Stěhování a rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stěhování a rodičovský příspěvek
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Bydleli jsme v Ústí nad Labem a teď jsme se přestěhovali do Liberce. V Ústí se mi narodilo první dítě a pobírám na něj RP. Musim zajít na sociálku do Liberce a nahlásit přestěhování nebo mi může RP stále chodit z Ústí? Teď v březnu čekám druhé dítě, tak aby v tom nebyl nějaký bordel, protože už půjdu na sociálku do Liberce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Musíš chodit tam, kde máš trvalý pobyt. Případně se tam domluvit, jestli je možno, aby si tě „převedli“ i bez TP, ale to spíše ne… už si to nepamatuju a kdoví, jestli nejsou zas novinky nějaké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dříve jsem měla trvalý pobyt v Ústí, ale teď už ho mám v Liberci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si dojdi do toho Liberce a řekni jim co a jak, oni už si to přepošlou mezi sebou a budeš vedená jen v tom Liberci… Nemůžeš být na dvou místech najednou, to by v tom byl binec=) Abys pak nebrala nějaké peníze dvakrát a nemusela je zbytečně vracet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to tak bude nejlepší. Jen doufám, že kvůli tomu nebudu muset do Ústí. Že si to mezi sebou úřady vyřídí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvuli tobe doufam, protoze ja to musela hlasit na starym Uradu Prace…
ale ja to nastesti mela jen v ramci Prahy…
- Citovat
- Upravit
Nikam nemusíš, oni by si to měli přeposlat mezi sebou…
Radši tam zajdi hned, kdyby něco, ať je to vyřízené (nemůžeš brát rodičák na dvě děti).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák by mi měl končit 18. dubna, ale tím že na mateřskou bych měla nastoupit 11. ledna, tak mi rodičák stejně skončí. Říkám to správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo… ale musíš to ty sama nahlásit, oni neví, jestli budeš brát mateřskou nebo že jsi vůbec těhotná a tak…
Právě si to vyřiď hned, ať pak nemusíš vracet nějaké peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit