě to k takové myšlence, myslíte že psychopati se rodí nebo se jimi lidi stávají? A vůbec, co vás napadne když se řekne psychopat nebo sociopat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.11.17 12:31

Byl ukřičený, nespokojený - cítil, že ho rodiče nechtějí. Je dost možné, že mu ubližovali, proto on potom ubližoval ostatním. Takže se nenarodil zlý, byl by pravděpodobně úplně jiný pokud by měl milující rodiče. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.17 12:32

Psychopat byl můj bývalý šéf. O jeho firmě se tu občas mluví, tihle lidé bývají často úspěšní. Myslím, že byl takový nejspíš od dětství.

• Citovat
  • Upravit
7200
15.11.17 12:34

Nerodí. Psychopatie, vzniká na základně životních událostí. Takže pravděpodobně vnímal že ho rodiče nechtějí, možná ho i jako malého týrali a to byl prostě jenom následek. Teda jsou tam určité genetické předpoklady ale je tam potřeba ten spouštěč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.17 12:36

Mám kamarádku a její syn je zlý. Přitom ho oba rodiče milují. Byl chtěný, očekávaný. Teď mu jsou necelé tři a má už trochu rozum, ale jako malé dítě ho nemohli nechat chvíli bez dozoru. Třeba jsem přišla k nim na návštěvu s dcerou (tenkrát tří měsíční), jejich syn měl v té době zhruba rok a půl a chtěl ji pořád bouchat, vzal klíče ze stolu a chtěl je po ni hodit, rozběhl se a mě bouchl do nohy, kamarádku v té době dost surově tahal za vlasy, když někoho chytl, třeba za kůži, tak jakoby mu dělalo radost, že to toho druhého bolí…Teď jak říkám, je to lepší, ale třeba v létě v bazénu poškrábal dvě holčičky (bezdůvodně), když si vezme plnou hrst bonbonů a kamarádka mu řekne aby si vzal jeden, tu plnou hrst po ni hodí. No nevím, třeba z toho vyroste, ale mě by teda trefilo :roll: Anonym kvůli kamarádce.

• Citovat
  • Upravit
7200
15.11.17 12:37
@Anonymní píše:
Mám kamarádku a její syn je zlý. Přitom ho oba rodiče milují. Byl chtěný, očekávaný. Teď mu jsou necelé tři a má už trochu rozum, ale jako malé dítě ho nemohli nechat chvíli bez dozoru. Třeba jsem přišla k nim na návštěvu s dcerou (tenkrát tří měsíční), jejich syn měl v té době zhruba rok a půl a chtěl ji pořád bouchat, vzal klíče ze stolu a chtěl je po ni hodit, rozběhl se a mě bouchl do nohy, kamarádku v té době dost surově tahal za vlasy, když někoho chytl, třeba za kůži, tak jakoby mu dělalo radost, že to toho druhého bolí…Teď jak říkám, je to lepší, ale třeba v létě v bazénu poškrábal dvě holčičky (bezdůvodně), když si vezme plnou hrst bonbonů a kamarádka mu řekne aby si vzal jeden, tu plnou hrst po ni hodí. No nevím, třeba z toho vyroste, ale mě by teda trefilo :roll: Anonym kvůli kamarádce.

Tohle období má většina dětí, to není psychopatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
15.11.17 12:39
@Anonymní píše:

Je nevychovaný. Nehledala bych za tím nic jiného.

• Citovat
  • Upravit
4156
15.11.17 12:39

Já někde četla, že se v populaci rodí určité procento deviantů a to je víceméně stále stejné. Takže ano, někteří se narodí „zlí“. Někoho takto změní prostředí, výchova, životní osud… Ale celkově bych řekla, že už v sobě člověk asi sklony ke špatnému chování, násilí atd. má a ve špatném prostředí se to teprve rozvine (zatímco při správné výchově, v milující rodině by se to projevit nemuselo). Protože víš co, jsou totiž i tací, ke kterým se osud nezachová nejlépe, a přesto z nich vyrostou slušní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.17 12:45
@Aletheia píše:
Nerodí. Psychopatie, vzniká na základně životních událostí. Takže pravděpodobně vnímal že ho rodiče nechtějí, možná ho i jako malého týrali a to byl prostě jenom následek. Teda jsou tam určité genetické předpoklady ale je tam potřeba ten spouštěč.
špatně… psychopatie může být vrozená, viz, třeba tenhle rozhovor s psychologem https://zpravy.idnes.cz/…_archiv.aspx?…
  • Citovat
  • Upravit
27594
@Anonymní píše:

takhle se chová v tomto věku spousta dětí, a taky to bude výchovou když se nechá kamarádka mlátit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Psychopatie je vrozená i získaná, není dědičná a jsou faktory, které přispívají k jejímu rozvoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
15.11.17 12:47

Myslim, ze se nerodi zli, ale s vekem se nejake geny nebo nasilnosti muzou dostat na povrch. Uplne jsem nepochopila to,,skoncilo to tim,, to jako ji neco udelal on nebo jak je to mysleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.17 12:48

Hádám, že každý člověk se rodí nějak nastavený - jak bude reagovat na bolest, strach, na okolí. V jakém se pak ocitne prostředí, to ho dotvoří. Pokud bude citově strádat, to horší já převládne. Vyloženě zlé dítě neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12561
15.11.17 12:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky-prosím o respektování anonymu kvůli citlivým údajům. :oops:
Když jsem byla malá, bydleli jsme v zahranizahraničí. V rodině jsme měli klučinu který byl odmalička „zlý“. Jeho rodiče ho nechtěli, ale na potrat už bylo pozdě tak si ho už nechali, ale bylo to teda poznat hodně. Jako malý byl ukřičený, nespokojený a jak rostl, byl čím dál horší, ubližoval dětem i zvířatům. Skončilo to tím, že když mu bylo dvacet, našli jeho mámu ráno v ohradě u prasat úplně okousanou a mrtvou. Přivedlo mě to k takové myšlence, myslíte že psychopati se rodí nebo se jimi lidi stávají? A vůbec, co vás napadne když se řekne psychopat nebo sociopat?

Ano, když je člověk psychopat, což je asociální porucha osobnosti, tak se takový už narodí, výchova to nijak moc nezmění(samozřejmě týrání atd.to zhorší). Jediná šance, když páchá trestnou činnost, tak izolovat. Když vrah, tak na věky což u nás bohužel nejde. Není to dané duševní poruchou, tak nemůže do detence. Je jenom mýtus, že výchova a láska zmůže vše, ani omylem, může to mít dané geneticky a někdy ani tím ne..Ne každý psychopat je zločinec, viz naše politická scéna, ale každy vrah je psychopat s výjimkou psychotiků s dueševní poruchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.11.17 12:51
@lucenka píše: špatně… psychopatie může být vrozená, viz, třeba tenhle rozhovor s psychologem https://zpravy.idnes.cz/…_archiv.aspx?…

přesně tak. jde taky o to, že ten, kdo k tomu má vrozené předpoklady, si snáz osvojuje vzorce parazitického chování.
A zakladatelko, nemusíš o tom dumat, je na to téma spousta studií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect