Rodičovská a práce

982
13.4.15 13:37

rodičovská a práce

Chtěla bych se zeptat, jak je to teď s prací, když jsem ještě na rodičovské dovolené? Mohu pracovat bez omezení, nebo jenom pár hodin, pouze na smlouvu atd. A jak je to se školkou mohu posílat dítě do školky? Dcerka má rok a možná se mi za půl roku naskytne práce, už nestihnu si změnit rodičovskou, tak bych ráda věděla, jestli mi rodičovská skončí nebo mohu pobírat rodičovskou a pracovat. Vím, že si maminky u rodičovské mohou přivydělat, a tak bych ráda věděla podmínky… Budu ráda za informace, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.4.15 13:38

@Isia do 2 let věku dítěte může být ve školce max 46 h měsíčně, po 2 roku věku dítka je to neomezené. Pak už můžeš chodit do práce jak chceš, vydělat si kolik chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.4.15 14:05

Jinak přivydělávat si po mateřské dovolené (tedy cca po půl roce od porodu) můžeš kolik chceš a kde chceš, jde jen o to, že dítko nesmí do školky (jeslí) na dýl jak těch 46h, co psala martina.se, jinak by si o rodičák přišla ;) takže hlídat po babičkách, nebo střídat šichty s partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
13.4.15 20:03

Děkuji za informace. Tak pokud tomu dobře rozumím. Tak pokud, když nastoupím do práce a dcera bude mít rok a půl, tak do dvou let budou hlídat babičky a pak už může bez problému do školky a já o rodičovskou nepříjdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí