Rodičák, nebo neschopenka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101618
20.3.13 07:45

@M+M+S Pokud budeš pracovat na takovou smlouvu, ze které se odvádí sociální a zdravotní, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 20:40

Ahoj. prosím o radu. U zaměstnavatele jsem žádala nástup po rodičovské dovolené ve dvou a půl letech dítěte. nyní jsem těhotná. žádost však není podepsaná protože mi mzdová účetní tvrdila, že na to mám ze zákona nárok a není to potřeba schválit.
myslíte že mám nárok na neschopenku? Nebo do 3 let nemůžu? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.15 12:05

Prosím o radu, bude mi končit dvouletý rodičák a s těhotenstvím mi to o cca 1,5 měsíce nedá(počítám i nástup 8týdnu před na MD).Můžu na tu dobu PN, když jsem stále vedena jako zaměstnanec na dobu neurčitou nebo jak se to dá řešit?

• Citovat
  • Upravit
66815
5.7.15 12:15
@Anonymní píše:
Prosím o radu, bude mi končit dvouletý rodičák a s těhotenstvím mi to o cca 1,5 měsíce nedá(počítám i nástup 8týdnu před na MD).Můžu na tu dobu PN, když jsem stále vedena jako zaměstnanec na dobu neurčitou nebo jak se to dá řešit?

Abys dostala PN, musela bys u svého zaměstnavatele ukončit rodičovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.7.15 12:23

Pokud máš u zaměstnavatele požádáno o rodičovskou dovolenou do 2 let, tak můžeš nastoupit do práce a následně si vzít neschopenku. Myslím ale, že na to zaměstnavatel těžko přistoupí. Musel by ti 14 dní neschopenky zaplatit a z toho nebude nadšený. Pokud jsi nahlásila rodičovskou dovolenou do 3 let, tak tě zaměstnavatel teď zpátky ani vzít nemusí. Teď je pro tebe nejlepší zůstat dál na rodičovské dovolené zadarmo. A potom nastoupíš na další mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.15 16:03

@Adelka951 díky,mám nahlášeno na dva roky..no uvidíme, zkusím se domluvit

• Citovat
  • Upravit
2331
8.10.15 15:57

Ahoj, narazila jsem na toto téma, jelikož je pro mne aktuální. RD mám nahlášenou do 31.10., poslední RP dostanu za listopad. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná, takže v plánu je již neprodlužovat RD a nastoupit rovnou na neschopenku. A ted - jak jsem to tu pročetla, tak je tedy možné dát zaměstnavateli neschopenku těch 14 dní před nástupem nebo ne? Chtěla bych být tak trochu fér a takhle by to vyšlo, že by těch 14 dní za mě vlastně neplatil a od listopadu by už nemocenská přešla na socku. Jde to tedy tak nebo ne? Sice by šlo o necelý 3 tis. jak jsem si počítala, ale zas kdyby to šlo takhle by mi nezaplatil nic, což mi je jedno, jde mi až o ten listopad. díky za odpovědi, plánuji se v práci příští týden stavit, ale nevím, zda tam o takových praktikách mají povědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
8.10.15 16:01

Myslím, že to problém neřeší. I kdyby jsi nastoupila do práce dřív, a okamžitě potom nastoupila na neschopenku, tak on těch 14 dní zaplatí. Jak jsi přišla na to, že by ti to platit nemusel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
8.10.15 16:17

@Adelka951 Podle předchozích příspěvků, jak to tak vyznělo, tak by mi náhradu neuznal, jelikož jsem ještě nenastoupila do práce, tudíž těch 14 dní nezaplatil a pak by to přešlo na socku. Tak jestli to skutečně tak může fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.10.15 17:07

@angor Nárok na výplatu nemocenského ti vznikne až návratem do práce, zaměstnavateli to žádné peníze neušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.10.15 17:35

@angor je to tak, jak se píše výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.17 00:29

Jsem z toho jelen. Uz mi jde hlava kolem z rodičivské dovolené, rodičovského příspěvku a neschopenky. Dceři budou na začátku května 2018 tri roky. Nasledujici den po tretich narozeninach dcery bych mela nastoupit zpet do zamestnani. Pobirani prispevku jsem si dala az do rijna 2018. Tedy na 3 roky a 5 mesicu. Snazime se o druhe mimco, ale nejak se nedari, takze nestihnu navazat rodicaky. Kdyby se nam zadarilo otehotnet treba v breznu 2018 a ja dostala neschopenku (u prvniho bylo take vysoke rizikove tehotensttvi), nastoupim nasledujici den po tretich narozeninach dcery do zamestnani tedy na neschopenku pro rozikove a bude mi nasledne vyplacena neschopenka a spolecne i rodicovsky prispevek do rijna 2018? Nebo budu muset nechat ukoncit rodicak k trem letum veku ditete (a stemi 5 mesici rodicovskeho prispevku se rozloucit) a nastoupit pouze na neschopenku?

• Citovat
  • Upravit
5251
5.8.17 06:18
@Anonymní píše:
Jsem z toho jelen. Uz mi jde hlava kolem z rodičivské dovolené, rodičovského příspěvku a neschopenky. Dceři budou na začátku května 2018 tri roky. Nasledujici den po tretich narozeninach dcery bych mela nastoupit zpet do zamestnani. Pobirani prispevku jsem si dala az do rijna 2018. Tedy na 3 roky a 5 mesicu. Snazime se o druhe mimco, ale nejak se nedari, takze nestihnu navazat rodicaky. Kdyby se nam zadarilo otehotnet treba v breznu 2018 a ja dostala neschopenku (u prvniho bylo take vysoke rizikove tehotensttvi), nastoupim nasledujici den po tretich narozeninach dcery do zamestnani tedy na neschopenku pro rozikove a bude mi nasledne vyplacena neschopenka a spolecne i rodicovsky prispevek do rijna 2018? Nebo budu muset nechat ukoncit rodicak k trem letum veku ditete (a stemi 5 mesici rodicovskeho prispevku se rozloucit) a nastoupit pouze na neschopenku?

buď rodičák nebo neschopenka, oboje nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21566
5.8.17 06:23
@lokynka píše:
buď rodičák nebo neschopenka, oboje nejde

ale jde. Normálně po konci rodičovské dovolené nastoupíš do práce a na neschopenku. Současně dočerpáš rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
5.8.17 09:08
@nozu píše:
ale jde. Normálně po konci rodičovské dovolené nastoupíš do práce a na neschopenku. Současně dočerpáš rodičovský příspěvek.

Přesně tak. Ja chodim do práce a beru rodicak. Takže si myslím, ze s neschopenkou to bude to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat