Rodiče alkoholici?

Anonymní
4.12.10 16:30

Rodiče alkoholici?

Ahoj,předem se omlouvám za anonym moc ho nevyužívám,ale je to hodně citlivé téma :kytka:

Ani nevím kde mám začít,jsme nešťastná ze svých rodičů a potřebuju vědět i Váš názor třeba mi pomůže.Je mi 20 jsme vdaná a bydlím s manželem.A naši žijou zvlášť ale hned k tomu problému. Můj táta dělá na směny a když je možnost tak jsou skoro každý den v hospodě no řekla bych že špíš opravdu skoro každý den, nejhorší je že si stěžujou že furt nemají peníze.. Vždycky mi to tak na půl vadilo ale říkala jsem si že je to jejich život.Jinak teď jsem přes víkend u nich (peču cukroví jsou tu na to lepší podmínky než doma) a včera byli v hospodě tatka od půl 5 a přišli v jednu ještě s kamarádem ani mi tak nevadilo že jsem musela spát na zemi ale oni pak tatka zvracel a bylo mu zle.Já od včerejška nenávidím alkohol až teprve včera jsem si uvědomila že někde asi bude problém a postoj mojí mámu k tomu bylo že z toho měla srandu já nevím třeba jsem přecitlivělá ale mě to normální nepřišlo ještě když to píšu teď tečou mi slzy.A jestli se ptáte kde naši jsou tak o5 v hospodě. Já už nevím co si mám o tom myslet :pocitac: :pocitac: Nemáte někdo stejný problém?Já vím že jsou na světě i horší věci ale mě tohle strašně mrzí :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
4.12.10 16:38

No, možná že táta není alkoholik (nebo možná ano), ale rozhodně je hospodský povaleč. :-? A s tím bohužel asi nic neuděláš. Je to životní styl, postoj, asi to tak bylo i dřív, jen si to neviděla. Chápu, že je ti z toho smutno, ale jak chceš na stará kolena rodiče předělávat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.10 16:50

Můj nevlastní otec byl alkoholik a nakonec na to i zemřel :-? Mám na něj vztek,nechal tu mojí mámu samotnou jenom kvůli chlastu,že nevěděl kdy přestat :-x

Pokavaď chodí do hospody každý den tak asi už alkoholik bude.Když tede nejde na točenou Kofolu :twisted:
Pije i doma?A co mamina,taky chodí do hospody?

někdo si dá 1 pivo denně a alkoholik není.Chce to zjistit jak moc pije a zda je mu alkohol přednější.

Můj otčím utekl i po operaci z nemocnice aby se mohl napít :pocitac:

Tady je každá rada drahá,držím ti moc palce aby to alkoholismus nebyl :hug:

Anonymní 77 8-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.10 17:06

No chodí tam skoro každý den a pije jen piva jinak doma moc ne a mamka chodí taky a ta vypije tak 3-4 malé.Aspon to tvrdí a když jsem s nima jednou byla tak vypila ty tři.

Třeba je i chyba ve mě že si to moc beru přemýšlím jestli bych neměla naštívit psychologa.Oni jako chodili i dřív do hospody ale to ještě neznali toho kamaráda a od té doby co ho znají tak každou chvíli slyším o tom kde byli do rána a jak jim jim je špatně.A včera jak jsem to viděla na vlastní oči tak je mi z toho na nic.Vůbec nevím jak se s tím mám poprat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.10 17:16

Já tedy nevylučuji situaci, kdy partner přijde jednou dvakrát za rok z nějaké větší oslavy poněkud vrávoravým krokem, ale myslím si, že pokud má někdo potřebu opíjet se téměř umrtvujícím způsobem několikrát do měsíce nebo do týdne, tak má velký problém.
Ale neporadím ti, pokud to nevadí rodičům, tak s tím asi nic nenaděláš. Asi bych jim nedávala hlídat děti(pokud to občas dělají) a v případě dotazů bych jim klidně popravdě řekla proč. Ale vedlo by to asi k velké hádce a nevím, jestli by sis tím k rodičům neuzavřela cestu.
Mám nebo jsem měla ve svém okolí 3 alkoholiky, většinou si to vůbec nepřipustí nebo jim to bylo v určité fázi degenerace mozku úplně fuk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.10 17:18

No my s manželem zatím děti nemáme zatím jsem v rámci snažení. Já jsem přemýšlela i že bych prostě s našima přestala komunikovat ale řekla bych jim i důvody,ale bojím se i že by to bolelo víc než to bolí teď :pocitac:

Příspěvek upraven 04.12.10 v 17:24

• Citovat
  • Upravit
5453
4.12.10 17:20

Ahoj,a jiný problém je?Já jsem totiž dělala v baru,než jsem po druhé otěhotněla a chodil tam taky manželskej pár a taky skoro každý den a nemyslím si,že jsou alkoholici.Přišli si tam prostě pokecat po práci se známýma.Takových tam chodilo hodně a jinak normálně fungujou,choděj do práce,paní má dokonce 2 práce.Já na tom zas tak nic špatnáho nevidím.Děti už mají z baráku,tak co?samozřejmě,že třeba o víkendu se zdržej a prdnou se :mrgreen: :mrgreen: ale do pohody :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.12.10 17:22

Zakladatelko:
Poradit můžem jedině Tobě. Buď to nebudeš vnímat (vypni se) anebo si zkus s nima nějak v klidu rozumně promluvit. Sedni si s nima a proberte to. Zkus jim říct, že Ti to vadí, že se za ně stydíš. Že se Ti to hnusí,… Máš děti? Zkus se jich zeptat na to, jak si představují, že jednou budou mít u sebe vnoučata. Jako, že budou pít a zároveň hlídat malé děti???

Chlast má někde příčinu, ostatně jako každá závislost.
Třeba je něco trápí, ale tohle bych nechala na posouzení jiným - odbornějším osobám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
4.12.10 17:30

ahojda,ja te napisi jen tohle,mma sousedku co pije kazdy den,nemaj ani najidlo ale pivo jo!ma syna 32let,tenje nevyucenej,ze zvlastni,byl v krimu za neplaceni aliku,ted uz si nasekal opet dve deti a zas neplati,porad jen chlastaj je to des,ja bych to neunesla takoy lidi by potrebovaly zavrit do skrine a nechat vycukat z tý zavislosti,nedivim se ti ja bych to u rodicu tolerovala max.parkrat za mesic,ale jak se nekoho chytli viz,toho kamarada je to na spatne ceste.zkus nekdy sledovat jejich chovani zda maji abstinencni priznaky jako klepaji se,mluvi z cesty jsou nervni,nebo piji jen cistou vodu kdyz nic neni jinyho alko tak to je prave uz velky problem,ale pokud se nechteji nechat lecit ty je tam nedotahnes.je to svinstvo ten chlast,jako drogy a nevera a tak ale to je dalsi tema pa a drz se :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6271
4.12.10 17:49

Taky si myslím, že přestat se stýkat s rodiči by bylo asi ještě horší.A mluvila jsi s nima už o tom? Jak to cítíš ty? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.10 21:32

D.

Já sama jsem měla taky problém s alkoholem.Dokonce jsem podstoupila i dobrovolnou 3-měsíční léčbu.Samozřejmě hned jak jsem vylezla,začalo to nanovo.Utratila jsem za chlast neskutečně peněz,pila jsem totiž jen archivní vína,cca 2,někdy i 3 lahvinky denně.Z mého okolí o tom nikdo nevěděl jaký mám problém,většinou jsem pila doma.
Před 2mi lety jsem se potácela domu z restaurace pěkně nalitá,někdo se mě pokusil znásilnit.Tam se to ve mě nějak zlomilo,od té doby jsem se alkoholu ani nedotkla.
Přestat jde,ale musí člověk sám chtít a vědět proč už pít nechce.
Moje máma je alkoholička,je schopná za hodinu ztrestat i flašku vodky.Ona tvrdí,že problém nemá,že to bere jako relax.Pak usíná s cigárem v ruce,kolikrát mám hrůzu,že podpálí byt a sebe.Domlouvala jsem jí hodněkrát,bohužel to nepomohlo.
Pokud by chodila na 2 piva denně,přišlo by mi to ještě v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.11 16:15

ahojky, mám podobný problém, možná horší.
Je mi 26 bydlíme s přítelem v domě s rodiči. Je to dvojdomek ale je spojený, máme vše zvlášť, ale je to průchozí. No a k problému. Máma nasekala mooc dluhů, před třemi lety nás naši poprosili, jestli bysme si nevzali hypotéku na dům, který zabavili, tak jsme vzali. Takže jsme tu tak nějak svázaní. Do toho máma každý měsíc nemá peníze a půjčuje si. Přítele už to sere a už ji nemůže ani vystát. Do toho to z ní věčně táhne, je to nechutný. Dnes došlo opět k takové hádce. Máma má zlomenou ruku a přišla jestli bych ji zapla kalhoty a samozřejmě to z ní táhlo. Tak jsem ji řekla, že to je děs a ona co má dělat, že ji ta ruka bolí a nemá prášky a přítel už to nevydržel a řekl, že pořád chlastá, že to je humus a že není ženská, že je nechutná. Moc mě to sere, lituju, že jsme ze sebe udělali debílky a zadlužili se hlavně pro ní a teď to je takhle. Vím že mi nepomůžete, ale chtěla jsem se vypsat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex