Nemocenská před mateřskou 2011-2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemocenska pred materskou 2011-2012
Ahojte holky, chtela bych se zeptat. Nevite nekdo nahodou, jak je to ted aktualne s tim, ze kdyz se marodi pred materskou? Prichazi se o nejake penize? Jsem ted na pocatku tehotenstvi a musim byt bohuzel doma. Kvuli riziku a kvuli praci. Nevite nekdo, jak to ted je? Kamaradka mi rikala, ze by se nemelo marodit vic jak 100 dni pred materskou, ze jdou pak dolu penize. Ale nejak jsem to nepochopila… :- Diky Zuzka Pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zuzko nestrašte, taky to tak mám, od začátku doma, to si s vámi počkám na odpověď jestli můžu:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nic se ti nesníží. Na neschopence můžeš být v klidu celé těhotenství a pak se ti mateřská počítá z platu, který jsi měla před neschopenkou, 70% z platu, ne z neschopenky.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já jsem na nemocenské od 8. týdne a před týdnem jsem posílala žádost o příspěvek v mateřství. Ale co jsem slyšela, tak by to opravdu mělo být těch 70% z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda to bych byla taky moc rada. Jenze ono se to porad meni a clovek uz ani nestiha sledovat,oi je zas noveho… Doufam tedy, ze to tak bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A netušíte někdo, zda je lepší začít mateřskou ještě letos, nebo až od 1.1.2012…?
Teoreticky si můžu vybrat a nevím, jestli je to jedno nebo jedna z variant může být třeba nějakým způsobem výhodnější. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie_Sx píše:
A netušíte někdo, zda je lepší začít mateřskou ještě letos, nebo až od 1.1.2012…?
Teoreticky si můžu vybrat a nevím, jestli je to jedno nebo jedna z variant může být třeba nějakým způsobem výhodnější. Díky.
To je úplně jedno, na výpočtu nemocenské se nic neměnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Suzann píše:
Ahojte holky, chtela bych se zeptat. Nevite nekdo nahodou, jak je to ted aktualne s tim, ze kdyz se marodi pred materskou? Prichazi se o nejake penize? Jsem ted na pocatku tehotenstvi a musim byt bohuzel doma. Kvuli riziku a kvuli praci. Nevite nekdo, jak to ted je? Kamaradka mi rikala, ze by se nemelo marodit vic jak 100 dni pred materskou, ze jdou pak dolu penize. Ale nejak jsem to nepochopila… :- Diky Zuzka Pa
Na výpočet mateřské délka neschopenky nemá vliv, těch 100 dní je pro krácení dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je zameškáno více jak 100 pracovních dní v daném kalendářním roce, tak se dovolená o prvních 100 dní krátí o 1/12 a pak za každých 21 dní o další 1/12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,a ta výše mateřské se počítá z hrubého platu nebo průměrného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z průměrného hrubého platu za posledních 12 měsíců s tím že se vyloučí dny, kdy plat nebyl, tj. nemocenská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim,prosím vás děvčata mám odpracovano 12 měsíců a ztoho dva měsíce jsem byla na neschopence kvůli nemnemoci.
Mám nárok na půl roční materskou dovolenou a poté na 3lety rodičovský příspěvek kdybych teď otehotnela? Děkuji za řady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit