Rodičovský příspěvek 2012 - dvouletá varianta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
na konci s posledním měsícem rodičáku doplatí víc, celý zbytek, aby to dělalo konečných 220.000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terinka4444 píše:
na konci s posledním měsícem rodičáku doplatí víc, celý zbytek, aby to dělalo konečných 220.000,–
a prosimte nemas nejaky odkaz, kde je to popsane?
- Citovat
- Upravit
Nemám, od neteře sestra dělá na sociálce, tak nám to povídala. Chci jít taky na dvouletou a nevychází to, takže poslední rodičák bude s doplatkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terinka4444 píše:
Nemám, od neteře sestra dělá na sociálce, tak nám to povídala. Chci jít taky na dvouletou a nevychází to, takže poslední rodičák bude s doplatkem.
ja porad premyslim, jestli v tom u mne nebude nejaky hacek ![]()
- Citovat
- Upravit
Musíte rozlišovat 2 stavy…
- pokud nastupujete na další PPM nebo se narodí další dítko, tak máte smůlu a těch 220000,– nedočerpáte
- pokud toto nenastane, tak prostě tu částku čerpáte tak dlouho, dokud nevyčerpáte 220000,– něco jako dvouletý rodičák nebude existovat, takže pokud to vyjde do 2 let a 2 měsíců, tak to prostě budete čerpat do 2 let a 2 měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Musíte rozlišovat 2 stavy…
- pokud nastupujete na další PPM nebo se narodí další dítko, tak máte smůlu a těch 220000,– nedočerpáte
- pokud toto nenastane, tak prostě tu částku čerpáte tak dlouho, dokud nevyčerpáte 220000,– něco jako dvouletý rodičák nebude existovat, takže pokud to vyjde do 2 let a 2 měsíců, tak to prostě budete čerpat do 2 let a 2 měsíců…
Jani a muzu cerpat 11500 a pak posledni castku treba 3500? (Ja totiz popravde nechapu, jak si to na tom uradu poberou.)
To budou silene zmatky.
Je ted nejaka davka, ktera neni kazdy mesic stejna?
- Citovat
- Upravit
Jojo, přesně tak, budeš brát 11500,– a na konci nevím přesně jak to bude, ze zákona jsem to nepochopila, jestli to bude tak, že ti poslední měsíc přijde těch 3500,– nebo jestli ti o měsíc dřív přijde 15000,–, ale to je celkem fuk, podstatné je že se to prostě dočerpá do těch 220tis.
A šílené zmatky to nebudou, tohle prostě bude hlídat počítač a ta poslední částka vypadne jiná a stihne se to mezitím uklepat, většině lidí to pobírání nebude končit teď hned.
To spíš budou šílené zmatky v lednu, kdy naklušou s požadavkem na změnu všechny těhotné maminky, aby stihly vyčerpat co nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak je spousta dávek, které nejsou každý měsíc stejné, vlastně všechny dle příjmu (krom přídavků na děti) takže třeba příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, bývalý sociální příspěvek, doplatek do životního minima…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
meli píše:
Anielkho......a ty jsi těhu.....že se ti to vyplatí??
ne nejsem…
- Citovat
- Upravit
jestli ten stávající systém opravdu nechají (a nic s ním měnit nebudou) tak by se ti mělo vyplatit nechat to být......já jsem taky na 2 letém…malému budou 2 roky v prosinci.....ale dostanu RP jeste v lednu…a tak budu rodičák pobírat 20 měsíců…a celkem vyberu 228 000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
meli píše:
jestli ten stávající systém opravdu nechají (a nic s ním měnit nebudou) tak by se ti mělo vyplatit nechat to být......já jsem taky na 2 letém…malému budou 2 roky v prosinci.....ale dostanu RP jeste v lednu…a tak budu rodičák pobírat 20 měsíců…a celkem vyberu 228 píše: Více
To ale nechapu jakto… vzdyt cerpani u 2leteho je 216600 - 19m viz http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp takze je tam rozdil 3400… ano neni to zadna zavratna castka, ale jestli jde o jeden papir, tak zas nevidim duvod si o to zazadat. A v lednu ho dostanes zpetne za prosinec, ne?
Mne jde trochu i o princip, prijde mi hrozna nespravedlnost, ze dvoulety byl tak vyrazne osekany oproti triletemu.
- Citovat
- Upravit
já taky právě nechápu proč tvrdí, že se na dvouletým vybere 216 tis…(protože bych měla ještě v lednu dostat za prosinec…tam vychází 1 měsíc navíc.....)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vím, že je tu sto diskuzí k tomuhle tématu, ale včera jsme ve uzavrene skupine s holkami pocitali, jak se vyplati zmena na no RP 2012. (Hlavne maminky dvojcat na 3letem RP (treba rocnich deti apod.) propocitejte si to, Vam by se to melo vyplatit.)
Zjistila jsem, ze maminkam na dvouletem RP (jako treba ja, mam 14m dite) by se to melo vyplatit taky, ale ted ten zadrhel. Dopocitala jsem se, ze bych mela mit narok na RP cca 11700, jenze limit je 11500… Nevite, jak to tedy je v novem zakone, kdyz nebudu moct docerpat tu danou castku 220000?
Budu rada, kdyz napisete i dalsi tipy.