Rodičák, práce a ukončení.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičák, práce a ukončení.
Zdravím maminky, potřebuji poradit. Jsem na rodičovské a nastoupila jsem do práce ale je to tam čím dal horší a nechci tam zůstat. Shodou okolností jsem skončila na nemocenské ale teď nevím, jak postupovat. Když oznámím v práci, že nemohu zůstat během RD dál v práci, že to třeba nezvládám… můžou mě tam držet? Nebo můžu skončit ze dne na den? A potom když bych už byla doma a nastoupila bych do jiného zaměstnání, tak kdy během RD podav výpověď abych nemusela nastoupit a pracovat ve výpovědní lhůtě! Díky všem za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Zdeňka86 a pracuješ tam na běžnou pracovní smlouvu nebo na nějakou z dohod? Každopádně vždycky můžeš zkusit se se zaměstnavatelem dohodnout a pracovní poměr ukončit, pokud budou ochotni se dohodnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero mám klasickou smlouvu na neurčito. Někde jsem vyčetla, že během rodičáku můžu 2 měsíce před koncem RD podat výpověď a tím mi to vyprší a nemusím nastoupit?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je to s tím, když se chci vrátit na Rodičák? Může mi to nějak zkomplikovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeňka86 píše:
@Regina Hero mám klasickou smlouvu na neurčito. Někde jsem vyčetla, že během rodičáku můžu 2 měsíce před koncem RD podat výpověď a tím mi to vyprší a nemusím nastoupit?!
jj, pokud jsi nastoupila dřív, tak to prostě utni, dej výpověď, běží Ti 2m výpovědní lhůta, kterou strávíš na RD
Otázkou je, zda to nebudou brát jako porušení, protože už jsi nastoupila
zkus se s nimi dohodnout, že se vracíš na RD a pak dát výpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To doufám ne, šla jsem dřív protože jsem chtěla, no budu se muset stavit na osobní a poptat se… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeňka86 píše:
A jak je to s tím, když se chci vrátit na Rodičák? Může mi to nějak zkomplikovat?
tak ti už holky odpověděly… v každém případě se zkus dohodnout, že se chceš vrátit na rodičovskou dovolenou do těch tří let a zkus navrhnout dohodu na zrušení pracovního poměru k tomu datu konce rodičovské dovolené… teoreticky by ti mohli vyjít vstříc, pokud se tam tedy nechceš vrátit… můžeš argumentovat tím, že nemáš pro dítě hlídání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad to půjde se dohodnout ale s tím hlídáním by mi to neprošlo, přítel dělá ve stejne firmě a všichni ví, že teď máme směny tak aby to šlo s hlídáním… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit