Rodičovský příspěvek - za jak dlouho po narození?

Anonymní
12.12.11 18:28

Rodičovský příspěvek

Ahoj jsem na UP tudiž na mateřskou nemam nárok. Za jak dlouho po narození a nahlašení miminka na socku mi přijde rodičovský příspěvk? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3833
12.12.11 18:35
Anonymní píše:
Ahoj jsem na UP tudiž na mateřskou nemam nárok. Za jak dlouho po narození a nahlašení miminka na socku mi přijde rodičovský příspěvk? Děkuji

ahoj následující měsíc po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
12.12.11 18:41

Pokud nahlášením miminka na socku myslíš podání žádosti o rodičovský příspěvek, tak na vyřízení mají 30 dní od podání žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.12.11 19:14

čím dřív podáš žádost, tím líp. POkud požádáš letos, budeš dokládat příjmy za 2009, pokud po novém roce, tak za 2010. Tak zvaž výše příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
12.12.11 19:16

Já jsem si o něj zažádala, ale zapoměla jsem se odhlásit z UP. Tak mi paní asi za 14 dní volala, že se musím přijít odhlásit, tak jsem tam zašla a přišel mi za 2 dny, takže to bylo dost rychlé :)

• Citovat
  • Upravit
101612
12.12.11 19:22
Markit.Hl píše: čím dřív podáš žádost, tím líp. POkud požádáš letos, budeš dokládat příjmy za 2009, pokud po novém roce, tak za 2010. Tak zvaž výše příjmů.

Zakladatelka se ptá na rodičovský příspěvek ne na přídavky, takže příjmy dokládat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.12.11 19:44
j.a.n.i1 píše:
Markit.Hl píše: čím dřív podáš žádost, tím líp. POkud požádáš letos, budeš dokládat příjmy za 2009, pokud po novém roce, tak za 2010. Tak zvaž výše příjmů.
Zakladatelka se ptá na rodičovský příspěvek ne na přídavky, takže příjmy dokládat nebude.

:oops: :oops: :oops: neumím číst , pardon :D

J8 o RD žádala hned po porodu spolu s přídavkami. Takže jsme měla klid a jakmile mi skončila MD, naběhlo to automaticky. nemusela jsme tam extra lítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
13.12.11 13:02

a to se teda musi zajit na ten urad? neda se jim ta vyplnena zadost poslat postou aby jsme nikam nemuseli?

a v pripade ze bych tam sla az dalsi mesic, dovyplati mi tu davku zpetne nebo mi ,,propadne,,?

• Citovat
  • Upravit
Tarfinka
13.12.11 13:21

Poslat to nevím, ale určitě tam může jít místo tebe manžel. Stačí okopírovaný rodný list a číslo účtu pokud to nechceš na poukázku. A určitě ti to nepropadne..doplatí ti to zpětně :)

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
13.12.11 15:29

tarfinka - nejsme vzaty a tatinka v rodnem listu nemame protoze jsme nestihli zabehnout na matriku. meli sice oba nase rodny listy a podepsanou tu zadost ale proste nam ho tam nenapsali :zed:

• Citovat
  • Upravit
101612
13.12.11 17:32
Lilišák píše:
tarfinka - nejsme vzaty a tatinka v rodnem listu nemame protoze jsme nestihli zabehnout na matriku. meli sice oba nase rodny listy a podepsanou tu zadost ale proste nam ho tam nenapsali :zed:

Tak to je celkem logické, že ho tam nezapsali, pokud jste na té matrice nebyli osobně, na tu žádost ho teoreticky mohl podepsat kdokoliv… proto se to musí podepisovat přímo na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
13.12.11 17:33

A jinak jde žádat až 3 měsíce zpětně, myslím o rodičák a tu matriku taky klidně můžete vyřídit teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
14.12.11 07:30

jani - jo to ja chapu, ale nenapsali nam ho ani do papiru v porodnici

• Citovat
  • Upravit
101612
14.12.11 09:07

To mě taky ne :-) neb jsme byli lemplové a na tu matriku jsme nedošli, ale to je úplně fuk, my tam třeba došli po porodu (u nás RL list neposílají, ale musíš ho osobně vyzvednout) a paní nám tam rovnou tatínka zapsala a vydala RL, takže jsme si vlastně ušetřili jednu cestu.
A že mám na papírech z porodnice dítko bez tatínka a s mým jménem neřeším, stejně je to jen lékařská zpráva.
Ale u porodu partner normálně byl a nikdo neřešil jestli je nebo není v papírech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evilecka21
9.1.12 20:43

RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK!

NEDOTALA JSEM DOPOSUD RODIČOVSKÝ PŘSPĚVEK NA DÍTĚ KTERÉMU JE JEDEN ROK,ZA MINULÝ MĚSÍC A TO PROSINEC,KAM SE MÁM OBRÁTIT?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat