prošvihnutá žádost o RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prošvihnutá žádost o RD
Ahoj holky, já jsem teprve minulý týden přišla na to, že mi MD skončila 6.10. a nepodala jsem si žádost o RD. V pondělí se tam chystám, ale čekám, že mě hrozně sprdnou, že jdu pozdě.
Vyplatí mi ještě s takovým zpošděním RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vyplati zpozdeni muze byt az trimesicni. ale ted myslim ze ti to automaticky poslou akorat budes mit smulu kdybys chtela rodicak na dva roky.Ale tou posledni vetou si nejsu uplne jista. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 měsíce zpoždění? Tak to je fajn, já budu žádat o 3-letou RD, tak snad to půjde. To se myslím může žádat do 21 měsíců věku dítěte.
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tady byla nekde diskuze ze to jde.Ale nechce se mi to hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na příslušném úřadu podle místa vašeho trvalého bydliště; o rychlejší čerpání rodičovského příspěvku požádejte nejpozději ve druhém kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 22 týdnů života, resp. ve kterém současně narozené nejmladší děti dosáhnou věku 31 týdnů života; o klasické čerpání požádejte nejpozději v kalendářním měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 21. měsíce věku.(to je z portal.gov.cz, rodicovky prispevek)
Ani u te rychlejsi varianty by nebylo, pozde, ja volala na urad, tam mi rekli, ze uz je pozde a ono to je jeste 2m po skonceni ppm
Me malem trefilo, pak mi padal obr kamen ze srdce ![]()
Nikdo te sprdavat nebude, jim je uplne fuk, kdy si o rodicak pozadas, pokud pozadas hodne pozde, tak ti ho vyplati zpetne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já hrozně nesnáším vyřizování na úřadech, moc se v těch lejstrech neorientuju. Ale jsem ráda, že není zas tak pozdě. To jste mě celkem uklidnily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu neboj, vyplatí to zpětně a bude jim to fuk. Koneckonců, nikdo tě nenutí žádat o rodičovský příspěvek. Kdybys nepožádala nikdy, nic se nestane (až na to, že nedostaneš ty prašule
)
Jiná věc by asi byla s žádostí o rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele (ale to jsem neřešila, smlouva na dobu určitou skončila ještě v průběhu neschopenky v těhotenství).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to s tou žádostí o RD dopadlo dobře, paní byla velice příjemná, až jsem si myslela, že jsem někde na Marsu (já mám totiž jenom špatné zkušenosti).
Zase jedna věc úspěšně vyřízená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit