Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám dceru ve školce (4 hodiny denně) a pobírám na ní rodičovský příspěvek. Na sociálku nosím každý měsíc potvrzení z MŠ. A teď můj problém. Přes prázdniny je školka zavřená a já nevím, jak mám potvrzení doložit. Na sociálce mi paní řekla, že za prázdniny RP dostanu také a samozřejmě to opět doložit, ale kde mám vzít potvrzení, nebo jak to doložit, když dcera ve školce ve skutečnosti nebude, už mi paní jaksi nedokázala říct
Nechápu, na co tam baba sedí
![]()
Nevíte někdo, co se v těchto měsících na úřad dokládá?
Děkuji moc
![]()
tterka píše:
Mám dceru ve školce (4 hodiny denně) a pobírám na ní rodičovský příspěvek. Na sociálku nosím každý měsíc potvrzení z MŠ. A teď můj problém. Přes prázdniny je školka zavřená a já nevím, jak mám potvrzení doložit. Na sociálce mi paní řekla, že za prázdniny RP dostanu také a samozřejmě to opět doložit, ale kde mám vzít potvrzení, nebo jak to doložit, když dcera ve školce ve skutečnosti nebude, už mi paní jaksi nedokázala říct![]()
![]()
Nechápu, na co tam baba sedí
![]()
![]()
Nevíte někdo, co se v těchto měsících na úřad dokládá?
Děkuji moc![]()
![]()
Nevím, ale asi bych si došla pro potvrzení do školky, že je přes prázdniny zavřená a chodit tam nebude. nic jiného mě nenapadá ![]()
kacabus píše:
Nevím, ale asi bych si došla pro potvrzení do školky, že je přes prázdniny zavřená a chodit tam nebude. nic jiného mě nenapadá
Přesně tak, co na tom vymýšlet za složitosti.
Tak to slyším poprvé, že dokládá někdo každý měsíc, že je dítě jen 4 hod. ve školce ![]()
Já to dělat nemusela, že by změna ![]()
To potvrzení Ti ve školce dají
i když.............
lubenka píše:
Tak to slyším poprvé, že dokládá někdo každý měsíc, že je dítě jen 4 hod. ve školce
Já to dělat nemusela, že by změna
To potvrzení Ti ve školce dají![]()
![]()
i když.............
Žádná změna není, záleží na místní sociálce, obecně platí, že mají nárok na to, aby se to každý měsíc dokládalo, ale ne všude to vyžadují.
j.a.n.i1 píše:lubenka píše:Žádná změna není, záleží na místní sociálce, obecně platí, že mají nárok na to, aby se to každý měsíc dokládalo, ale ne všude to vyžadují.
Tak to slyším poprvé, že dokládá někdo každý měsíc, že je dítě jen 4 hod. ve školce
![]()
i když.............
Pro mě je novinka, že se někde potvrzení nemusí dokládat
. No jo, u nás je buzerace kvůli každé volovině ![]()
Jinak nevím, jak mi přijmou to potvrzení ze školky i přesto, že bude zavřená. Baba mi říkala, že to musí mít potvrzené za ten daný měsíc - tj. za červenec. Pokud mi to potvrdí už v červnu (v červenci se tam nedostanu, první dva týdny jsme na dovče a potom už ve školce budou jen zedníci), tak mi to prý nemusejí uznat, protože si zjistí, že školka je zavřená
. Je to bordel v tom našem státě ![]()
Teda to je fakt pakárna..když si zjistí, že je školka zavřená, nač po tobě chtějí papír?? Ubohost, fakt. Tak ať ti ve školce vystaví potvrzení na prázdniny, že jsou zavření třeba s kontaktním telefonem na paní ředitelku, ať si tam madam z úřadu zavolá a ověří, když je tak tupá. Omloouvám se, ale podobné byrokratické šikanování mě fakt vytáčí ![]()
tterka píše:j.a.n.i1 píše:Pro mě je novinka, že se někde potvrzení nemusí dokládatlubenka píše:Žádná změna není, záleží na místní sociálce, obecně platí, že mají nárok na to, aby se to každý měsíc dokládalo, ale ne všude to vyžadují.
![]()
i když.............
![]()
. No jo, u nás je buzerace kvůli každé volovině
Jinak nevím, jak mi přijmou to potvrzení ze školky i přesto, že bude zavřená. Baba mi říkala, že to musí mít potvrzené za ten daný měsíc - tj. za červenec. Pokud mi to potvrdí už v červnu (v červenci se tam nedostanu, první dva týdny jsme na dovče a potom už ve školce budou jen zedníci), tak mi to prý nemusejí uznat, protože si zjistí, že školka je zavřená![]()
![]()
. Je to bordel v tom našem státě
Noo, tak ta bába co tam sedí, si evidentně sedí na vedení. Nemůžeš se domluvit s jinou, když tato je blbá??
![]()
U nás je školka přes prázdniny částečně otevřená, nicméně i tak úřednicím stačilo potvrzení ředitelky, že jsem dítě do prázdninového provozu nepřihlásila.
Nicméně myslím, že ředitelka tato potvrzení vydává pravidelně a už kolik let, takže by měla mít zkušenosti z minula ![]()
EDIT:
Jinak mě to ředitelka napsala jako dodatek na poslední oficiální formulář o docházce, jenom rukou do něj dopsala, že od 1.7.-31.8. není syn k docházce přihlášený. Ovšem v tomto ponejvíc záleží na úřednicích na sociálce, to ony si stanovují, jak chtějí docházku doložit (jak už tu padlo, některé úřednice docházku vůbec dokládat nechtějí a chtějí hlásit jenom změnu - že docházka byla překročena).
Nebo oficiálně oznam, že od 1.7. dcera do školky nechodí a tečka. A na začátku září zase oznámíš, že do školky chodí ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.