Porodné - řešení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oter píše:
Nechtěla jsem nikoho z vás naštvat nebo urazit. Ostatně opravdu si myslete co chcete, každý má nárok na svůj názor a já ho nikomu neberu. Na druhou stranu mi věřte, že kdybych ty peníze nutně nepotřebovala, tak bych to nedělala. Nechápu, jak můžete někoho soudit, když o něm nic nevíte, ale to je vaše věc.
každopádně o tom někom víme, že nechce hrát fair play
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jak tu někdo psal - největší vinu má asi stát, že tohle umožní.
Jenže všechny kličky bohužel ošetřit nikdy nejde
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Other no kdyz se znovu vda tak to je uplne neco jineho…
Michas jabka s hruskama… Svoje jmeno si bez duvodu na matrice jen tak zmenit nemuzes… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sovicka1 píše:
Ale jak tu někdo psal - největší vinu má asi stát, že tohle umožní.
Jenže všechny kličky bohužel ošetřit nikdy nejde![]()
Presne tak, a je na cloveku, kolik je toho schopen vyuzit… ja bych treba taky rada vyuzivala, ale lepe se mi zije, kdyz makam, tak prece nebudu brecet, ze na neco nemam narok, kdyz jsem si to sama „zvolila“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barca12345-teď ti řeknu jeden příklad-byla jsem osobně u toho-vysvětli mi jednu věc-,......jak je možný,že 18 letý tmavý,ověšen kilem zlata v posledním typu mercedesa si přijede pro hypoteku s potvrzením ze sociálk,že má 21000,– invalidní důchod-a on tu hypoteku na 3 miliony dostane........tak,a teď mi řekni,kde a z čeho sebal takový důchod................Tu osobu a to potvrzení jsem viděla na vlastní oči a posadilo mě to zpátky do židle s mžitkama před očima....................
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dee, ano, pokud otec pracuje, bude mít v den porodu odprcováno 270 dnů, budeš volit přes něj, můžeš dle jeho příjmů klidně dosáhnout na dvouletou variantu, značně to zjednodušili. Pokud alepsoˇm jeden z rodičů pracuje, je to v pohodě. Jinak je to ale jedno, všechny do jedné už dostaneme stejně 220.000,– jen různě rozložené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem sice celou diskusi, nebudu moralizovat, ale vyjádřím se k dotazu zakladatelky: i když otec dítěte nebude uveden v RL, stejně musíš uvést jeho příjem (protože nějakého otce dítě musí mít, ne?). Pouze pokud bys opravdu doložila, že probíhá soud o vyloučení z okruhu společně posuzovaných osob (třeba rozvod, apod.), tak teprve poté se nepřihlíží k otci dítěte. Jinak jeho příjmy uvést musíš, třebaže nežijete v jedné domácnosti.
Podotýkám, že je to vlastní zkušenost (ne moje a ne jedna, ale mých kamarádek).
A jen můj názor - já bych otce dítěte do RL listu uvedla, myslím, že je to lepší, nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit. Třeba v budoucnu u soudu o alíky, ale nemalujme čerta na zeď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tasemnice píše:
Barca12345-teď ti řeknu jeden příklad-byla jsem osobně u toho-vysvětli mi jednu věc-,......jak je možný,že 18 letý tmavý,ověšen kilem zlata v posledním typu mercedesa si přijede pro hypoteku s potvrzením ze sociálk,že má 21000,– invalidní důchod-a on tu hypoteku na 3 miliony dostane........tak,a teď mi řekni,kde a z čeho sebal takový důchod................Tu osobu a to potvrzení jsem viděla na vlastní oči a posadilo mě to zpátky do židle s mžitkama před očima....................
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tasemnice píše:
Invalidni duchod se pocita z tveho prumerneho predchoziho prijmu. Pokud zadny predchozi prijem nemas, pocita se z PRUMERNEHO PRIJMU. No a prumerny prijem v nasi republice je cca nejakych tricet tisic… tak proto.
Druha stranka je, jestli ta bana bere toto potvrzeni jak „prijem“, ald to uz by urcite nedelali rozdily mezi „tmavym a bilym“. Takze kdyby jsi sla ze skoly rovnou do invalidniho duchodu, tak mas takky tolik… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ppalea píše:
Other no kdyz se znovu vda tak to je uplne neco jineho…Michas jabka s hruskama… Svoje jmeno si bez duvodu na matrice jen tak zmenit nemuzes…
Ona neměnila své jméno, ale jméno svého dítěte. A pokud jde o tvé jméno - stojí to 1000 a já sama jsem si ho měnila, protože jsem nechtěla příjmení po mém otci, takže to jde a nikdo se mě na důvody neptal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě porodné měli zrušit zcela. Buď všichni nebo nikdo.
Pokud je na tom někdo finančně tak špatně, tak jsou pak další sociální dávky. Na které sice třeba člověk nedosáhne
![]()
Jako třeba na jednu stranu chápu tu, který má strop mateřské-kolik to je? 27 tisíc? Že by se ji taky šiklo 13 litrů, mohla by za to koupit sporťák, nějaké oblečení pro dítko a tak, takže její rozhořčení docela chápu.
A taky je fajn, že to je pouze na první dítě, protože cikáni nedostanou 6× porodné atd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bambule45 píše:
Nečetla jsem sice celou diskusi, nebudu moralizovat, ale vyjádřím se k dotazu zakladatelky: i když otec dítěte nebude uveden v RL, stejně musíš uvést jeho příjem (protože nějakého otce dítě musí mít, ne?). Pouze pokud bys opravdu doložila, že probíhá soud o vyloučení z okruhu společně posuzovaných osob (třeba rozvod, apod.), tak teprve poté se nepřihlíží k otci dítěte. Jinak jeho příjmy uvést musíš, třebaže nežijete v jedné domácnosti.
A jen můj názor - já bych otce dítěte do RL listu uvedla, myslím, že je to lepší, nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit. Třeba v budoucnu u soudu o alíky, ale nemalujme čerta na zeď.
Trochu odbocim, ale jak to jako udelaji, kdyz opravdu nevim, kdo je otec???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terinka4444 píše:
Dee, ano, pokud otec pracuje, bude mít v den porodu odprcováno 270 dnů, budeš volit přes něj, můžeš dle jeho příjmů klidně dosáhnout na dvouletou variantu, značně to zjednodušili. Pokud alepsoˇm jeden z rodičů pracuje, je to v pohodě. Jinak je to ale jedno, všechny do jedné už dostaneme stejně 220.000,– jen různě rozložené.
Děkuji…to na těch 220 000 vím…to budeme dostávat asi na 3 roky mín než ted..
- Citovat
- Upravit
bambule45 píše:
A co když žena neví, kdo je otec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barca12345 píše:..a já debil šla makat........Tasemnice píše:Invalidni duchod se pocita z tveho prumerneho predchoziho prijmu. Pokud zadny predchozi prijem nemas, pocita se z PRUMERNEHO PRIJMU. No a prumerny prijem v nasi republice je cca nejakych tricet tisic… tak proto.
Druha stranka je, jestli ta bana bere toto potvrzeni jak „prijem“, ald to uz by urcite nedelali rozdily mezi „tmavym a bilym“. Takze kdyby jsi sla ze skoly rovnou do invalidniho duchodu, tak mas takky tolik…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit