Rodiče mi mluví do výchovy

195
18.2.20 12:41

Rodiče mi mluví do výchovy

Ahoj holky mam dotaz. Jak Je to u vás s prarodiči? Syn mel koncem září 5leteho takže ještě není předškolák. Já jsem doma s půlroční holčičkou a syn je ve skolce od půl 9 do oběda. Syn se tam po prázdninách nebo po nemoci nerad vrací někdy i s pláčem me to láme srdce ale ja s nim to dopoledne proste netravim tak jak třeba učitelky ve skolce…celkove i tak si pohraje něco se naučí proste to myslím Dobře. Moji rodiče z toho ale udělali kovbojku ze se ho chci zbavit ze proc ho tam dávám když jsem doma s dcerou. Navic to se mnou resi pred synem coz ja pak vypadam jako matka roku! Dalsi vec je mamka když si chce syna vzít ven nebo na spaní domlouvá se s nim a me se nezepta. Ptát by se mela nikdy přece neví kdy co mám nebo Máme domluvene… proste řekne tak ja za tebou přijdu miláčku a ja mám zrovna třeba domluvenou kámošku ze dorazi na kafe když ji to řeknu je urazena a ze i tak si přijde pro malého a vezme ho do cukrárny. Vadi mi ze me nerespektuje jako matku. Připadám si jako chůva. Co vas ptaji se babičky nebo dedeckove jestli muzeu přijít nebo jen oznamují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27723
18.2.20 12:45

Jestli už mu bylo pět tak je předškolák nehledě na září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
18.2.20 12:49
@ka2ka píše:
Jestli už mu bylo pět tak je předškolák nehledě na září

Není, předškolák je až za rok. Teď se ho ještě povinná dochazka netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
18.2.20 12:51
@vokishka píše:
Není, předškolák je až za rok. Teď se ho ještě povinná dochazka netýká.

já myslela že úderem pátého roku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
18.2.20 12:51

Syn jako predskolak musi chodit do školky -aspoň na dopoledne. A rodiče i tchanovci se nejdřív domlouvají se mnou nebo s manželem, když chtejí něco s dětmi podniknout.
Proč to mamce neřekneš, že ti to vadí? Když jí to nedochází, musíš ji to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15396
18.2.20 12:52
@ka2ka píše:
Jestli už mu bylo pět tak je předškolák nehledě na září

Není předškolák, tento školní rok jsou předškoláci děti narozené září 2013 až srpen 2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
18.2.20 12:53

Pětiletej kluk jen na dopoledne?? A proč proboha? Normálně na celý den pospa a šmitec. Nebo si to tvoje mamka představuje tak, že ho za rok budeš davat do školy jen na dvě hodiny? Ať si to odbrečí teď ve školce. Když bude plakat v první třídě, děcka zvyklé x let na školku se mu budou smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32213
18.2.20 12:56

No asi bych mamce řekla, že se bude domlouvat nejdříve se mnou. A kdyby to zkusila a já měla něco domluveného, tak jí ho prostě nedám. Neexistuje, že i tak si přijde. Budeš jí to muset říct na rovinu a trvat na tom. Dopoledne ve školce mu neublíží, spíš je to ku prospěchu, takže bych ho tam dávala a rodičům bych řekla, že oni si už děti vychovaly, teď je to na mně. Já si teda mluvit nedám do ničeho :mrgreen:, moje máma to ví a už dávno to ani nezkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149277
18.2.20 13:00

Kdybys dávala synka do školky přesto že seš doma a byli mu dva pryč, tak ti řeknu že rodiče mají pravdu. Ale v pěti letech to není nic hrozného. Za chvíli půjde do školy a jak potom, to by bylo ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
18.2.20 13:01

Je úplně normální, že ho dáváš do školky, je to naopak dobře, děti, které do školky nechodí, tak je pro ně pak předškolní třída anebo škola pěkný šok. Navíc ve školce si najde kamarády, pohraje si, a je v kolektivu. Ty se mezitím doma můžeš pořádně starat o mladší, uvařit a odpoledne se zase můžeš věnovat oběma. Nevidím na tom nic špatného. Naopak si myslím, že je to jen ku prospěchu všech.

U maminky je chválihodné, že se stará o vnuka a jeví zájem, to máš štěstí, protože já znám babičky, pro které jsou vnoučata na obtíž a v životě by je samotné do cukrárny nevzaly. Ale na druhou stranu by to měla konzultovat s tebou, jenže tady bude spíš problém už v tom, že tys byla vychovávaná jako ta, které se určitě na nic neptali a oni jsou tví rodiče, které musíš poslouchat a tam to nastavení hranic bude těžké…tam to po dobrém půjde jen velmi těžko, kór jestli je maminka trošku dominantní..to bych zkusila přes taťku anebo narovinu říct..ono si to časem sedne, ale musíš být v tomto pevná a mít rozumné argumenty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
18.2.20 13:03
@Anna766 píše:
Kdybys dávala synka do školky přesto že seš doma a byli mu dva pryč, tak ti řeknu že rodiče mají pravdu. Ale v pěti letech to není nic hrozného. Za chvíli půjde do školy a jak potom, to by bylo ještě horší.

Pravda si taky myslím :hug: jsem ráda že si to taky myslíš nebo jak začnou ti dva (prarodice)hučet tak nevím co mám dělat navíc mám i pak výčitky jestli fakt nedělám špatne ze ho tam dávám i přes to ze není spokojeny sem tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 13:05

Pokud ho tam nedáváš, když je nemocnej, vůbec bych to s rodiči neřešila. Prostě bych řekla, že jsem rodič a rozhoduju, ať se jim to líbí nebo ne. Co se týče domlouvání, tak to máme jak kdy. Bydlím s tchánem a ten se s nima občas domluví beze mě. Ale neberu to tragicky. Za prvé jsou děti větší, tak je jasný, že se jich třeba sám zeptá jestli by vůbec chtěli. A pak hlavně ví, že se stejně musí přijít zeptat někoho z rodičů. Někdy jim prostě řeknu ne, že třeba přijde návštěva a nebo někam odjíždíme. Velký věci vždycky řeší předem s náma. S mámou se vždycky domlouvám předem, už jen proto, že za náma musí jet.

• Citovat
  • Upravit
195
18.2.20 13:07
@snee píše:
Je úplně normální, že ho dáváš do školky, je to naopak dobře, děti, které do školky nechodí, tak je pro ně pak předškolní třída anebo škola pěkný šok. Navíc ve školce si najde kamarády, pohraje si, a je v kolektivu. Ty se mezitím doma můžeš pořádně starat o mladší, uvařit a odpoledne se zase můžeš věnovat oběma. Nevidím na tom nic špatného. Naopak si myslím, že je to jen ku prospěchu všech.U maminky je chválihodné, že se stará o vnuka a jeví zájem, to máš štěstí, protože já znám babičky, pro které jsou vnoučata na obtíž a v životě by je samotné do cukrárny nevzaly. Ale na druhou stranu by to měla konzultovat s tebou, jenže tady bude spíš problém už v tom, že tys byla vychovávaná jako ta, které se určitě na nic neptali a oni jsou tví rodiče, které musíš poslouchat a tam to nastavení hranic bude těžké…tam to po dobrém půjde jen velmi těžko, kór jestli je maminka trošku dominantní..to bych zkusila přes taťku anebo narovinu říct..ono si to časem sedne, ale musíš být v tomto pevná a mít rozumné argumenty :kytka:

Krasne napsane a ano mamka je dominantní Tatka ji rika Dorotka co řekne to je minule začala i plakat když jsem ji řekla že názor jestli jsem Spatna máma když dávám Dítě do školky neříká před synem. Jsem ráda že se starají to určo o tchyni tohle říct nemůžu ale chtělo by to zlatý střed. Děkuji za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.2.20 13:08

Popravdě dítě bych v tvém případě do školky nedávala, když se mu tam nelíbí.
To domlouvání na spaní je blbý. Tam by to chtělo nastavit, že se to primárně domlouvá s tebou.

• Citovat
  • Upravit
7674
18.2.20 13:10

Já si myslím že je blbost že chodí do školky od půl devate do oběda. Dala bych i před 8. A nechala prostě do 14:30. K čemu ti to je, že ho tam dáš a za dvě hodky jdeš pro něj zpět. Nechala bych to tam dýl. Už je velký. At si zvyká na kolektiv. A s mamkou bych si promluvila. I o návštěvách a hlavně at nerozebírá nic před synem, že si to nepřeješ… klidně bych pohrozila že taky omeziš návštěvy na minimum jak to bude dělat. A prostě bych ho matce do té cukrárny nedala pokud jsi řekla že neee! Ty jsi matka. I kdyby jsi to tisikrát dělala špatně, tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí