Rodičovská dovolená do 4let

405
30.8.06 22:31

Rodičovská dovolená do 4let

Ahojte holky, chtěla bych být doma do 4 let, jak žádat u zaměstnavatele? A jak dál postupovat, když nebude souhlasit?

Díky moc

Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
30.8.06 22:43

Hani,asi bys mu měla poslat žádost o prodloužení RD.Tu ti buď přijme nebo zamítne a pokud chceš být doma tak asi dojde k ukončení pracovního poměru.Zřejmě bude na vás s které strany

Pokud je to jinak tak ať to někdo upřesní.

Mně to byli vysvětleno takto

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.8.06 23:31

Ahojky,

já pracuji u banky a bylo mi řečeno, že mám v dopise (klidně pošlu vzor mailem) oznámit, jak dlouho hodlám na RD být… Je to z toho důvodu, že zaměstnavatel musí počítat, že : A) RD do 3let - Ti musí poskytnout stejnou pozici ve firmě s odpovídajícím fin.ohodnocením … B) RD do 4let - Ti musí poskytnout zaměstnání.

Pokud toto neoznámíš před nástupem na RD (nebo to změníš v průběhu RD), může a nemusí to zaměstnavatel akceptovat…

Toť vše :wink:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
30.8.06 23:40

Ahojky,

já jsem žádala o neplacené volno, tak to vlastně je. A pokud Ti zaměstnavatel nevyhoví, máš asi smůlu. Buď musíš nastoupit nebo podat výpověď. Jiná šance není. A žádala jsem až před dceřinými 3. narozeninami.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
31.8.06 08:40

ahoj holky

on se nějak změnil zákon?????? mám pocit že
stejné místo které jste před MD opustily Vám je povinen zaměstnavatel držet po dobu Vaší MD - čili 28 týdnů
Po dobu tří let je Vám povinen držet místo ve firmě - jakékoliv místo - ale se stejným fin ohodnocením jako jste měly předtím
po třech letech je to na jeho vůli

pokud se to ale změnilo tak mě prosím poučte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
31.8.06 09:20

Kostka:

Letadlo - přesně tak - musíte si podat žádost o neplacené volno a když vám ho zaměstnavatel odmítne udělit, tak musíte buď nastoupit nebo dát výpověď

Maka - podle mě nezměnilo, tvoje místo ti zaměstnavatel drží pouze po dobu mateřské dovolené - cca půl roku, pak ti musí držet pouze „nějaké“, ale peníze by měly být stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
31.8.06 09:48

Souhlasím s Makou - do 28 týdnů se drží stejná pozice, do 3 let místo adekvátní tomu předchozímu (nemusí být totožné - např. dříve finanční účetní může nastoupit na mzdovou účtárnu, bude-li se orientovat). Když nebude zaměstnavatel s RD do čtyř let souhlasit, tak se můžete rozejít. Bude-li souhlasit (a budeš na to mít písemný důkaz), pak máš patrně nárok na stejné podmínky, jako bys přicházela do zaměstnání po 3 letech.

Bebet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová