Rodiče mi mluví do výchovy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106445
18.2.20 14:37
@snee píše:
Je úplně normální, že ho dáváš do školky, je to naopak dobře, děti, které do školky nechodí, tak je pro ně pak předškolní třída anebo škola pěkný šok. Navíc ve školce si najde kamarády, pohraje si, a je v kolektivu. Ty se mezitím doma můžeš pořádně starat o mladší, uvařit a odpoledne se zase můžeš věnovat oběma. Nevidím na tom nic špatného. Naopak si myslím, že je to jen ku prospěchu všech.U maminky je chválihodné, že se stará o vnuka a jeví zájem, to máš štěstí, protože já znám babičky, pro které jsou vnoučata na obtíž a v životě by je samotné do cukrárny nevzaly. Ale na druhou stranu by to měla konzultovat s tebou, jenže tady bude spíš problém už v tom, že tys byla vychovávaná jako ta, které se určitě na nic neptali a oni jsou tví rodiče, které musíš poslouchat a tam to nastavení hranic bude těžké…tam to po dobrém půjde jen velmi těžko, kór jestli je maminka trošku dominantní..to bych zkusila přes taťku anebo narovinu říct..ono si to časem sedne, ale musíš být v tomto pevná a mít rozumné argumenty :kytka:

A nektere matky by z navstevy cukrarny dostaly histerak a babicka by dostala co proto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
18.2.20 14:52

@Ejdrinnka vše je jen o tom, jak si to nastavis. Moje mamka je úžasná babička, syn i dcera jí milují, ale má příšerný vkus - už xkrat jsem s ní udělala dohodu, že jí ráda řeknu, když budou děti něco konkrétního potřebovat, aby to mohla koupit, a že nechci aby kupovala bezhlavě každou blbost. A každý měsíc stejně přitáhla něco, co „musela pro ně koupit, protože to tam nemohla nechat!“. A bylo jedno, že mu to není, nebo že v tom dcera vypadá, jako ruská šlápota :lol: Dlouho jsem držela, hadry se hromadily, pokaždé jsem jemně připomněla dohodu, ale věc přijala. Chyba. Až teď v lednu mi došla trpělivost - koupila pro malého naprosto příšernou kombinézu, bylo mi zle, jen jsem ji viděla, navíc ten materiál byl :poblion: a malý samozřejmě svou má a novou nepotřebuje. Tak jsem odmítla. Mile, ale odmítla. Máma chvíli vydírala, že je značková (já většinou dedim, nebo kupuji Pepco/Lidl/bambule :nevim: ) dokonce mi ji stejně přinesla a provokativně nechala v tašce účet, asi abych viděla :lol: :roll: ale vydržela jsem. Omluvila jsem se, vysvětlila, odmítla. Máma se nafoukla, týden se mnou nemluvila a teď už je to v pohodě :palec:

Takže být tebou, mamce jasně řeknu pravidla (domluva jen s tebou a dopředu atd..) a když přesto dorazí, jemně, ale pevně bych jí to připomněla a kluka nedala, i kdyby se na hlavu stavěla :oops: časem jí to prejde :palec:

Edit: a školka mi přijde v pohodě a prospěšná, že jsi s malou doma nehraje roli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí