Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, chtěla bych být doma do 4 let, jak žádat u zaměstnavatele? A jak dál postupovat, když nebude souhlasit?
Díky moc
Hana
Hani,asi bys mu měla poslat žádost o prodloužení RD.Tu ti buď přijme nebo zamítne a pokud chceš být doma tak asi dojde k ukončení pracovního poměru.Zřejmě bude na vás s které strany
Pokud je to jinak tak ať to někdo upřesní.
Mně to byli vysvětleno takto
Dana
Ahojky,
já pracuji u banky a bylo mi řečeno, že mám v dopise (klidně pošlu vzor mailem) oznámit, jak dlouho hodlám na RD být… Je to z toho důvodu, že zaměstnavatel musí počítat, že : A) RD do 3let - Ti musí poskytnout stejnou pozici ve firmě s odpovídajícím fin.ohodnocením … B) RD do 4let - Ti musí poskytnout zaměstnání.
Pokud toto neoznámíš před nástupem na RD (nebo to změníš v průběhu RD), může a nemusí to zaměstnavatel akceptovat…
Toť vše ![]()
Peťula
Ahojky,
já jsem žádala o neplacené volno, tak to vlastně je. A pokud Ti zaměstnavatel nevyhoví, máš asi smůlu. Buď musíš nastoupit nebo podat výpověď. Jiná šance není. A žádala jsem až před dceřinými 3. narozeninami.
Jana
ahoj holky
on se nějak změnil zákon?????? mám pocit že
stejné místo které jste před MD opustily Vám je povinen zaměstnavatel držet po dobu Vaší MD - čili 28 týdnů
Po dobu tří let je Vám povinen držet místo ve firmě - jakékoliv místo - ale se stejným fin ohodnocením jako jste měly předtím
po třech letech je to na jeho vůli
pokud se to ale změnilo tak mě prosím poučte
Kostka:
Letadlo - přesně tak - musíte si podat žádost o neplacené volno a když vám ho zaměstnavatel odmítne udělit, tak musíte buď nastoupit nebo dát výpověď
Maka - podle mě nezměnilo, tvoje místo ti zaměstnavatel drží pouze po dobu mateřské dovolené - cca půl roku, pak ti musí držet pouze „nějaké“, ale peníze by měly být stejné
Souhlasím s Makou - do 28 týdnů se drží stejná pozice, do 3 let místo adekvátní tomu předchozímu (nemusí být totožné - např. dříve finanční účetní může nastoupit na mzdovou účtárnu, bude-li se orientovat). Když nebude zaměstnavatel s RD do čtyř let souhlasit, tak se můžete rozejít. Bude-li souhlasit (a budeš na to mít písemný důkaz), pak máš patrně nárok na stejné podmínky, jako bys přicházela do zaměstnání po 3 letech.
Bebet