Kdy přijde sociálka?

500
13.12.11 12:55

příjde sociálka...

Ahoj chtěla bych se zeptat - Rozešla jsem se s přítelem a minulý týden jsem podala žádost o svěření syna (skoro 2 roky) do péče.Odstěhovala jsem se k rodičům a teď se musíme i s mamou přestěhovat do jiného bytu, byt bude velký 4+1, ale chci se zeptat jak dlouho trvá přibližně než se příjde sociální pracovnice podívat do bytu?Budeme se stěhovat tento týden a mám strach aby se nepřišli podívat zrovna když se bude stěhovat.Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
13.12.11 12:57

2 měsíce :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.12.11 12:59

Proč by chodila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
13.12.11 12:59

u mne nikdy sociálka nebyla :nevim: :nevim: a to jsem to podstupovala 2krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
13.12.11 13:00

no tak se budeš stěhovat mě tak přišla sociálka před porodem jelikož jsem nebyla vdaná a žila u rodiču a příšly zrovna když jsme malovali byt a nic se nedělo chtějí vidět jak budete bydlet jestli dítě má vlastní pokoj či né pokud né tak aspon nějaký svuj kout tzv a mě kontrolovala ještě skříně zs oblečením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.12.11 13:04

s některýma se dá domluvit termín, jestli je alespoň trochu rozumná…každopádně pochopí, že se zrovna stěhujete…nic není dokonalý, není se čeho bát;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
13.12.11 13:05

No já jsem přávě psala paní co se mnou řešila to svěření a bylo mi řečeno že jim mám dát odresu nového bytu a že přijdou prošetřit podmínky až bude nařízené jednání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
13.12.11 13:05

Nechapu,proc by mela chodit?Neznam jediny pripad [vcetne me],ze by nekomu prisla z tohoto duvodu na kontrolu socialka :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
13.12.11 13:08
pemi9 píše:
No já jsem přávě psala paní co se mnou řešila to svěření a bylo mi řečeno že jim mám dát odresu nového bytu a že přijdou prošetřit podmínky až bude nařízené jednání

Fakt jo?Tak to cumim.Kdyby jste se na peci neshodli,tak to je jine.Nemas se ale ceho bat,at prijdu v dome stehovani,aspon uvidi,ze to delate pro dite ;) .

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
13.12.11 13:11
Neprihlasena Jaruna píše:
Nechapu,proc by mela chodit?Neznam jediny pripad [vcetne me],ze by nekomu prisla z tohoto duvodu na kontrolu socialka :nevim: .

U mě taky byla ;) Bylo mi řečeno, že mi předem zavolá, ale přišla nečekaně-právě jsem měla doma návštěvu-pánskou :mrgreen: Pozvala jsem ji dál, koukla na pokojík, na něco se mě ptala, ale spíš jsme pokecaly než že by se ptala na něco konkrétního do spisu :nevim: a šla… Na soudě řekla, že je o děti u mě dobře postaráno a hotovo šmytec ;) Myslím, že když přijde i v, pro tebe, nevhodnou dobu vadit to nebude :mavam:

• Citovat
  • Upravit
500
13.12.11 13:13

Děkuju. snad nechytím nějakou protivnou babu.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.12.11 13:18

Zakladatelko, je pravda, že při podání návrhu u soudu, probíhá i šetření sociálního odboru v bydliště dítěte. Je to ale většinou v té době, kdy je už ve věci nařízeno jednání, tzn., že by ti domu přišlo předvolání na určité datum, tak většinou týden - 14 dní předem dělá soc. šetření. Jde jen o to, aby se pracovnice podívala, kde dítě žije a poptává se na jeho potřeby. Pokud by se ti pracovnice ozvala zrovna v době stěhování, tak si myslím, že by to určitě pochopila a šetření provedla o pár dnů později, ale zprávu o šetření musí soudu podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.12.11 13:20

A pokud jsi návrh podala týden minulý týden, tak toho bych se vůbec nebála, při rychlosti našich soudů jednání bude nejdřív zjara. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
13.12.11 13:31
nemolka píše:
no tak se budeš stěhovat mě tak přišla sociálka před porodem jelikož jsem nebyla vdaná a žila u rodiču a příšly zrovna když jsme malovali byt a nic se nedělo chtějí vidět jak budete bydlet jestli dítě má vlastní pokoj či né pokud né tak aspon nějaký svuj kout tzv a mě kontrolovala ještě skříně zs oblečením

já taky nebyla vdaná a nikdo nepřišel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
13.12.11 13:31

U mě byla asi za šest týdnů od podání žádosti, přišla neohlášená, měla jsem zánět spojivek a doma děsivej borčus, neumytý nádobí, v obýváku rozházený hračky a mezi nima tvrdý rohlíky-můj synáček tou dobou rád ukrýval nedojedené rohlíky a já je našla v košíku s hračkama, tak jsem všechno vysypala a chtěla přebírat a v tom přišla ta sociální žena :mrgreen: Naštěstí byla moc milá, probrala se mnou péči o syna (ten právě spal na dvorku tak h ani neviděla) jak často za ním otec chodí, kolik mi na něj dává, co mu kupuje, jak spolu vycházíme, kdy k němu jezdí atd atd. U soudu jsem pak viděla posudek který napsala a byla tam samá chvála :mrgreen: musela jsem se smát, protože takovej bordel jsem doma nikdy nemívala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat