Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky rodičák se vyplácí zpětně nebo vždy na ten měsíc, já jen že mi končí v září tak jestli ještě příště dostanu nebo už nic, jinak mám ho od září 2011.
Měsíc zpětně. Pokud Ti končí v září, tak dostaneš peníze v říjnu.
Tak to jsem ráda, že ještě něco bude. Ale tuším už je to jen za dny ne? Nebo nějaký ten zbytek podle výpočtu. Strašně rychle to uteklo.
Pokud ti končí 30. září, dostaneš v říjnu celou měsíční částku. Pokud končí třeba 19. září, logicky dostaneš jen tu danou část. A taky v říjnu.
Taky tady ty „rady“ nechápu. Za září dostaneš celou dávku, nepočítá se dle počtu dnů
@araw píše:
Taky tady ty „rady“ nechápu. Za září dostaneš celou dávku, nepočítá se dle počtu dnů
Myslíš, že dostanu celé září, to se mi moc nezdá.
@Lejaa to je jen u mateřské… u rodičáku se vyplácí celý započatý měsíc a nebo se doplatí ten zbytek do 220 000 Kč
@RadkaOR píše:
Myslíš, že dostanu celé září, to se mi moc nezdá.
Dostává se normálně celá měsíční částka a vyplácí se zpětně… (V září ti to můžu potvrdit na 100%, protože mám dostávat peníze za srpen a prckovi byly 3 2. srpna.
)
Dcera je 1. v měsíci, dostala jsem celou dávku, následující měsíc po třetích narozeninách.
@laducha píše:
Dcera je 1. v měsíci, dostala jsem celou dávku, následující měsíc po třetích narozeninách.
Tak to máš nejlepší. Za jeden den dostaneš celý měsíc.
Já jen jestli se třeba nějak ty podmínky neměnily, vím, že dříve to tak vypláceli, ale dnes netuším.