Psaní seminárek jako přivýdělek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Psaní seminárek jako přivýdělek
Ahoj,
je tady někdo, kdo si přivydělává psaním seminárních, závěrečných aj. prací? Jak to funguje? Máte zkušenosti s konkrétní agenturou, kde by bylo možné se zaregistrovat?
Doteď jsem psala seminárky kamarádům jen tak za milé poděkování, ale myslím si, že jsem v tom dobrá a v práci mi zbývá po dokončení povinných úkolů dost času, tak bych to ráda zkusila jako zajímavou formu přivýdělku.
Díky za všechny rady/tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Judy Hopkava normalne bych řekla těm známým, kolik za to chci.
Takhle tě někdo oškube.
@Fee-bee
Mně by když jsem byl v této situaci hodně pomohlo, kdyby mi opravdu někdo řekl jak se to píše.
Pravdou je, že jsem studovala 40+ a tyhle formy ve škole dřív nebývaly.
Aktuálně se učí dcera psát seminární práce už na ZŠ.
Než jsem na to přišla co a jak, tak jsem ztratila hromadu času.
Neříkám, že to schvaluji, ale každého věc.
Studenta to má připravit na psaní Bc. prace, blbé je to, že díky tomu dost často vznikají spíš velmi nekvalitní kompiláty, protože hromada vyučujících ty prace ani nečte.
No a diplomová práce by se už tolik o literaturu opírat neměla a jde hlavně o výzkum.
Tak jako tak je psaní mnoha seminárních prací kontraproduktivní a spíš bych uvítala pořádnou přednášku na několik semestrů metodologie.
Protože ve finále je psaní seminárních prací ztrata času pro vsechny.
Opět tím nechci říct, že to schvaluji, jen prostě mě to vysloveně obtěžovalo.
Neřeknu pár, ale kolik jsem jich psala…mnoho… všechny jsem měla ohodnocené A nikdo mi jí nikdy nevrátil + opravdu krásné slovní komentáře a pak jsem skoro nemohla napsat bakalářskou práci a oponent si mě stejně mazal na chleba kdykoli, jak chtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by mě to zajímalo. Už před mnoha lety šlo za úplatu napsat i diplomku, inzerátů jsem našel dost. Mně zajímala taky ta morální stránka: když to někdo napíše, jakou pak budu mít já radost z dosaženého titulu, když vím, že to není 100% moje zásluha? Ale kde je nabídka, tam je poptávka. Známe případy několika vysokých policejních činitelů, za které psali diplomky podřízení.
Příspěvek upraven 07.04.25 v 15:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevim, v dobe, kdy ti seminárku napise zdarma asi tak pet chatbotu, mi to přijde jako dost zbytečná snaha. Seminarka je doslova sranda papir, jednou jsem psala borcovi diplomku (jelikoz studoval při práci jakousi soukromou, moc mi to morálně nevadilo, on na to nemel čas s pro něj to byl jen titul ke jménu) a za to chapu, ze se plati, vyplácala jsem plno hodin casu, musela kdeco přečíst, k tomu ty zdroje a citace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nedava se to dneska napsat umele inteligenci? Kdo by za to platil, kdyz Chat GPT to vyplivne za par minut ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu ti říct jedno, nejdi do toho. Já vím, že se ti to může zdát atraktivní, ale spolupodilis se na podvodu. Já jsem takhle kdysi pár praci za úplatu napsala, naštěstí s tím sekla, dodnes je mi hanba. Snad se ti ještě dá pochopit, jak jedna holčina psala o personalistice, kde měla poměrně náročnou praktickou část, kterou si dělala sama a potřebovala jen tu teorii, ale obhajoba se cela stejně točila jen kolem praktické části, takže úvod i závěr si také udělala sama. Tam se to dá pochopit. Taky mi dala seznam pramenů, ze kterých můžu čerpat informace. Agentur je hodně, na netu najdeš, nechci tady dělat reklamu. Takže možná jen, že takhle někomu pomůžeš, ale ne komplet napsat. To nikdy. Navíc se už párkrát stalo (ne vždy, ale párkrát), že člověk i obhajoby pohořel a přišlo se na to, to by mě hanba vyfackovala ven. Razim heslo, kdo na to nemá, že neumí napsat ani práci, ať nestuduje. Tečka.
- Citovat
- Upravit
Taky píšu, jak seminární práce, tak bakalářky i diplomky.
Někdo na to nemá opravdu ani trochu času, musí se přečíst spoustu knih a zdrojů, vypracovat praktickou část,… Někdo potřebuje na nějakou pozici pouze titul, jinak se nic nemění. Nebo má rodinu, prost si raději připlatí. Já bych tedy neriskovala nějaký agentury.
Určitě bych do přivýdělku šla, protože plno lidí si zaplatí za kvalitu a ne za „chatbota“. Sice to vypadá jako origo text, ale nakonec je to okopírovaný tak jako tak (pak mi přiběhla holčina, že potřebuje pomoct, protože… za týden měla termín. Šílený, ale zase mi to zaplatila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit