Rodičák, práce a ukončení.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
973
13.1.16 11:16

Rodičák, práce a ukončení.

Zdravím maminky, potřebuji poradit. Jsem na rodičovské a nastoupila jsem do práce ale je to tam čím dal horší a nechci tam zůstat. Shodou okolností jsem skončila na nemocenské ale teď nevím, jak postupovat. Když oznámím v práci, že nemohu zůstat během RD dál v práci, že to třeba nezvládám… můžou mě tam držet? Nebo můžu skončit ze dne na den? A potom když bych už byla doma a nastoupila bych do jiného zaměstnání, tak kdy během RD podav výpověď abych nemusela nastoupit a pracovat ve výpovědní lhůtě! Díky všem za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
13.1.16 11:21

@Zdeňka86 a pracuješ tam na běžnou pracovní smlouvu nebo na nějakou z dohod? Každopádně vždycky můžeš zkusit se se zaměstnavatelem dohodnout a pracovní poměr ukončit, pokud budou ochotni se dohodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.1.16 11:30

@Regina Hero mám klasickou smlouvu na neurčito. Někde jsem vyčetla, že během rodičáku můžu 2 měsíce před koncem RD podat výpověď a tím mi to vyprší a nemusím nastoupit?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.1.16 12:14

@Zdeňka86 Ano je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.1.16 12:43

A jak je to s tím, když se chci vrátit na Rodičák? Může mi to nějak zkomplikovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.16 12:45
@Zdeňka86 píše:
@Regina Hero mám klasickou smlouvu na neurčito. Někde jsem vyčetla, že během rodičáku můžu 2 měsíce před koncem RD podat výpověď a tím mi to vyprší a nemusím nastoupit?!

jj, pokud jsi nastoupila dřív, tak to prostě utni, dej výpověď, běží Ti 2m výpovědní lhůta, kterou strávíš na RD :think: Otázkou je, zda to nebudou brát jako porušení, protože už jsi nastoupila :think: zkus se s nimi dohodnout, že se vracíš na RD a pak dát výpověď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.1.16 12:55

To doufám ne, šla jsem dřív protože jsem chtěla, no budu se muset stavit na osobní a poptat se… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.1.16 13:03
@Zdeňka86 píše:
A jak je to s tím, když se chci vrátit na Rodičák? Může mi to nějak zkomplikovat?

tak ti už holky odpověděly… v každém případě se zkus dohodnout, že se chceš vrátit na rodičovskou dovolenou do těch tří let a zkus navrhnout dohodu na zrušení pracovního poměru k tomu datu konce rodičovské dovolené… teoreticky by ti mohli vyjít vstříc, pokud se tam tedy nechceš vrátit… můžeš argumentovat tím, že nemáš pro dítě hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.1.16 14:45

Snad to půjde se dohodnout ale s tím hlídáním by mi to neprošlo, přítel dělá ve stejne firmě a všichni ví, že teď máme směny tak aby to šlo s hlídáním… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat