Kam na úřad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
11.8.17 17:42

Kam na úřad

Ahoj, potřebovala bych poradit. V srpnu končím status studenta a koncem října mám termín porodu. Chtěla jsem se zeptat, kam bych se měla nahlásit, abych si nemusela platit zdravotní pojištění..? Moc Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101450
11.8.17 17:44

@makynac Na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.8.17 17:48
@j.a.n.i1 píše:
@makynac Na UP.

Tam snad muze jen kdyz chce/muze pracovat ne?

• Citovat
  • Upravit
25
11.8.17 17:55

@jahuhudka Tak jelikož mám termín v půlce října;nevím kdo by mě zaměstnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.8.17 18:00
@makynac píše:

neboj klidně můžeš jít na UP, prostě jim řekni že kdyby pro tebe bylo něco vhodného tak bys mohla, stejně pro tebe nic vhodného nebude :mrgreen: aspoň nebudeš muset sama platit zdravotní :)

• Citovat
  • Upravit
25
11.8.17 18:10

@Doe_Jane Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.8.17 18:32
@makynac píše:

Ja jen pisu, ze treba u nas by te nejspis nezaregistrovali. Stejne jako odmitaji zeny ktere nemaji skolku pro :think: dite/ proste nehledaji praci.

• Citovat
  • Upravit
11037
11.8.17 18:51

@makynac Bohužel si budeš muset ty 2 měsíce zdravotní pojištění platit, na ÚP nemůžeš, tam tě 2 měsíce před porodem nezaregistrují, je to stejné jako kdybys byla na PN, pro ně jsi prostě práceneschopná. Jedině se zkusit zaregistrovat teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.8.17 19:15

Bejbyn…Tak 6 týdnu před termínem už nastoupí na mateřskou, ne??? To by mělo pokrýt už ty dva měsíce před termínem porodu, ale netuším. Já pracovala před mateřskou 8 let a na pracáku nikdy nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
11.8.17 19:55
@jahuhudka píše:
Tam snad muze jen kdyz chce/muze pracovat ne?

Tak pracovat může, ne, je těhotná, ne nemocná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
11.8.17 19:56
@bejbyn píše:
@makynac Bohužel si budeš muset ty 2 měsíce zdravotní pojištění platit, na ÚP nemůžeš, tam tě 2 měsíce před porodem nezaregistrují, je to stejné jako kdybys byla na PN, pro ně jsi prostě práceneschopná. Jedině se zkusit zaregistrovat teď.

To je blbost, těhotenství není nemoc, takže ji zaregistrovat musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
11.8.17 19:57
@Veru1987 píše:
Bejbyn…Tak 6 týdnu před termínem už nastoupí na mateřskou, ne??? To by mělo pokrýt už ty dva měsíce před termínem porodu, ale netuším. Já pracovala před mateřskou 8 let a na pracáku nikdy nebyl

Jelikož nepíše o tom, že by pracovala, tak na žádnou mateřskou nebude mít nárok, tak na ni ani nemůže před porodem nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.8.17 20:09
@j.a.n.i1 píše:
Jelikož nepíše o tom, že by pracovala, tak na žádnou mateřskou nebude mít nárok, tak na ni ani nemůže před porodem nastoupit.

JOo vlastně… takže rovnou rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
11.8.17 20:10
@Veru1987 píše:
JOo vlastně… takže rovnou rodičák.

No a na ten může až po porodu, takže minimálně to září vyřešit potřebuje… a tedy buď si zdravotní zaplatit sama, nebo se přihlásit na to UP… a odmítnout ji nemohou, stačí se nenechat a sdělit, že pracovat může a chce a prostě ten registrační papír vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
11.8.17 21:01
@j.a.n.i1 píše:
Tak pracovat může, ne, je těhotná, ne nemocná…

Na ÚP ji zaregistrují nejpozději 6 týdnů před porodem, u rizikového těhotenství 8 týdnů. Pak už je brána jako práceneschopná. Proto ji radím registrovat se dříve. Budou po ní chtít těhotenskou průkazku s termínem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat