Z čeho se mi bude počítat podpora?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Z čeho se mi bude počítat podpora?
Ahojky, nedávno jsem tu zakládala diskusi, že s firmou to vypadá zle a že je možný, že se nebudu mít kam po mateřský vrátit............no a je to tady
firma se ruší. A taky jsem se chtěla vědět, z čeho se mi bude počítat podpora, pokud hned po rodičáku neajdu práci a budu muset jít na pracák? Bude to z předchozího platu nebo z rodičáku? Mám dojem, že z rodičáku je to asi blbost ne? Vždyť rodičák je taky vlastně sociální dávka, ale radši se ptám, protože se v tomhle vůbec nevyznám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bude se ti počítat z průměrné mzdy ve státě, protože nebudeš mít odpracovaných 12 měsíců za poslední 2 roky a započítá se ti místo toho péče o dítě. Takže podpora by byla cca 3000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo to je vejvar.Taky mě to možná čeká.Poplatím co mám a nezbyde mi nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je teda síla
moc díky. Dostanu 6-měsíční odstupné, takže si ho schovám na dobu, až mi skončí rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nechci budit nějakou paniku,ale jakou máš variantu rodičáku.Kamaradka měla 3letou variantu,nastoupila do práce,pracovala půl roku a propustili ji pro nadbytečnost.Nahlásila se na prac.úřadě a nedostala žádnou podporu,jelikož dcerce nabyly 4 roky.Peníze měla vybrané a až do 4 let byla doma zadarmo a až potom dostala podporu minimum něco přes dva tisíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě jak píšeš že dostaneš odstupné, tak bys brala podporu stejně až za těch 6 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
a ještě jak píšeš že dostaneš odstupné, tak bys brala podporu stejně až za těch 6 měsíců
na tohle už jsem se ptala v jedné internetové poradně a prý ne. Na rodičák se to prý nevztahuje, po rodičáku dostaneš podporu hned odstupné neodstupné - teda takhle mi to tam aspoň vysvětlili, tak snad to nepíše někdo, kdo tomu nerozumí. Jinak mám dvouletou variantu, takže to je asi na prd co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pájinka25 píše:mamina44 píše:na tohle už jsem se ptala v jedné internetové poradně a prý ne. Na rodičák se to prý nevztahuje, po rodičáku dostaneš podporu hned odstupné neodstupné - teda takhle mi to tam aspoň vysvětlili, tak snad to nepíše někdo, kdo tomu nerozumí. Jinak mám dvouletou variantu, takže to je asi na prd co?
V tomhle máš pravdu, taky jsem to tak měla. Dostala jsem odstupné a po RD jsem nastoupila na pracák. Podporu jsem dostala hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
Nehledě na to, že i pokud by dostala normálně 6 platů odstupné, tak podporu dostane po 3 měsících, protože se počítá pouze zákonné odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ,chci se zeptat ,ted jsem nastoupila na úřad práce po deseti letech rodičáku a mateřské.práci nemám .z čeho se počítá podpora.Měla jsem 4letou variantu.Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si byla včera pro rozhodnutí o podpoře a mám tam naspáno že se to počítá s průměrné mzdy ve státě a je tam částka okolo 23000 Kč.Takže budu brát 3500 první dva měsíce a pak se to snižuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju,já si mám jít pro rozhodnutí až v dubnu.A mužu e zeptat jaký jsi měla dojem z návštěvy pú.Já jsem byla znechucená ,nasraná a chtělo se mě plakat .Jak se tam chovali .Že mám dojít zas v červnu ,a když jsem se zeptala co jako do té doby ,že jsem měla zájem o nějaký kurz ,tak se se mnou ani nebavila.jen samé poučení co kdybych nedošla ,sehnala si něco a neřekla.Proste zastrašování.A že musím když bude třeba na veřejné práce.Kua já jsem nikdy na pracáku nebyla ,ten při třech dětech je to horší ,hned tak si asi těžko něco najdu ,děcka pořád nemocné ,tak jsem si říkala ,že to nějak zkoulím do prázdnin tím kurzem .No a ted pořád myslím na to km jít a co bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pocit nijak zvláštní.Byla jsem se jenom zaregistrovat a byla tam docela příjemná holka,tak jsme i pokecali.Na návštěvu ke své zprostředkovatelce mám jít až v květnu,mají narváno a zatím nevím co mě čeká.Myslím,že taky jenom poučky a tím to hasne.Já si práci hledám na částečný úvazek,zatím nic.Já od nich ani nic nečekám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sthan a nebylo by pro tebe lepší, kdyby jsi se nahlásila na zdrav. poj. jako osoba pečující o dítě a nemusela si se starat o to, jak se k tobě chovají na ÚP? Nebudeš sice brát 5 měsíců podporu, ale budeš mít klid a až si najdeš práci, tak to třeba změníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z čeho se mi bude počítat podpora? V prosinci mi skončil rodičák, na začátku rodičáku mi skončila smlouva na dobu určitou, kterou mi samo neobnovili. Jenže dítě jsem nedostala do školky, takže od ledna jsem byla doma, jako osoba pečující o dítě. Našla jsme práci, parádní, jenže je 120km od domu a zatím se to nedaří skloubit se školkou a školou dětí, strávím denně 3hodiny na cestě, zvažujeme, jestli je to reálné zvládnout. Kdybych oddělala jen měsíc v té nové práci, z čeho se mi bude počítat podpora? Měla bych mít na podporu splněno, protože by se mi tam měl započítat ten rodičák a měsíc teď práce, jenže než najdu práci tady, musím na pracák, dostanu podporu byť z jednoho odpracovaného měcíce z platu nebo stále z toho průměru jako z rodičáku? Díky moc
- Citovat
- Upravit