Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jak je to teď s prací, když jsem ještě na rodičovské dovolené? Mohu pracovat bez omezení, nebo jenom pár hodin, pouze na smlouvu atd. A jak je to se školkou mohu posílat dítě do školky? Dcerka má rok a možná se mi za půl roku naskytne práce, už nestihnu si změnit rodičovskou, tak bych ráda věděla, jestli mi rodičovská skončí nebo mohu pobírat rodičovskou a pracovat. Vím, že si maminky u rodičovské mohou přivydělat, a tak bych ráda věděla podmínky… Budu ráda za informace, děkuji.
@Isia do 2 let věku dítěte může být ve školce max 46 h měsíčně, po 2 roku věku dítka je to neomezené. Pak už můžeš chodit do práce jak chceš, vydělat si kolik chceš.
Jinak přivydělávat si po mateřské dovolené (tedy cca po půl roce od porodu) můžeš kolik chceš a kde chceš, jde jen o to, že dítko nesmí do školky (jeslí) na dýl jak těch 46h, co psala martina.se, jinak by si o rodičák přišla
takže hlídat po babičkách, nebo střídat šichty s partnerem.
Děkuji za informace. Tak pokud tomu dobře rozumím. Tak pokud, když nastoupím do práce a dcera bude mít rok a půl, tak do dvou let budou hlídat babičky a pak už může bez problému do školky a já o rodičovskou nepříjdu?