Rodičák nově 2012

veronikamayerova
8.11.11 21:05

Rodičák nově

Ahojky,prosím Vás,když jsem na rodičovské do konce března, ale snižuje se rodičovské dávky,bude se ta změna týkat i nás,když už nám to běží?Četla jsem,že pro ty co mají danou čtyřletou variantu se budou dávky zvyšovat o 3400Kč a nám ubírat o cca 16000Kč,ale už se nikde nedočetla,jestli se to týká až těch nových,nebo i nás? Možná je to hloupá otázka-předpokládám,že pro nás to neplatí,ale jistota je jistota…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
8.11.11 21:08

Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.11 21:16

Taky by me zajimalo jak to bude napr. U tech co maji 4letou variantu co pobirali 7600 do 21.mesice ditete a pak do konce rodicaku 3800 a tedy rok 2012 je pro ne poslednim rokem cerpani rp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
8.11.11 21:18
Buffysummers17 píše:
Taky by me zajimalo jak to bude napr. U tech co maji 4letou variantu co pobirali 7600 do 21.mesice ditete a pak do konce rodicaku 3800 a tedy rok 2012 je pro ne poslednim rokem cerpani rp

Přesně tak.Já jsem teda tříletá varianta,ale nerada bych pak koukala poslední měsíce na almužnu-aby se to vyrovnalo k těm 220000Kč…Nikde o tom nepíšou tak snad se nemusíme bát…Doufám…

• Citovat
  • Upravit
14535
8.11.11 21:22

Kdo už bude čerpat, může si vybrat

Ti, kteří rodičovskou budou mít již rozčerpanou, si budou moci vybrat, zdali na nový systém chtějí přestoupit nebo se budou i nadále řídit pravidly roku 2011. http://spoctiduchod.mesec.cz/…-o-15-tisic/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.11.11 21:26
Terrad píše:
Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze :nevim: .

A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
8.11.11 21:28
Terrad píše:
Kdo už bude čerpat, může si vybratTi, kteří rodičovskou budou mít již rozčerpanou, si budou moci vybrat, zdali na nový systém chtějí přestoupit nebo se budou i nadále řídit pravidly roku 2011. http://spoctiduchod.mesec.cz/…-o-15-tisic/

Super odkaz! Děkuji Vám! :-D :palec:

• Citovat
  • Upravit

To je sice pekny ale nikde se clovek nedozvedel jak je to u te 4lete varianty kdyz v roce 2012 mu zbyva z rodicaku uz jen par mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
TeaTereza píše:
Terrad píše:
Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze :nevim: .
A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!

Můžete si to zvolit a nemusíte:-) Stejně jako my:-)

• Citovat
  • Upravit
14535
8.11.11 21:32

Pokud ti to tak vyhovuje, tak se nic nemění. Platit by to mělo pro všechny, co ho začnou čerpat po novém roce. Jen kdyby si chtěla změnu, tak si musíš o to zažádat. A taky by se snad nově mohla po čtvrt roce měnit délka pobírání, jen částka se nebude měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.11.11 21:36
veronikamayerova píše:
TeaTereza píše:
Terrad píše:
A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!
Můžete si to zvolit a nemusíte:-) Stejně jako my:-)

Tak musím propočítat co je výhodnější :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 21:49

Bude stejná částka k čerpání pro všechny, záleží na vás zda přestoupíte na novej systém nebo ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.11.11 22:32
Buffysummers17 píše:
To je sice pekny ale nikde se clovek nedozvedel jak je to u te 4lete varianty kdyz v roce 2012 mu zbyva z rodicaku uz jen par mesicu

pžestoupíš - musíš písemně zažádat a vyčerpáš zbytek - tudíž by se měly korunky zvednout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 22:33
Buffysummers17 píše:
To je sice pekny ale nikde se clovek nedozvedel jak je to u te 4lete varianty kdyz v roce 2012 mu zbyva z rodicaku uz jen par mesicu

odečteš částku za ty měsíce co jsi pobírala od 220000,– a zbytek máš na zbytek měsíců.
Není těžké si to spočítat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.11 22:37

No takze v tom pripade by to vychazelo 21×7600 plus 15×3800 to nejak vychazi ze uz to mam vycerpany a ten posledni rok budu doma zadarmo jestli jsem to spravne pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat