Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Popravdě dítě bych v tvém případě do školky nedávala, když se mu tam nelíbí.
To domlouvání na spaní je blbý. Tam by to chtělo nastavit, že se to primárně domlouvá s tebou.
a do školy ho pak taky nemá dát? Ve školce se více nauči. Bude s vrstevníky. Já chodila do školky od 5ti let a brečela jsem ještě ve škole.
@Ejdrinnka no přeji ti hodně sil v komunikaci s maminkou, nebude to lehké, vysvětlit jí, že ty jsi dospělá a máš taky své názory to bude oříšek. Bez emočního vypětí, slz, a já nevím čeho všeho se to asi neobejde, ty se na to připrav a hlavně si věř!! Máš zdravý rozum, tak si ho nenech vzít ![]()
@lucenka píše:
Popravdě dítě bych v tvém případě do školky nedávala, když se mu tam nelíbí.
To domlouvání na spaní je blbý. Tam by to chtělo nastavit, že se to primárně domlouvá s tebou.
Je to právě tak na 70% ze libi 30%si stěžuje…
@Veru1987 píše:
a do školy ho pak taky nemá dát? Ve školce se více nauči. Bude s vrstevníky. Já chodila do školky od 5ti let a brečela jsem ještě ve škole.
Existuje případně i domácí výuka ![]()
Já do školky nechodila a školu jsem zvládla v pohodě. Třeba kluk jen žárlí, že je máma se sourozencem a jeho odkládá. Nelámala bych to přes koleno a nechala ho doma.
@Ejdrinnka píše:
Je to právě tak na 70% ze libi 30%si stěžuje…
Je dobre, ze chodi do skolky. Je dulezite, aby dite taky bylo v kolektivu a naucilo se tam fungovat. S mamou to musis vyresit jedine primym rozhovorem. Ty jsi matka, s tebou se musi domlouvat. Chapu, ze prima konfrontace je neprijemna, ale jinak to nezmenis. A ja bych ji teda zduraznila, ze si nepreju, aby pred ditetem skolku rozebirala. Pokud by to nerespektovala, odchazela bych i s ditetem pryc. Jestli se ji neco nelibi, at to resi s tebou, ne se synem.
No potřebuješ se naučit asretivně si vymezit hranice a opakovaně ujišťovat že pořád platí…
A někdy to může být dost těžké.
@lucenka píše:
Existuje případně i domácí výuka
Já do školky nechodila a školu jsem zvládla v pohodě. Třeba kluk jen žárlí, že je máma se sourozencem a jeho odkládá. Nelámala bych to přes koleno a nechala ho doma.
Domácí výuku nemůže dělat každý. Nehledě na to, že předškolní rok ve školce je povinný. Teď ho stáhne, kluk si odvykne a za půl roku ho bude dávat znova? To je dost nešikovné řešení.
@lucenka píše:
Nesouhlasím s domácí vyukou. Dítě patří do kolektivu za mě.
@Anna766 píše:
Domácí výuku nemůže dělat každý. Nehledě na to, že předškolní rok ve školce je povinný. Teď ho stáhne, kluk si odvykne a za půl roku ho bude dávat znova? To je dost nešikovné řešení.
Předškolní rok se dá taky dělat dálkově. A pro domácí výuku jsou velmi volná pravidla. Ale takhle staré dítě se tady neřeší
@Veru1987 píše:
Nesouhlasím s domácí vyukou. Dítě patří do kolektivu za mě.
Kolektiv může mít i jinde. Když bude násilím někde, kde být nechce, tak mu to taky nic nedá.
@lucenka píše:
Kolektiv může mít i jinde. Když bude násilím někde, kde být nechce, tak mu to taky nic nedá.
zakladatelka nepíše že je to tak hrozné, že by až tak moc tam nechtěl. Je tam hlavně problém její rodiče, matka. Kdyby v tom dítě nepodporovali, neshazovali autoritu matky bylo by to taky uplně jinak… spíše by měli matku podpořit
@lucenka píše:
Předškolní rok se dá taky dělat dálkově. A pro domácí výuku jsou velmi volná pravidla. Ale takhle staré dítě se tady neřeší
Ale řeší. Je mu pět. A domácí vyučování by si měla rozhodnout zakladatelka, ne ty.
@Anna766 píše:
Ale řeší. Je mu pět. A domácí vyučování by si měla rozhodnout zakladatelka, ne ty.
Vždyť nic nerozhoduju. Psala jsem, jak bych to řešila já a následně reagovala na další poznámky k mému příspěvku.
Treba malej fakt zarli na segru, nelamala bych pres koleno a nechala ho doma. Kdyz byla mladsi miminko, taky jsem mela starsi doma. Ted je predskolak, za rok vyzrala a ted chodi od 8 do pul 1. Uplne to staci. A s rodici si promluv, ty jsi mama. Musi to respektovat.
@lucenka píše:
Jó, domácí výuka..doporucuju film Jedna ruka netleská ![]()