Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,ahoj.Potřebuji poradit.Asi 5dní mě pobolívá v oblasti žaludku a občas i na levé straně pod žebry.Když si na to místo zmáčknu,bolí to dost.Když si prohmatám žaludek pobolívá mě i žaludek.Nemůžu si dát ani slabou kávu ,hned je mi z ní zle.Skoro nejím,když trochu něco sním,jsem nafouklá,jako bych toho snědla tuny.Jím jen rohlíky,ovoce a polévky,na vařené jídlo nemám vůbec chuť.Po jídle se mi i dost říhá.nejlíp mi je,když jsem v klubíčku s koleny na břichu.Nevím co by to mohlo být ,jestli by to mohlo být od nervů,nebo něco jiného.K doktorce se mi moc nechce,tak si jdu pro radu sem..
myslíte ,že to samo odezní?Díky za názory.
myslím, že bys měla skočit k doktorce. Budou to nějaké zažívací potíže - slinivka, nebo žaludek. kdo ví. Postupem času při nějakých potíží se stejně bolest může přelévat různě po břiše. Když jsem marodila se žlučníkem, taky mě už pak bolelo celé břicho. a jestliže máš problémy i s jídlem, tak bych tam skočila. prohmátne tě a asi pošle na ultrazvuk ![]()
JanaTadeáš píše:
Dobrý večer,ahoj.Potřebuji poradit.Asi 5dní mě pobolívá v oblasti žaludku a občas i na levé straně pod žebry.Když si na to místo zmáčknu,bolí to dost.Když si prohmatám žaludek pobolívá mě i žaludek.Nemůžu si dát ani slabou kávu ,hned je mi z ní zle.Skoro nejím,když trochu něco sním,jsem nafouklá,jako bych toho snědla tuny.Jím jen rohlíky,ovoce a polévky,na vařené jídlo nemám vůbec chuť.Po jídle se mi i dost říhá.nejlíp mi je,když jsem v klubíčku s koleny na břichu.Nevím co by to mohlo být ,jestli by to mohlo být od nervů,nebo něco jiného.K doktorce se mi moc nechce,tak si jdu pro radu sem..myslíte ,že to samo odezní?Díky za názory.
slepak mazej k doktorovi.
přesně tohle jsem měla minulé léto,a byl to zánět žaludku..měla by sis dojít k doktorovi a následně na gastoenterologii,kde ti zřejmě strčí takovou tu hadici do žaludku (je to teda velice nepříjemné).Mě na to dali léky,měla jsem dietu asi 14 dní a pak už to bylo jen lepší a lepší.Zhubla jsem 10 kilo a trápilo mě to asi dva měsíce než bylo vše v pořádku.Ale ty příznaky-přesně jak řikáš,také jsem jen ležela,byla jsem nafouklá a říhala jsem a ze všeho se mi zvedal žaludek (byla jsem jak těhotná)…držim palce ![]()
ahoj, tak já mívám žaludeční potíže a to co popisuješ…tak mi to kdysi začalo. a popravdě…nepřála bych nikomu žaludeční záchvaty, který jsem mívala tak jednou do měsíce. brala jsem dost dlouho léky a nakonec to vyléčila bylinkama. doktoři si se mnou vcelku nevěděli rady, nesutále nějaký vyšetření, sondu do žaludku jsem měla 3× a klidně bych si jí tam nechala dát i víckrtá, jen kdyby mi to od bolestí a těch hrozných stavů pomohlo…tak tohle Ti nepřeju!
rada:
a jinak, jak řekly holky…radši hned k doktorovi…!!
tak ať je brzo líp!!
Příspěvek upraven 24.11.10 v 19:16
Samo to určo neodezní,a jinak zánět žaludku může být způsoben bakterií z jídla nebo stresem-u mě to byl ten stres..alespon tak mi to vysvětlila doktorka.Neni to sranda…
kattkka píše:JanaTadeáš píše:slepak mazej k doktorovi.
Dobrý večer,ahoj.Potřebuji poradit.Asi 5dní mě pobolívá v oblasti žaludku a občas i na levé straně pod žebry.Když si na to místo zmáčknu,bolí to dost.Když si prohmatám žaludek pobolívá mě i žaludek.Nemůžu si dát ani slabou kávu ,hned je mi z ní zle.Skoro nejím,když trochu něco sním,jsem nafouklá,jako bych toho snědla tuny.Jím jen rohlíky,ovoce a polévky,na vařené jídlo nemám vůbec chuť.Po jídle se mi i dost říhá.nejlíp mi je,když jsem v klubíčku s koleny na břichu.Nevím co by to mohlo být ,jestli by to mohlo být od nervů,nebo něco jiného.K doktorce se mi moc nechce,tak si jdu pro radu sem..myslíte ,že to samo odezní?Díky za názory.
slepák je vpravo
a jak tu někdo psal o slepáku…vždycky když jsem dorazila na pohotovost se záchvatem, tak první, co vždycky doktoři říkali bylo „slepák“ bolesti se asi fakt projevujou stejně… ![]()
Já mám to samé, plus jsem měla tři dny průjem, ze všeho se mi chce zvracet a bolí mne horní část břicha, jsem na fouklá jak balón. Počkám ještě pár dní, jestli to není slabší střevní chřipka…
kattkka píše:JanaTadeáš píše:slepak mazej k doktorovi.
slepák bolí na pravé straně..to slepák nebude
Děkuji moc za Vaše názory..Slepák už mám venku a jak tu někdo psal ,je na pravo
.Hadici do žaludku už mi jednou dávali..no tak mě to asi čeká po druhé achjo..Asi to bude od těch nervů.Minulý týden v sobotu ,než mi to začalo jsem si byla sednou po dlouhé době s holkama z práce.Vypila jsem asi půl litru vína..
Do rána mi bylo zle.dvakrát jsem z toho zvracela a podruhé jsem tam měla i trochu krve,ale jen málo ,ale té jasně červené.A od té doby je mi taky tak zle.No a kdybych měla zhubnout deset kilo,moc už by ze mě nezbylo
,pravda je,že jak te´d skoro nic nejím jdu s váhou dolů ..moc díky za vaše názory,k doktorce asi zajdu ,nic méně musím vydržet do pondělí ,nemám hlídání a malýho sebou tahat po doktorech nechci.ještě jednou díky..
JanaTadeáš píše:
pokud tě to bolí na levo pod žebry,je to zřejmě od slinivky,to sem měla i já.určitě si zajdi k dr..pošle tě na sono a budete moudřejší,i kdyby ti tam nic nenašli,budeš mít jistotu.mě dr předepsal kapky na bolest a na sonu nenašli nic,já to měla od stresu
ničeho se neboj a k dr zajdi ![]()
Mamina87 píše:JanaTadeáš píše:pokud tě to bolí na levo pod žebry,je to zřejmě od slinivky,to sem měla i já.určitě si zajdi k dr..pošle tě na sono a budete moudřejší,i kdyby ti tam nic nenašli,budeš mít jistotu.mě dr předepsal kapky na bolest a na sonu nenašli nic,já to měla od stresu
ničeho se neboj a k dr zajdi
Děkuji ,určitě tam zajdu ,té slinivky se trochu bojím..
můžeš ji mít třeba jen podrážděnou od stresu,z jídla..hlavně klídek
pak napiš jak si dopadla,držím palečky ![]()