Porodné - řešení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4200
22.3.12 07:48
monca114 píše:
Ahoj, holky, chci se zeptat, jak dlouho po porodu mohu zapsat otce do rodného listu, aby to bylo bez problémů a beze soudu?
Jde o to, že otcem dítěte je můj přítel, se zapsáním do RL souhlasí, ale hrozí mi předčasný porod a já nemohu jít tím pádem na matriku. Navíc se stejně budeme v červenci brát, mohu ho uvést až po svatbě? (cca 3-4 měsíce po porodu)A co pak rodičák? Já nemám příliš vysoký příjem a chtěla jsem si ho dát jen na 2 roky, ale na to já nedosáhnu, ale dá se to prý dle platu otce, půjde to, i když bude uveden v RL dodatečně?

Mě na matrice řekli, že oni změnu rodného listu (tedy zapsání otce) mohou udělat do měsíce od porodu. Do půl roku dítěte to pak řeší soud, ale nevím jak, jestli tam je nějaká doba jen na oznámení, nebo jestli proběhne klasické soudní řízení. :nevim: Co se týče volby, tak ta je možná. Může se volit každé tři měsíce, takže si ze začátku vezmeš jinou délku a až bude v rodném listě, tak se to dá změnit a navolit přes něj třeba ty dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
22.3.12 08:06

Děkuji, tyjo, jen měsíc? Já to chtěla „skloubit“ s tou svatbou. No to je jedno, snad to stihnu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.19 15:46

Potřebuju se zeptat, čekám dítě a chci pak požádat o porodné, nemohu doložit svoje příjmy, pojištění si platím sama, žiju z úspor, otec dítěte je cizinec a nežije v ČR. Nevíte, zda mi porodné i tak dají nebo co proto udělat, když nemohu doložit svoje příjmy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat