PLATBA MEZI MD A RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
30.6.10 14:15

vliv to ma, ja chci dvouletou variantu a budu mit vyssi PPM, takze mi budou doplacet min do dorovnani teh 11400

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.10 14:24
Callamaika píše:
Tak já přestoupila z mateřské na rodičovský příspěvek přesne 9.6. Zvolila jsem dvouletou verzi. Ze sociálky mi přišlo vyčíslení

Rodičovskáý příspěvek za měsíc činí 11.400. Od této částky odečetly mateřskou na kterou mám za prvních 9 dní (do 9.6.) nárok a na konto mi přijdou 2 částky, poměrná část měsíční mateřské a doplatek rodičáku. Ten doplatek pouze ve výši, která dorovnovnává částku 11.400, tedy nikoli denní poměrnou částku, ale částku nižší. Není to logické, ale prostě tam je vrzli mínus a hotovo! Takže pokud máš mateřskou za tu část měsíce, když jsi na ni ještě měla nárok vyšší, než je výše rodičáku, který jsi zvolila, máš asi smůlu. Jsou to divné počty, ale asi je to tak… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Doufám, že jsem to vysvětlila srozumitelně.

JO NAPSALA JSI TO SROZUMITELNE.TAKZE Z TOHO NIC NEBUDE.SKODA NO.JINAK DEKUJI MOC ZA ODPOVEDI ASI JE TAM PUJDU :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
30.6.10 18:58

Holky a co byste chtěly? Vždyť za ten měsíc dostanete část mateřské, která je vyšší než rodičák. A to byste k tomu chtěly navíc ještě ten rodičák?
Nechtěly byste trochu moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
30.6.10 19:56
kacudka píše:
On to zase takovej nesmysl není.RD sice navazuje na MD ale s rodičovským příspěvkem to nemá nic společného.Zakladatelka si dle mě nežádala na sociálce o dovolenou ale o příspěvek a pokud by jí vyšla mateřská do toho 19.7 stejná nebo vyšší než je rodičovská příspěvek tak by nic nedostala.Doplácíí se pouze do výše rodičovského příspvěvku.Takhle jsme to měli i my.

aha, tak to my vlastně nedošlo, že to může být takto, tak to se omlouvám za dezinformaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
6.7.10 22:07
mroe píše:
Zvlastni, ja mela za to, ze pri prechodu z MD na RD se doplaci jen do vyse 7600Kc, tj, vyse trileteho rodicaku, bez ohledu na zvolenou variantu… aspon me to tak bylo receno… takze i kdybych zvolila dvouletou varinatu, prvni vypatu by doplaceli jen do 7600Kc, Kvuli tomu jsem si posunula nastup na MD dopredu tak, abych s ni koncila koncem mesice a neprisla tak o jeden cely rodicak…

Nene, doplácí se do zvolené výše RP, ale většinou je problém v tom, že musíš zvolit variantu hned a žádat dost brzo, aby už byla volba provedená v tom přechodovém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pralinka74
19.7.10 18:14
Bayuska píše:
Holky a co byste chtěly? Vždyť za ten měsíc dostanete část mateřské, která je vyšší než rodičák. A to byste k tomu chtěly navíc ještě ten rodičák?
Nechtěly byste trochu moc?

Jak moc?????ja mam treba za 14 dni PPM vyssi jen o tisic korun, kdybych mela narok na rodicak za tech zbylych 14 dni, bylo by to cca o 3 tis. vic…Myslim ze je to spis almuzna ten rodicak, tak by to aspon mohlo byt trochu spravedlive. Materskou mi vypocitali na cca 12 tis, a jelikož mam zkraje narok jen na 14 dni (sla jsem v pulce mesice) tak mam vlastne 14 dni v lufte…co ja…ja a me dite!

• Citovat
  • Upravit
101681
19.7.10 19:06

Rodičák se ale na dny nepřepočítává, buď na něj za daný měsíc nárok je nebo není. Takže žádné 3 tisíce navíc dostat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pralinka74
21.7.10 19:36

jako jasně, to já chápu,to je taky jediné co můžu se sociální situací v našem státě dělat, i když to kolikrát jde dost těžko, akorát mě rozladilo to „holky a co byste chtěly???“ :twisted:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat