Rodičák nově 2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by me zajimalo jak to bude napr. U tech co maji 4letou variantu co pobirali 7600 do 21.mesice ditete a pak do konce rodicaku 3800 a tedy rok 2012 je pro ne poslednim rokem cerpani rp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buffysummers17 píše:
Taky by me zajimalo jak to bude napr. U tech co maji 4letou variantu co pobirali 7600 do 21.mesice ditete a pak do konce rodicaku 3800 a tedy rok 2012 je pro ne poslednim rokem cerpani rp
Přesně tak.Já jsem teda tříletá varianta,ale nerada bych pak koukala poslední měsíce na almužnu-aby se to vyrovnalo k těm 220000Kč…Nikde o tom nepíšou tak snad se nemusíme bát…Doufám…
- Citovat
- Upravit
Kdo už bude čerpat, může si vybrat
Ti, kteří rodičovskou budou mít již rozčerpanou, si budou moci vybrat, zdali na nový systém chtějí přestoupit nebo se budou i nadále řídit pravidly roku 2011. http://spoctiduchod.mesec.cz/…-o-15-tisic/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze.
A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Kdo už bude čerpat, může si vybratTi, kteří rodičovskou budou mít již rozčerpanou, si budou moci vybrat, zdali na nový systém chtějí přestoupit nebo se budou i nadále řídit pravidly roku 2011. http://spoctiduchod.mesec.cz/…-o-15-tisic/
Super odkaz! Děkuji Vám!
![]()
- Citovat
- Upravit
To je sice pekny ale nikde se clovek nedozvedel jak je to u te 4lete varianty kdyz v roce 2012 mu zbyva z rodicaku uz jen par mesicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TeaTereza píše:Terrad píše:A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!
Pochopila jsem to tak, že těm co už rodičák běží, tak se jich změna netýká. Jen pokud jsi na 2 nebo 4-leté varianě, tak si můžeš zažádat o změnu, protože tam snad navyšovali peníze.
Můžete si to zvolit a nemusíte:-) Stejně jako my:-)
- Citovat
- Upravit
Pokud ti to tak vyhovuje, tak se nic nemění. Platit by to mělo pro všechny, co ho začnou čerpat po novém roce. Jen kdyby si chtěla změnu, tak si musíš o to zažádat. A taky by se snad nově mohla po čtvrt roce měnit délka pobírání, jen částka se nebude měnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veronikamayerova píše:TeaTereza píše:Můžete si to zvolit a nemusíte:-) Stejně jako my:-)Terrad píše:A jak je to když je člověk na 2 leté variantě. Mám to teď nově vlastně od listopadu jsem si dala 2 letou variantu. Mění se tam něco? Díky!
Tak musím propočítat co je výhodnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude stejná částka k čerpání pro všechny, záleží na vás zda přestoupíte na novej systém nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buffysummers17 píše:
To je sice pekny ale nikde se clovek nedozvedel jak je to u te 4lete varianty kdyz v roce 2012 mu zbyva z rodicaku uz jen par mesicu
pžestoupíš - musíš písemně zažádat a vyčerpáš zbytek - tudíž by se měly korunky zvednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buffysummers17 píše:
odečteš částku za ty měsíce co jsi pobírala od 220000,– a zbytek máš na zbytek měsíců.
Není těžké si to spočítat ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No takze v tom pripade by to vychazelo 21×7600 plus 15×3800 to nejak vychazi ze uz to mam vycerpany a ten posledni rok budu doma zadarmo jestli jsem to spravne pochopila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,prosím Vás,když jsem na rodičovské do konce března, ale snižuje se rodičovské dávky,bude se ta změna týkat i nás,když už nám to běží?Četla jsem,že pro ty co mají danou čtyřletou variantu se budou dávky zvyšovat o 3400Kč a nám ubírat o cca 16000Kč,ale už se nikde nedočetla,jestli se to týká až těch nových,nebo i nás? Možná je to hloupá otázka-předpokládám,že pro nás to neplatí,ale jistota je jistota…