Psát rodičovskou dovolenou do životopisu nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
- Tak na rovinu já ho do CV napsala ALE
- na rodičovské dovolené jsem vůbec nepracovala (3 roky)
- vracela jsem se do původní práce
- měnila jsem práci až když syn byl na ZŠ a byla jsem ve věku, kdy jsem chtěla aby bylo jasno, že už to mám za sebou a další dítě neplánuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem přiznala. Cca 10,5 roku. Zatím práci hledám (v původní jsem musela dát výpověď) a nezdá se, že by délka mojí pauzy vadila. Jsem v IT oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nepsala.
Sama jsem hned vyřadila ty uchazeče, kteří tam aktuální nebo nedávno rodičovskou měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres a jen tak že zvědavosti. Nemyslím to zle. ![]()
Co má tedy místo toho zakladatelka napsat?
Zrovna nedávno jsme o tom s kamarády vedli zajímavou debatu. A nazir být tak půl na půl. Ženy uvést nechtěli s muži ano. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja priznala 7 let rodicaku i tri deti. V mem oboru to nikomu zasadne nevadilo az do konkursu na vyssi pozici (v komisi 12 muzu
), tam me kvuli tomu par nadejnych (asi bezdetnych) pekne grilovalo a pak se me zastal jeden starsi pan, to bylo az dojemne - rikal, ze jsem plnila dulezitejsi poslani nez ziskavani praxe
. A prosla jsem se taky.
- Citovat
- Upravit
I když mám smlouvu na dobu neurčitou, vím, že k původnímu zaměstnavateli se vracet nebudu z důvodu časově velmi náročného dojíždění, které by pro mě bylo s malými dětmi nereálné. Takže budu po konci rodičáku podávat výpověď (zaměstnavatel o tom ví).
Tzn., že budu hledat novou práci a do životopisu rodičovskou/mateřskou rozhodně napíšu. Když by mi v CV chyběly 4 roky, je to přece divné a podezřelé. Být zaměstnavatelem, tak si řeknu, co ta ženská poslední 4 roky dělala, že to musí tajit? ![]()
Stejně každému průměrně inteligentnímu jedinci musí být zřejmé, že jsem měla děti. Nebo jsem měla pauzu kvůli cestování?…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťarbík01 píše: Více
Z mého pohledu.
Když někdo píše do CV o rodičáku, napíše to i do motiváku a k tomu přidá ještě požadavek na zkrácení úvazku a HO. Tak pro moje svěřené role to nedává smysl.
Tady potřebuji lidi flexibilní, ochotné cestovat a tolerovat, že tak z 50% nejsou možné denní návraty domu. A nezaručím dovolené na prázdniny nebo dlouho dopředu.
Mluví ze mě zkušenost, pohovory byly zbytečná ztráta času na obou stranách. Nikdo, kdo uvedl rodičák v CV tenhle režim neakceptoval.
Na druhou stranu. Mám kolegyni s malým batoletem na fulltime a nemá jediný zádrhel. Ještě jsem od ní neslyšela, že by něco nešlo.
Má hlídání. Rodiče s takovým přístupem mi nevadí. Ale jakmile přijde řeč na režim práce s většinou se nedomluvíme.
Proto, pokud smlouva trvá, nechala bych tam ten aktuální pracovní poměr. Pořád je ta osoba zaměstnaná. Děti nemají s prací nic společného. Lepší o nich nemluvit, nikdo se na ně stejně ptát nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše: Více
No vidíš. Já pravé hledám part time na HO. Takže kdybych se hlásila k vám a rodičák zatajila, byla by to zbytečná ztráta času pro obě strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
Zas, kdyby tě čas nijak nelimitoval, byla by to předem zbytečná diskvalifikace.
Tohle je těžký. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako promin, ale i kdybych byla bez dětí, co za skvělou práci bych musela musela mít, abych byla ochotná tolerovat, ze z 50 % se nedostanu domu?
To by se muselo jednat o nějakou praxi snů typu testování hotelu a luxusních středisek, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dobre, nenapisu rodicak do zivotopisu, ale jak bych potom vysvetlovala, ze mam 5 let porad juniorni pozici? Zamestnavatel by si myslel, ze jsem neschopna, kdyz jsem se nedokazala vysvihnout vys a ja pritom mezitim odrodila dve deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pdoctor píše: Více
Tak projeví se to ve mzdě, každý má ze zákona nárok na cestovní náhrady. A čím je cesta delší, tím je to výhodnější. U nás máme směrnici, že každý spí na hotelu sám i když jedou ve dvojici, ty hotely jsou hezké.
Většinou se pracuje z kanceláře, ale pořád je hlavní náplň práce hlavně ochrana života a zdraví při práci a nakládání s odpady. To zahrnuje školení, audity, konzultace přeď audity, kontroly pracovišť. Vyšetřování incidentů, ty jsou neočekávatelné. A to nejen v CZ/SK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím. Psát rodičák do životopisu, či nepsat? To je oč tu běží 🤣…
Mám teda rodičák jen čtyři roky. Co se Vám osvědčilo? Lepší přiznat rovnou nebo až na pohovoru?