Rodičovský příspěvek. Mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jestli se nepletu tak ano,automaticky na 4 roky ale muzes si zazadat vysi rodicaku pres otce ditete-pokud splnuje podminky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, nejvyssi mozna vyse je pro tebe 7600 mesicne. Pokud na PPM splnuje narok otec ditete, lze zvolit az do vyse jeho naroku na PPM.
A da se to vygooglit na oficialnich zdrojich behem peti minut.
@Khalesi To jsou stare informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ikdyz nemám odpracovaných 270 dni tak si můžu vybrat zdali budu vybírat RP 2 roky, 3 roky nebo 4 roky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luci8300
Volis si castku. Maximum, pokud nemas narok na PPM, je 7600 na mesic. Tj. 220/7,6 nejakych 29 mesicu. Pokud ma otec ditete narok na PPM napriklad ve vysi cca 20 mesicne, muzes az na tech 20. Chapes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luci8300 Ta castka muze byt v tom rozmezi, ktere ty konkretne muzes, jakakoli, nemusi ti to vyjit na cele roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand
Jo takhle, ale tak kdyz otec dítěte ma nárok na PPM, tak by musel byt taky s miminem doma a já pracovat? Nebo to jde jako i tim stylem že bycj pobirala 20 za otce dítěte, otec by chodil do práce a ja byla s mimčem doma? Jsem úplně zmatená takže me to bude chvíli trvat než něco pochopím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luci8300 Ano, abyste meli PPM, doma.b byt musel. Ale abys mohla volit vysi rodicaku, stavi dolozit jeho NAROK ma PPM. Uz? Nebudes nic pobirat za nej, jen si diky jeho dennimi vymerovacimu zakladu muzes zvolit vyssi mesicni castku rodicovskeho prispevku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luci8300
Tohle jsem teď řešila s účetní, protože jsem OSVČ. Začala jsem si platit nemocenské pojištění takže nárok mám na oba dva příspěvky. Pokud pobíráš nemocenské pojištění můžeš si určit na kolik let chces rozprostřít rodičovský příspěvek. Pokud nemáš ale nárok na mateřskou máš nárok pouze na rodičovský příspěvek tak ti ho dají automaticky na 4 roky a nemůžeš si vybírat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@E.winka 2 píše:Ale ne, platí toto:
@Luci8300
Pokud nemáš ale nárok na mateřskou máš nárok pouze na rodičovský příspěvek tak ti ho dají automaticky na 4 roky a nemůžeš si vybírat
@rozand píše:
Pokud ma otec ditete narok na PPM napriklad ve vysi cca 20 mesicne, muzes az na tech 20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže když ma přítel nárok tak si můžu říct že chci pobírat třeba těch 20 měsíčně přes otce dítěte, otec by chodil přesto normálně do práce, vydělával si 25tis a ja k tomu dostávala na mimčo dalších 20tis jo, celodenne se o mimi starala. Chápu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše:
@Luboš P píše:
To netuším, jak je to s otcem, to jsem nezjšťovala..vím, že otec dítěte může pobírat, když matce podepíše dohodu, že s dítětem bude doma, ale jak je to poté hlídané a zda může být doma pak matka a otec vydělává a další podmínky neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@E.winka 2 píše:
vím, že otec dítěte může pobírat, když matce podepíše dohodu, že s dítětem bude doma,
To jsou hlouposti. Otec nic nepodepisuje. Rodičovský příspěvek bude pobírat matka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luci8300 píše:
Takže když ma přítel nárok tak si můžu říct že chci pobírat třeba těch 20 měsíčně přes otce dítěte, otec by chodil přesto normálně do práce, vydělával si 25tis a ja k tomu dostávala na mimčo dalších 20tis jo, celodenne se o mimi starala. Chápu?
Ano, rodicovsky prispevek bude normalne napsan na tebe a budes pobirat, kolik by mohl pobitat otec, kdyby byl doma on. Na materskou ale narok nemas, to by muz musel nepracovat na sve pozici, aby ji mohl pobirat.
20 tisic byl priklad, netusim, jak vychazi denni vymerovaci zaklad tvemu manzelovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand píše:
@Luci8300 Ano, abyste meli PPM, doma.b byt musel. Ale abys mohla volit vysi rodicaku, stavi dolozit jeho NAROK ma PPM. Uz? Nebudes nic pobirat za nej, jen si diky jeho dennimi vymerovacimu zakladu muzes zvolit vyssi mesicni castku rodicovskeho prispevku.
no tak doma by byt nemusel, jen by nemohl delat na smlouvu na kterou by PPM čerpal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Jojo, pravda. Jsem zas neco psala v polospanku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit