Rodičovská dovolená 2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičovská dovolená 2017
Zdravím, koncem září se nám má narodit miminko. Jaké formuláře musíme doložit? Ptala jsem se na sociálce, ale tam mi paní řekla, že máme doložit příjmy za rok 2015!
není to nějaká chyba? Děkuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kristýnka94 jestli jsi zamestnana a splnujes podmínku pro PPM, tak ti gynekolog da papir, který ti v praci potvrdí - právě to doložení prijmu, a odeslou ho na sociálku. A jsou to příjmy za posledních 12 kalendářních mesicu. A je to
potom az budeš zadat o rodicak, tak na socialce potvrdí jiný papir a ten doneses na pracak.
- Citovat
- Upravit
@Kristýnka94 A nepochopila tě spíše tak, že se ptáš na přídavek na dítě? Tam se aktuálně dokládá rok 2015… i když tedy zrovna od toho září (nebo od října, přesně nevím) už se bude dokládat rok 2016.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoc
Dobry den mam specificky dotaz.
Od prosince 2015 do prosince 2016 ( cela podpurci doba) jsem byla na nemocenske po urazu nohy. V zari 2016 se mi narodil syn jenze muj prakticky lekar me nechal celou dobu na nemocenske s tou nohou. Pred porodem jsem mela odpracovany rok, takze podle uradu mam narok na prispevek v materstvi, jenze to musim resit pres Prahu kde mi byla vyplacena nemocenska ( nekolikrat jsem tam volala a prepojovali me furt nekomu jinemu, na dopisy neodepisovali a na email taky ne ) nebyly mi schopni oodpovedet co po me potrebuji za papir z porodnice ( muj gynekolog skoncil) a jaky papir z prace aby mi uznali narok, bez jejich rozhodnuti mi nemuze byt vyplaceno ani rodicovska dovolena. Syn uz bude mit 1 rok a ja na nej dostavam jen 500kc pridavek na dite, pracovat nemuzu nema se kdo postarat takze jsem ted vedena aspon na UP takze dostavam 4000kc. Muzete mi poradit co mam delat jsem uz bezradna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se narodi do 30.9., budes dokladat prijmy za r.2015, od 1.10.pak za r.2016. Jedna se o pridavek na dite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýnka94 A na co, konkrétně ses jí ptala? Pokud máš nárok na PPM, tak žádost od gynekologa předáš v práci, případně bývalé práci a víc se nemusíš starat. Pokud nemáš nárok na PPM, tak žádáš po porodu až budeš mít rodný list rovnou o rodičovský příspěvek. Formulář žádosti (a případně i o porodné a přídavek na dítě) najdeš tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/index.jsp
Na konci formuláře žádosti je vždy seznam potřebných dokladů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmína píše:
Pokud se narodi do 30.9., budes dokladat prijmy za r.2015, od 1.10.pak za r.2016. Jedna se o pridavek na dite.
U přídavku na dítě se od října dle novely zákona budou dokládat příjmy za předchozí čtvrtletí, tedy červenec-září 2017.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Narok
Ja narok na PPM mam jenze muj gynekolog skoncil tak potrebuji vedet co potrebuji za potvrzeni z porodnice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reseni
Mwam 2 deti jsem z ostravy a mm to resit s trojskou v prazee, cestovani je pro me tabu. Po telefonu si me prehazuji, na eemail neodepisuji a dopis taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajulinecka89 píše:
Ja narok na PPM mam jenze muj gynekolog skoncil tak potrebuji vedet co potrebuji za potvrzeni z porodnice
Porodnice ti nic nepotvrdí, měl ti to vydat tvůj gynekolog ještě před porodem… v té době nejspíš ještě fungoval, takže sis to měla vyžádat od něj. Teď už těžko říct, obrátila bych se na OSSZ, pod kterou spadá tvůj zaměstnavatel a zkusila bych se domluvit tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Včelička992 píše:
@Pajulinecka89 a to si to za ten rok nevyresila? PPM se resi jeste pred porodem ne?
Měla by ses nejdřív naučit číst než začneš ponižovat ja se na PPM vůbec neptala!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýnka94 píše:
Měla by ses nejdřív naučit číst než začneš ponižovat ja se na PPM vůbec neptala!!
Dotycna ale cituje jinou uzivatelku. Neodpovida tobe, ale ji. Takze to tluceni hlavou do zdi je trochu mimo.
- Citovat
- Upravit