Rodičovský příspěvek pro 2. dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A ještě posílám odkaz, kde je to všechno oficiálně a přehledně: http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nechci zakládat novou diskuzi, tak se zkusím zeptat zde. Na portálu MPSV jsem si podmínky četla, jen se chci ujistit, že v tom není žádný jiný háček:-)
S první dcerou jsem měla nárok na PPM a na volbu RP, bohužel mi během pobírání PPM skončila smlouva. Ted jsem podruhé těhotná, termín porodu duben 2014. Zbývá mi vybrat asi nějakých 30 tisíc z RP na první dítě, vychází mi to do ledna. Pokud si změním výši RP a prodloužím, aby mi vycházel až do dubna, budu mít nárok na výběr varianty? Podmínkou je, aby RP navazovaly, ale jak přesně už si jistá nejsem. Nijak se nehroutím ani ze čtyřleté varianty, ale kdyby to šlo určit si přesně na měsíce, byla bych radši…
Děkuji moc za odpověd všem. Aneta
- Citovat
- Upravit
@aneta Opl píše:
Ahoj, nechci zakládat novou diskuzi, tak se zkusím zeptat zde. Na portálu MPSV jsem si podmínky četla, jen se chci ujistit, že v tom není žádný jiný háček:-)
S první dcerou jsem měla nárok na PPM a na volbu RP, bohužel mi během pobírání PPM skončila smlouva. Ted jsem podruhé těhotná, termín porodu duben 2014. Zbývá mi vybrat asi nějakých 30 tisíc z RP na první dítě, vychází mi to do ledna. Pokud si změním výši RP a prodloužím, aby mi vycházel až do dubna, budu mít nárok na výběr varianty? Podmínkou je, aby RP navazovaly, ale jak přesně už si jistá nejsem. Nijak se nehroutím ani ze čtyřleté varianty, ale kdyby to šlo určit si přesně na měsíce, byla bych radši…
Děkuji moc za odpověd všem. Aneta
pokud ti neběží smlouva, tak si sama za sebe vybrat nemůžeš, máš nárok jen na 4 letý RP. ale pokud táta miminka pracuje, alespoň 270 dní z posledních 2 let je nemocensky pojištěn, a bude i v den porodu, tak si můžeš výši RP zolit přes něj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím jak je to se smlouvou a s volbou přes otce, ptám se na tuhle „výjimku“, co v zákoně je, jak to přesně funguje…
Rodič si může volit výši rodičovského příspěvku až do částky 7 600 Kč také v případě, když ke dni narození nejmladšího dítěte v rodině nelze stanovit denní vyměřovací základ jen proto, že během pobírání rodičovského příspěvku z titulu péče o dříve narozené dítě uplynula podpůrčí doba pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství a nárok na rodičovský příspěvek na nejmladší dítě v rodině vzniká bezprostředně po nároku na rodičovský příspěvek náležející na starší dítě.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, neuměl by někdo poradit? Z pár dní se nám narodí druhé mimčo, momentálně mám RP na 2roky. Problém je, že mi skončila pracovní smlouva s nástupem na mateřskou. Nyní bych tedy měla nárok pouze na čtyřletou variantu, ale i na ÚP mi řekli, že mohu zažádat přes manžela. Teď si ale nejsem jistá, jak vyplnit žádost o nový RP. Jako žadatel o RP bude uveden manžel (hned první kolonka), nebo já? Předem díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikca_Ko píše:
Ahoj, neuměl by někdo poradit? Z pár dní se nám narodí druhé mimčo, momentálně mám RP na 2roky. Problém je, že mi skončila pracovní smlouva s nástupem na mateřskou. Nyní bych tedy měla nárok pouze na čtyřletou variantu, ale i na ÚP mi řekli, že mohu zažádat přes manžela. Teď si ale nejsem jistá, jak vyplnit žádost o nový RP. Jako žadatel o RP bude uveden manžel (hned první kolonka), nebo já? Předem díky
ty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim chtela sem se zeptat zda kdyz sem ze synem na rodicovskem na 4 roky, cekame mimi jestli bude rodicovsky prispevek normalne ina to druhe dite nebo zda se to ma 2 deti nevztahuje diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit