Celikalie

4742
1.12.10 08:10

Celikalie

Byla mi zjištěna celikalie, ráda bych uvítala Vaše poznatky, rady, klidně i recepty, prostě zvu všechny Celiaky na pokec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
1.12.10 08:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
1.12.10 09:51

Díky za odkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.12.10 10:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
1.12.10 12:02

Mám co číst… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
2.12.10 09:25
Mahja píše:

u meho pritele byla zjistena taky a muzu rict ze je to docela zasah pac je ted vsechno jine ja po nocich taky studovala a mam i par odkazu na recepty :-)kdyby jsi chtela poslu ti je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.12.10 15:31
barca.hrosik píše:
Mahja píše:
u meho pritele byla zjistena taky a muzu rict ze je to docela zasah pac je ted vsechno jine ja po nocich taky studovala a mam i par odkazu na recepty :-)kdyby jsi chtela poslu ti je :lol:

To bych byla moc ráda, děkuji.
Chtěla jsem se zeptat, a máte děti? Jakpak to je? Je velká pravděpodobnost, že to budou mít taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
2.12.10 22:22

Bohuzel to nevim ja jsem v 7 mesici a stach z toho mam ale az pujdu 27.12 na kontrolu zeptam se lekare a pak dam vedet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
4.12.10 13:34

Díky, budu ráda za info, jak to je a doufám, že se vám to vyhne obloukem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.12.10 11:20

Ahoj, švagrovi celiakii zjistili ve 23 letech. Dědičné to prý je, ale asi tak jako jiné alergie, takže je možný, že dítě bude alergik, ale taky nemusí být…Výborný bezlepkový potraviny mají v DM a fantastický buřty se dají kopupit v Globusu, tam mají obecně nejvěší výběr pro celiaky :-) Jinak jestli můžu poradit, přej si k Ježíškovi domácí pekárnu na chleba, švagr si chleba peče sám z těch směsí a je výbornej!!!Pak je ještě prodejna na Poliklinice Modřany, ale nevím, jestli jsi z Prahy…Je to omezení, finančně náročnější, ale jak si zvykneš, dá se to..Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
6.12.10 12:06
janisska píše:
Ahoj, švagrovi celiakii zjistili ve 23 letech. Dědičné to prý je, ale asi tak jako jiné alergie, takže je možný, že dítě bude alergik, ale taky nemusí být…Výborný bezlepkový potraviny mají v DM a fantastický buřty se dají kopupit v Globusu, tam mají obecně nejvěší výběr pro celiaky :-) Jinak jestli můžu poradit, přej si k Ježíškovi domácí pekárnu na chleba, švagr si chleba peče sám z těch směsí a je výbornej!!!Pak je ještě prodejna na Poliklinice Modřany, ale nevím, jestli jsi z Prahy…Je to omezení, finančně náročnější, ale jak si zvykneš, dá se to..Držim palce!

Díky :-) Jsem z Ostravy
Pekárnu jsme kupovali před rokem a už jsem zkoušela péct chléb - dobrý je jáhlový nebo celozrný, tmavý jsem hodila do koše…už ho nekoupím.
Musím se „v tom“ naučit chodit…
Nevíte někdo, čím jde zahustit polévka nebo guláš, atd? Na různé šťávy k masu jsem používala Gustin, ale nevím, jestli se do dá použít i na jiná jídla.
Poraďte, díky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
6.12.10 12:28

tak pritel zahustuje bud solamylem nebo moukou Mix B brot-mix nebo moukou Mantler:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.12.10 12:45

Tchyně zahušťuje rozmačkanýma bramborama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
6.12.10 12:46
barca.hrosik píše:
tak pritel zahustuje bud solamylem nebo moukou Mix B brot-mix nebo moukou Mantler:-)

Já jsem právě ještě na bezlepkovou mouku nenarazila, teda v marketu, jít raději do nějaké zdravé výživy nebo se dá koupit i v tom DMku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
6.12.10 13:30

tak do dm nechodime chodime tady v CB do globusu nebo tu mame 2 kramky se zdravou vyzivou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí