Otázka na porodné a jiné příspěvky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
11.12.11 13:14

Otázka na porodné a jiné příspěvky

Ahoj chtěla jsem se zeptat 9.5 mám terín porodu . Ted si tady čtu hrůzné příspěvky o tom,že porodné nedostávají maminky které mají přítele který bere 20 000 čistého. Já nikdy nepracovala a přítel bere 17 000 čistého . Je možné,že bych ty peníze dostala ?Nebo se s porodným máme rozloučit ? A jinak o jaké příspěvky si můžu zažádat po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5476
11.12.11 13:37

Nárok na porodné je vázán na stanovenou hranici příjmů v rodině, která v kalendářním čtvrtletí předcházejícím kalendářnímu čtvrtletí, ve kterém se dítě narodilo, musí být nižší než 2,4násobek životního minima rodiny.
 http://wiki.aktualne.centrum.cz/…-zmeny-2012/

Tuším, že se změnilo životní minimum, ale na kolik, to ti nejsem schopná říct. Pravděpodobně budete hodně na hraně a bude záležet na přesné výši výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
11.12.11 13:40

El, myslím, že nejsou na hraně.. nárok mít spíše nebudou

Pro čerpání porodného totiž nesmí rozhodný příjem rodiny přesáhnout 2,4násobku životního minima (životní minimum dvoučlenné rodiny dospělých je 5480 Kč).
Přítel by musel vdělat méně než 13tis.

Edit : AHA! já myslela že je to za měsíc..tak beru zpět..

Každopádně si to můžeš spočítat tadyk :

http://www.penize.cz/…k-na-porodne

J.

Příspěvek upraven 11.12.11 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.12.11 13:43
janac píše:
El, myslím, že nejsou na hraně.. nárok mít spíše nebudou

Pro čerpání porodného totiž nesmí rozhodný příjem rodiny přesáhnout 2,4násobku životního minima (životní minimum dvoučlenné rodiny dospělých je 5480 Kč).
Přítel by musel vdělat méně než 13tis.

J.

Tam se ale započítává i minimum už pro to mimino. Takže je to 16 9XX,– nevím přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
11.12.11 13:45

Nojo, ale i tak, myslím, že se beztak kalkuluje s hrubým příjmem, ne?
Tak jako tak mi to jen s těmi 17 litry vychází že ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
11.12.11 15:01

proč ,když máte 17 tisíc čistého pro dva dospělé a budoucí dítě ,chceš ještě dávky ? 8o

• Citovat
  • Upravit
69235
11.12.11 15:18

Spíš rozloučit, sice se mírně zvedalo minimum,ale nevím. Počkej ještě pár dnů, po novém roce vyjedou nové kalkulačky s už novým minimem. Rozhodný příjem pro vás bude leden až březen, tak pozor i na vratky daní, jestli přítel dostane, to vše se započítává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
11.12.11 17:53

ta hranice je 16992Kč..2 dospělí a jedno mimi..:)ted akorát čekám na vyjádření,takže sem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.12.11 20:13

Příští rok bude určitě o malinko vyšší, zvedají minima, z kterých to počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.11 21:13
sophinka píše:
proč ,když máte 17 tisíc čistého pro dva dospělé a budoucí dítě ,chceš ještě dávky ? 8o

no já osobně bych si ani mimčo nepořizovala při této výši příjmu, protože bych ho neuživila :zed:

• Citovat
  • Upravit
20
21.12.11 19:45

Myslím,že když někdo miminko chce musí se uskromnit :) a já s tím problém nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 10:11

Potřebuju se zeptat, čekám dítě a chci pak požádat o porodné, nemohu doložit svoje příjmy, pojištění si platím sama, žiju z úspor, otec dítěte je cizinec a nežije v ČR. Nevíte, zda mi porodné i tak dají nebo co proto udělat, když nemohu doložit svoje příjmy

• Citovat
  • Upravit
37113
10.9.19 10:15

Musíš doložit svoje příjmy za poslední čtvrtletí než se dítě narodilo, plus příjmy otce, pokud je v rl. Když nedolozis, nebo máte příjmy vyšší tak nic nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 10:29

Ale jak doložit příjem(zaměstnání nemám) žiju z naspořených peněz z kterých žiju poslední 2 roky, takže jestli uvádět ty úspory. protože jiný příjem fakticky nemám.

• Citovat
  • Upravit
9793
10.9.19 10:34

Pokud nemáš příjmy, tak vyplníš prohlášení osob bez příjmů místo dokladu o čtvrtletním příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat