Rodičovský příspěvek - poslali mi jen 3800
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK
DOBRÝ DEN, CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, KOLIK ČINNÍ NORMÁLNÍ RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK, JÁMĚLA ZA TO, ŽE 7,600,– jsem fakt naštvaná, protože nám poslali jen 3,800, což fakt nechápu.. můžete mi to někdo prosím vysvětlit??? blondýna sice jsem, ale tohoto už je namě mooc.
![]()
pěkný den alespon vám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to sis zvolila 4letou variantu.od 22měsíce je nižší a je 3800.tříletá je 7800.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V profilu máš dítě,které ještě nemá 22 měsíců ![]()
Jinak je to tak, že pokud si nezvolíš jinou variantu, atomaticky nastupuje čtyřletá. Už se to nedá změnit, ani kdyby člověk např. „zapomněl“ odevzat formulář délky volby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NOO PROBLÉM JE, ŽE JSEM SINEZVOLILA NIC A ANI MI NEPOSLALI ŽÁDNÝ ROZHODNUTÍ ANI NIC,., JÁ MYSLELA ŽE AUTOMATICKY SE POSÍLAÁ 7,600 NA 21 MĚSÍCŮ, TO MAM VZTEK, ŽE NEVIM, PŘIPADÁ MI TOTIŽ ŽE TA ŽENSKÁ SI ZE MĚ DĚLÁ SRANDU NEBO TO DĚLÁ NASCHVÁL NA TOM ÚŘADĚ.. bydlíme s malou v praze a žádám v trvalim což jsou teplice a ona mi to prostě vůbec neulehčuje spíš naopak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byl to určitě rodičovský příspěvek? Nepobíráš ještě jiné dávky? Přídavky na dítě, příspěvek na bydlení, sociální příplatek? Nikde není psáno, že všechny dávky musí chodit v jeden den..
Pokud máš mimíse jak na fotce a v profilu, měla bys dostávat po dobu 21 měsíců 7600 Kč. Vyplácí se to zpětně, takže až do 22 měsíců jakoby za 21. měsíc dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mona.k.79 píše:
NOO PROBLÉM JE, ŽE JSEM SINEZVOLILA NIC A ANI MI NEPOSLALI ŽÁDNÝ ROZHODNUTÍ ANI NIC,., JÁ MYSLELA ŽE AUTOMATICKY SE POSÍLAÁ 7,600 NA 21 MĚSÍCŮ, TO MAM VZTEK, ŽE NEVIM, PŘIPADÁ MI TOTIŽ ŽE TA ŽENSKÁ SI ZE MĚ DĚLÁ SRANDU NEBO TO DĚLÁ NASCHVÁL NA TOM ÚŘADĚ.. bydlíme s malou v praze a žádám v trvalim což jsou teplice a ona mi to prostě vůbec neulehčuje spíš naopak..
Jak staré máš dítě? My jsme z Olomouckého kraje, ale podle zákona je automaticky čtyřletá varianta. Pokud chceš tříletou, musíš dojít na SSP, vyžádat si formulář, ten vyplnit a donést. Nikdo nemá povinnost Ti formuláře posílat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ono pokud si nic nezvolis tak ti automaticky priradi 4lety rodicak.
Neni videt kolik ma tve dite mesicu,v profilu mas male miminko.
Poslat papir o zmene by socka poslat mela ale vis jak…stane se a obcas to neposlou tak jim to musis pripomenout.
Proc tam radeji nezavolas a nezeptas se tam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mono: to je divne.Kukla jsem do tveho profilu omlouvam se ale dle stari ditete by ti opravdu melo chodit 7600.Pokud dobre pocitam tak male je 6tydnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem tedy papíry na rodičovský příspěvěk dostala snad 3 měsíce předem,ale byla jsem osobně na sociálce.Tvůj případ fakt vypadá na to,že máš 4 letou variantu.Taky bych volala a zeptala se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to je uplne jedno pokud je opravdu male tak jak ma v profilu tak je to divne bo mela dostat 7600.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to je uplne jedno pokud je opravdu male tak jak ma v profilu tak je to divne bo mela dostat 7600.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemuze to byt jen za polovinu mesice? Protoze je zvlastni, ze je to presne polovina.
Ja nevim, jak je to u 4lete varianty, ale od kdy se pocita nastup?
- Citovat
- Upravit
Ale i tak je to moc brzy aby jsi dostala jen 3800.pokud ti peníze chodí na účet,tak by tam mělo být napsaný co to je.je to totiz nějaký divný:(zavolala bych si do banky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
není to nějaký vyučtování?
jako za pár dnů ? Není možný že ti přišlo 3800 kč. protože takto se pobírá až od 22 měsíců i kdybys měla zvolenou 4 letou mateřskou.
- Citovat
- Upravit