Rodičák a HPP
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičák a HPP
Ahoj potřebovala bych radu pobírám rodičák na roční dceru a chtěla bych pracovat z domu po večerech když malá spí. Jenže teď nevím když mám smlouvu HPP na dobu neurčitou tak jestli bych mohla podepsat další smlouvu HPP od jiného zaměstnavatele? O rodičák nepřijdu to vím ale netuším jak to funguje s těmi smlouvami
doufám že je to srozumitelně napsané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Katerina Pa pokud jde o stejný typ činnosti, bylo by dobré mít svolení prvního zaměstnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina Pa žádný HPP už neexistuje. Můžeš mít pracovní smlouvu u jiného zaměstnavatele. Jen pokud je to konkurenční firma, tak bys měla mít svolení stávajícího zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@alena1995 ale může, kolik chce a zvládne
Pokud nebude v nové práci dělat to co je oborem činnosti původního zaměstnavatele, tak to vědět nemusí a může mít klidně 2 smlouvy.Ale to zakl. nepíše.
- Citovat
- Upravit
Zakonik prace
http://zakony.centrum.cz/…paragraf-304
) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
(2) Jestliže zaměstnavatel souhlas podle odstavce 1 odvolá, musí být odvolání písemné; zaměstnavatel je povinen v něm uvést důvody změny svého rozhodnutí. Zaměstnanec je pak povinen bez zbytečného odkladu výdělečnou činnost skončit způsobem vyplývajícím pro její skončení z příslušných právních předpisů.
(3) Omezení stanovené v odstavci 1 se nevztahuje na výkon vědecké, pedagogické, publicistické, literární a umělecké činnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem zapoměla napsat stejný obor to není tak děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina Pa píše:
To jsem zapoměla napsat stejný obor to není tak děkuji za odpovědi
Jen bacha na to, ze se pocitaji vsechny obory, co ma dana firma na vypise, i kdyby je realne nevykonavala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit