Rodičák 2022
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Stačí vyplnit jeden formulář a změnit si částku. Víš kolik jsi vyčerpala tj kolik ti zbývá a to poděl měsíci na který to chceš. Jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není podle tabulek, ale máš částku 300 tisíc, to má každý stejně a tu si vydelis počtem měsíců, kolik chceš být doma/ rp pobírat. Když si to měla do 3 let, tak si to měla 300 000: 36, což ti vychazi cca těch 8000kc. Teď si musíš spočítat, kolik už jsi teda vybrala a kolik ti zbývá a tu částku co zbývá zas vydělit počtem měsíců. Přeloženo, pokud máš půlku vybranou, brala jsi 8 tisíc a chceš ten zbytek natáhnout na jednou tak dlouhou dobu, tak budeš brát cca 4 tisíce měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz
Dobrý den, můžete mi prosím poradit 15.6 mi končí mateřská, poté čerpám zbylou radnou dovolenou cca 35dnu. Rodicovsky prispevek na urade mohu zadat od 1.7? Nebo az po tech 35dnech dovolene? Nebudu mit pak v rocnim zuctovani problém s danema když se mi ti bude prekryvat? Dekuju.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, můžete mi prosím poradit 15.6 mi končí mateřská, poté čerpám zbylou radnou dovolenou cca 35dnu. Rodicovsky prispevek na urade mohu zadat od 1.7? Nebo az po tech 35dnech dovolene? Nebudu mit pak v rocnim zuctovani problém s danema když se mi ti bude prekryvat? Dekuju.
Můžeš klidně od 1.7. Rodičovský příspěvek se do dani nedává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Řekla bych že od 16.6., dovolená je jen mezi vámi a zaměstnavatelem, úřady s tím nemají co společného. RD a dovolená můžou být zároveň..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarkiMM píše: Řekla bych že od 16.6., dovolená je jen mezi vámi a zaměstnavatelem, úřady s tím nemají co společného. RD a dovolená můžou být zároveň..
Může i od 16.6. ale jelikož ma ještě půl měsíce mateřskou tak by ji z rodicaku vyplatili jen rozdíl do vyse RP co si zvoli, případně nic když by byla mateřská vyšší za těch 15 dní což je pravděpodobný. Lepší je to nekomplikovat a nahlásit až další měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím Vas nevíte někdo jak to chodí kdyz chcete prodloužit RP? MAM doma 2 letou konec února, mam RP na 3 roky. Jelikoz jsem neměla nárok na mateřskou tak mi dali RP podle nějakých svých tabulek dostávám necelých osm tisíc jak to pak snižují kdyz chci prodloužit na 4 roky nevíte? Na sociálce je paní nemocná a bude tam až 13.1 tak mam prej počkat…tak se ptám tady, tady se vi vždycky všechno 🙂