Porodné - řešení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.12.11 20:51

Porodné - řešení

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. S přítelem čekáme v lednu miminko. Máme teď strašně moc výdajů a porodné by se nám hodně hodilo. chtěla bych se zeptat, jestli se to dá nějak udělat, abychom na něj měli nárok, jelikož přítel bere 20 tisíc čistého, já nepobírám nic, jelikož nemám odpracovaný rok.
Budu ráda za každou odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9163
10.12.11 20:55

:think: tak to pochybuju, pokud to má řádně přiznané…prototže na nárok na porodné musíte předložit vyplněný papír s přiznáním příjmů od zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.12.11 20:56

Bohužel, pokud bere 20tisíc, tak nemáte nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
10.12.11 20:56

já vím, že tohle asi číst nechceš, ale musím říct, že při chystání výbavy pro dvojčata jsem měla výdaje dvojnásobné. A porodné mi taky nikdo nedal, byť jsme neprošli těsně. Myslím, že výdaje v těhotenství kvůli chystané výbavě má úplně každá maminka :nevim: a ty na tom nejsi jinak. Holt je potřeba pořídit takovou výbavičku, na kterou máte :nevim: :nevim: Nechci moralizovat, vím, že proto jsi tu diskuzi nezakládala, ale občas mě některé příspěvky a názory fakt točí.

Myslím, že na porodné se dosáhne při cca 17ti tisících čistého (u dvojčat 20 tisíc).

Příspěvek upraven 10.12.11 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.11 20:57

Ani kdybych se uvedla jako samoživitelka??

• Citovat
  • Upravit
9649
10.12.11 20:58

Bohuzel, taky jsme nic nedostali… nahodou, partner ma docela pekny peniz na dnesni dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325

Pokud žijete ve společné domácnosti,tak nejspíš ne.Je to postavený na hlavu,ikdyž je třeba svobodná maminka,která nemá přítele a žije u rodičů,tak se musí napsat všichni členové domácnosti(tzn.ty,mamka,taťka)a když je to dohromady víc jak dvojnásobek životního minima,žádný porodný se nedostává.Je to blbý :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
Anonymní píše:

Vaze se to i na trvale bydliste. Teda myslim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.12.11 20:59
Anonymní píše:

to by jste spolu nesměli bydlet, musela by jsi doložit že není v rodném listě, nehledě na to, že proběhne soud :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
sovicka1 píše:
já vím, že tohle asi číst nechceš, ale musím říct, že při chystání výbavy pro dvojčata jsem měla výdaje dvojnásobné. A porodné mi taky nikdo nedal, byť jsme neprošli těsně. Myslím, že výdaje v těhotenství kvůli chystané výbavě má úplně každá maminka :nevim: a ty na tom nejsi jinak. Holt je potřeba pořídit takovou výbavičku, na kterou máte :nevim: :nevim: Nechci moralizovat, vím, že proto jsi tu diskuzi nezakládala, ale občas mě některé příspěvky a názory fakt točí.

Myslím, že na porodné se dosáhne při cca 17ti tisících čistého (u dvojčat 20 tisíc).

Příspěvek upraven 10.12.11 v 20:57

O výbavičku nejde, tu už máme kompletně celou. Jenom je tady nové bydlení, vybavení do bytu od základu apod.

• Citovat
  • Upravit
36544
Petrajan píše:
Pokud žijete ve společné domácnosti,tak nejspíš ne.Je to postavený na hlavu,ikdyž je třeba svobodná maminka,která nemá přítele a žije u rodičů,tak se musí napsat všichni členové domácnosti(tzn.ty,mamka,taťka)a když je to dohromady víc jak dvojnásobek životního minima,žádný porodný se nedostává.Je to blbý :cert:

Je topouze na rodiče dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
10.12.11 21:01
Anonymní píše:

Myslím, že bys musela mít podanou žádost u soudu, aby ti otec dítěte vyplácel alimenty, krom toho by otec musel mít jinde trvalé bydliště. Jinak samoživitelka nejsi.

Já chápu, že máte jiné výdaje. Bydlení a podobně. Jenže jiní lidé na tom nejsou jinak a porodné nedostanou.

Krom toho porodné má sloužit k zaplacení výbavičky (nebo mělo by…).

Pokud si nemohu dovolit mít dítě, nemám si jej pořizovat… můj názor :nevim:

Příspěvek upraven 10.12.11 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.12.11 21:01

A v čem jsi jiná,že chceš porodné,když nemáš nárok?To že jsi nepracovala rok je přeci tvoje chyba.A výdaje na výbavičku-to napsala dobře Sovicka-máte koupit takovou výbavičku,na kterou máte peníze.Není potřeba kupovat nový kočárek,nové oblečení,dnes se dá sehnat za pár korun téměř nenošené.
Jediné co bych pochopila,že přišla nečekaná těžká nemoc a peníze se nedostávají třeba stálým ježděním k lékaři-tak že se snažíš něco obejít.Ale pokud je to jen tím,že máte běžné výdaje jako každý jiný,tak mě to nepřijde morální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
10.12.11 21:02

Tak to se asi vztahuje na příspěvky na děti a na bydlení.Tak pardon.Měla to tak moje kamarádka-musela napsat plat svýho táty,ale tenkrát se jěště porodný dávalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.11 21:03

Holky, moc děkuju! S přítelem ještě spolu nežijeme, jelikož pracuje za hranicemi, na porodné jsem se ptala, jelikož se chystáme společně do nového bytu a bude to celkem moc výdajů, myslela jsem, že každá korunka dobrá, zvlášť v dnešní době.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat