PLATBA MEZI MD A RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
30.6.10 11:35

PLATBA MEZI MD A RD

AHOJ MAMINKY
PROSIM O RADY
18.7. MI KONCI MD.NA SOCIALCE KDYZ JSEM BYLA ZADAT O RD MI REKLI ZE MUSIM ZADAT RD OD 1.8.DOCELA MNE TO PREKVAPILO. TO OD 18.7. DO 30.7. MI NIKDO NEZAPLATI?DEKUJI ZA ODPOVEDI PREJI PEKNY DEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
30.6.10 11:38

Ahoj, to teda nevím, ale málokdy to vyjde k poslednímu a následně od 1. Já to měla před 2 lety taky uprostřed měsíce a doplatili mi to v tom samým měsíci - přišly mi tedy dvě platby ve stejný měsíc, cca 2 dny po sobě. edině jestli to paní nemyslela tak, že ti to doplatí zpětně i se srpnovým rodičák dohromady, ale já to měla jinak.

• Citovat
  • Upravit
6
30.6.10 11:43
jjelena píše:
Ahoj, to teda nevím, ale málokdy to vyjde k poslednímu a následně od 1. Já to měla před 2 lety taky uprostřed měsíce a doplatili mi to v tom samým měsíci - přišly mi tedy dvě platby ve stejný měsíc, cca 2 dny po sobě. edině jestli to paní nemyslela tak, že ti to doplatí zpětně i se srpnovým rodičák dohromady, ale já to měla jinak.

PANI MI REKLA ZE MI TO PLATIT NIKDO NEBUDE ZE MD SE POCITA NA DENNI VYMER A TO MI KONCI TOHO 18.7.A RD MESICNI TECH 7600 ZE TO MUSI BYT OD TOHO PRVNIHO ZE SE TO JINAK NEVYPOCITAVA PROSTE ZA CELY MESIC ZADNY ZBYTKU :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
30.6.10 11:46

nesmysl, RD navazuje na MD, paní se asi moc nevyzná. Já taky končila RD v polovině měsíce, a bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.10 11:50
eva76 píše:
nesmysl, RD navazuje na MD, paní se asi moc nevyzná. Já taky končila RD v polovině měsíce, a bez problémů

TAK JSEM TO TEDY VYPLNILA SPATNE KDYZ JSEM TAM NAPSALA ZE TO ZADAM OD 1.8.?TO CO MI REKLA TA PANI ABY JSEM TAM NAPSALA?POPRIPADE JDE TO JESTE OPRAVIT?MELA JSEM TAM TEDA NAPSAT OD 19.7.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
30.6.10 11:53

Určitě,MD končí a začíná RD,část peněz ti příjde z mateřské a zbytek ti vypočítají z těch 7600.Já to tak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.6.10 11:57

Iwww, hned to tam zajdi opravit, fakt je to blbost, musí to navazovat a jak jsem už psala, málokdy, se to podaří ukončit k poslednímu.

Jediný, co mě ještě napadlo je, že tvoje mateřská za červenec přesahuje 7600,–, to se pak , tuším, opravdu nic nevyplácí. Nicméně to podle mě neměni nic na tom, že žádáš od následujícího dne po ukončení MD.

• Citovat
  • Upravit
7805
30.6.10 12:14

On to zase takovej nesmysl není.RD sice navazuje na MD ale s rodičovským příspěvkem to nemá nic společného.Zakladatelka si dle mě nežádala na sociálce o dovolenou ale o příspěvek a pokud by jí vyšla mateřská do toho 19.7 stejná nebo vyšší než je rodičovská příspěvek tak by nic nedostala.Doplácíí se pouze do výše rodičovského příspvěvku.Takhle jsme to měli i my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
30.6.10 12:16

ale samozřejmě si zažádat může v tom jí nikdo bránit nemůže.Otázkou je,jestli jí něco doplatí.Záleží jaký měla denní vyměřovací základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.6.10 12:19

ja to ted taky resila, ono jde o to , ze MD mas pravdepodobne vyssi nez RD, takze si spocitej kolik penez za tech 18 dni v mesici cervenci dostanes a pokud ti to nepresahne tech 7600 tak ti uz nic nedoplati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.6.10 12:21

mimochdoem jsem byla v pondeli na socialce a vratili me, ze musim donest nove potvrezeni o vysi PPM na den, protoze se to zvysuje..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.10 12:40
jizvíková píše:
mimochdoem jsem byla v pondeli na socialce a vratili me, ze musim donest nove potvrezeni o vysi PPM na den, protoze se to zvysuje..........

ANO MD MAM VYSSI NEZ JE RD.ZA TECH 18 DNI BUDU BRAT KOLEM 10 000 TAK TO BUDE ASI TIM.ALE URCITE TO TAK JE?TO VITE KORUNA NAVIC SE HODI.

JA BYLA NA SOCIALCE MINULY TYDEN A NIC MI OHLEDNE ZVYSENI PPM NEREKLI.STACIL JIM POTVRZENY PAPIR CO MI DALY TED SE STAROU PPM.BUDE TO MIT NEJAKY VLIV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
30.6.10 12:50

Tak já přestoupila z mateřské na rodičovský příspěvek přesne 9.6. Zvolila jsem dvouletou verzi. Ze sociálky mi přišlo vyčíslení

Rodičovskáý příspěvek za měsíc činí 11.400. Od této částky odečetly mateřskou na kterou mám za prvních 9 dní (do 9.6.) nárok a na konto mi přijdou 2 částky, poměrná část měsíční mateřské a doplatek rodičáku. Ten doplatek pouze ve výši, která dorovnovnává částku 11.400, tedy nikoli denní poměrnou částku, ale částku nižší. Není to logické, ale prostě tam je vrzli mínus a hotovo! Takže pokud máš mateřskou za tu část měsíce, když jsi na ni ještě měla nárok vyšší, než je výše rodičáku, který jsi zvolila, máš asi smůlu. Jsou to divné počty, ale asi je to tak… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Doufám, že jsem to vysvětlila srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
30.6.10 12:56

Zvlastni, ja mela za to, ze pri prechodu z MD na RD se doplaci jen do vyse 7600Kc, tj, vyse trileteho rodicaku, bez ohledu na zvolenou variantu… aspon me to tak bylo receno… takze i kdybych zvolila dvouletou varinatu, prvni vypatu by doplaceli jen do 7600Kc, Kvuli tomu jsem si posunula nastup na MD dopredu tak, abych s ni koncila koncem mesice a neprisla tak o jeden cely rodicak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
30.6.10 14:08

Mám to černé na bílém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie