Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mamule42 píše:
Já se taky chci zeptat, bude mi končit rodičovský příspěvek, ale malé budou 3 roky až v říjnu. Co bych měla udělat až mě přijde poslední rodičovský příspěvek, jde mi jen o to aby stát za mně platil do 3 let dítěte zdravotní pojistění. Nebo je lepší roztáhnou rodičák až do října i kdyby to dělalo jenom pár stovek měsíčně?
Já bych si to roztáhla až do 4 let, jedná se o zvýšení. Třeba ti to ještě vyjde.
@mamule42 jsi zaměstnaná? A s rodičovskou dovolenou hlášenou do 3 let? Jestli ano, nemusíš mít starost, do těch 3 let za tebe stát platí zdravotní, i když už nebereš příspěvek. Pokud nejsi, tak doporučuju rozložit si to klidně až do 4 let, jestli ti to vyjde.
Ja jsem tohle řešila nedávno. Kluk je v prosinci a do školky mi ho nevzali. Nebylo to teda zase tak nutné, takže jsem RD prodloužila o rok, sice beru jen dva tisice, ale neco to pokryje a soc. zdrv. je hrazené. Letos už ho snad vezmou ![]()
Ahoj, pozor na to, že nějaká minimální částka ti chodit musí, aby ti stát platil pojištění. Ale nevím kolik to je. Myslela jsem stovka, ale řeknou ti na ÚP ![]()