Porodné - řešení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojky
Ahojky my se s přítelem snažime o miminko bydlim u rodiču do porodneho se počíta i přijem jejich?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tohle dilema řešila teď moje kamarádka a bylo ji řečeno, že pokud chce porodné a lepší peníze ( jako socialni pridavek a takove ty věci), ať neudává otce do rodného listu. V tom případě se berou jen tvé peníze, jako samoživitelka. Ale nevím, který chlap by nepřiznal své dítě. Třeba můj by byl určitě proti a já taky. Ale je to asi jediná možnost.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Holky, moc děkuju! S přítelem ještě spolu nežijeme, jelikož pracuje za hranicemi, na porodné jsem se ptala, jelikož se chystáme společně do nového bytu a bude to celkem moc výdajů, myslela jsem, že každá korunka dobrá, zvlášť v dnešní době.
chápu tě - ale každá korunka navíc se hodí všem.
Pokud se korunek nedostává, je potřeba tomu přizpůsobit třeba tu výbavičku. Pokupovat věci na MMB, použitý starší kočárek, použité oblečení. Já takhle nakupuji dodnes, šetřím tím hodně peněz a díky tomu nějak ty naše dva hladové krky uživíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím,proč nemorální?
Podívej se na „sociálně slabý“občany-doktora neplatí,školku neplatí,MHD neplatí-to je NEMORÁLNÍ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dee19 píše:
Ahoj. Tohle dilema řešila teď moje kamarádka a bylo ji řečeno, že pokud chce porodné a lepší peníze ( jako socialni pridavek a takove ty věci), ať neudává otce do rodného listu. V tom případě se berou jen tvé peníze, jako samoživitelka. Ale nevím, který chlap by nepřiznal své dítě. Třeba můj by byl určitě proti a já taky. Ale je to asi jediná možnost.
Určitě je to možnost, ale mně by to za to tedy vůbec nestálo, i kdyby byl můj manžel pro (v případě manžela by to ani nešlo
), tak mně by za to teda těch deset tisíc nestálo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:sovicka1 píše:O výbavičku nejde, tu už máme kompletně celou. Jenom je tady nové bydlení, vybavení do bytu od základu apod.
já vím, že tohle asi číst nechceš, ale musím říct, že při chystání výbavy pro dvojčata jsem měla výdaje dvojnásobné. A porodné mi taky nikdo nedal, byť jsme neprošli těsně. Myslím, že výdaje v těhotenství kvůli chystané výbavě má úplně každá maminkaa ty na tom nejsi jinak. Holt je potřeba pořídit takovou výbavičku, na kterou máte
![]()
Nechci moralizovat, vím, že proto jsi tu diskuzi nezakládala, ale občas mě některé příspěvky a názory fakt točí.
Myslím, že na porodné se dosáhne při cca 17ti tisících čistého (u dvojčat 20 tisíc).
Příspěvek upraven 10.12.11 v 20:57
Napsat že je tu nové bydlení a vybavení od základu-přeci není potřeba mít vše od základu.Stačí matrace na zemi,obyč molitan,dvě židle,stůl,nepotřebujete hned televizi,sedačku,spotřebiče…nebo si zatím sežeňte něco starého,kdo se potřebuje něčeho zbavit.Každý jsme nějak začínali,až postupně jsme se dostali na nějaký standart bydlení.Ale dnes je doba,kdy si každý myslí,že je potřeba mít všechno hned.A pokud to všechno chcete od základu,jak píšeš,tak jsi měla pracovat,nebo přítel mit nějakou brigádu-a ne chtít od státu porodné.Stát tu přeci nebude suplovat sponzora,přeci máme ruce a hlavy na to,abychom peníze dokázali vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jako mi by se taky porodné hodilo, ale nikdo mi ho nedal.
Neřvu.
Jedna z rodiny si za jedno dítě koupila myčku a za druhé porodné dovču.
No, já jsem si koupila .....
žiju, neremcám, život jde dál.
Mimochodem, bydlení taky zařizuje každá druhá matka ![]()
No ale nemoralizuji, taky někdy očůrám to, co jde
![]()
Ale tohle se Ti asi nepodaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petrajan píše:
Já teda nevím,proč nemorální?Podívej se na „sociálně slabý“občany-doktora neplatí,školku neplatí,MHD neplatí-to je NEMORÁLNÍ…
ano, to je taky nemorální.
A stejně tak tenhle dotaz ![]()
Prostě oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamak píše:
Tak jako mi by se taky porodné hodilo, ale nikdo mi ho nedal.Neřvu.
Jedna z rodiny si za jedno dítě koupila myčku a za druhé porodné dovču.
No, já jsem si koupila .....
žiju, neremcám, život jde dál.
Mimochodem, bydlení taky zařizuje každá druhá matka
No ale nemoralizuji, taky někdy očůrám to, co jde
Ale tohle se Ti asi nepodaří![]()
jo, přesně - očurávám to, co mi zákony dovolí. Resp. nedá se říct očurávám, ale využívám výhod, které mi zákony dovolí ![]()
Ty jo, když si představím, co bych mohla mít v minulém roce za porodné za dvojčata…hmmmmmmmmmmmmmm
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Agentka.007 píše:
Ahojky my se s přítelem snažime o miminko bydlim u rodiču do porodneho se počíta i přijem jejich?
No já nevím, jak to kontrolují. Ale moje situace byla taková, že já mám trvalé bydliště u rodiču a manžel zase u svých rodicu a do papíru jsem napsala přijmy jen mé a manželové ( ještě to byl přítel ). Takže bych tam napsala jen tvoje a přítele. Stejně ti rodiče asi nebudou platit plínky atd. ne ?
- Citovat
- Upravit
ahoj takže když bydlím u rodiču tak taky nedostanu porodný i když je mamka invalidni ve 3 stupni a otec v duchode?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka se jen zeptala a dozvěděla se,že to nejspíš nejde.Nezajímalo jí,že se to někomu zdá nemorální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to opravdu nebudou děkuji za odpověd, ted už jen to aby se nam zadařilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Agentka.007 píše:
ahoj takže když bydlím u rodiču tak taky nedostanu porodný i když je mamka invalidni ve 3 stupni a otec v duchode?
Nejspíš se to na rodiče vůbec nevztahuje-jen tvůj a přítelův příjem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.azrodina.cz/…ovanych-osob tady odpověď pro Agentku.
Posuzují se rodiče dítěte a dítě. Je jedno, kde ženská bydlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit