Rodičovství na dálku

Anonymní
12.1.24 22:06

Rodičovství na dálku

Ahoj, podobná diskuze tu již byla, přesto bych ráda založila novou, aktuální. Ráda bych znala zkušenosti těch, kdo se po rozvodu či rozchodu s partnerem přestěhovali nekam daleko i s dětmi. Myslím opravdu daleko, třeba 300km, ne do vedlejšího města. Jak funguje předávání děti? Jak je časté a jak je děti snášejí? Prosím opravdu o zkušenosti, nikoli o komentáře, ve kterých budu číst, že tohle jsem si mela rozmyslet driv. Nestehuji se za novým partnerem, ale do svého rodného města, kde mám zázemí a rodinu. Za každý příspěvek a zkušenost budu ráda. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37163
12.1.24 22:11
@Anonymní píše:
Ahoj, podobná diskuze tu již byla, přesto bych ráda založila novou, aktuální. Ráda bych znala zkušenosti těch, kdo se po rozvodu či rozchodu s partnerem přestěhovali nekam daleko i s dětmi. Myslím opravdu daleko, třeba 300km, ne do vedlejšího města. Jak funguje předávání děti? Jak je časté a jak je děti snášejí? Prosím opravdu o zkušenosti, nikoli o komentáře, ve kterých budu číst, že tohle jsem si mela rozmyslet driv. Nestehuji se za novým partnerem, ale do svého rodného města, kde mám zázemí a rodinu. Za každý příspěvek a zkušenost budu ráda. Díky.

A otec s tím souhlasí?
Jak jsou děti velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.1.24 22:29

@JancaS84 jedna se o školkové děti (4 roky). Otec samozřejmě nadšený není, ale mé důvody chápe a podle všeho mi nechce „házet klacky pod nohy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
12.1.24 22:44

Funguje tak, jak se dohodnete, nebo urci soud. Pro deti krute u takovych vzdalenosti.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
12.1.24 22:47

Tady to mas popsane jasne, jak maji rozhodovat soudy https://www.usoud.cz/…kych-posudku

Tak doufej, ze se dohodnete

• Citovat
  • Upravit
81528
12.1.24 22:49
@Anonymní píše:
Ahoj, podobná diskuze tu již byla, přesto bych ráda založila novou, aktuální. Ráda bych znala zkušenosti těch, kdo se po rozvodu či rozchodu s partnerem přestěhovali nekam daleko i s dětmi. Myslím opravdu daleko, třeba 300km, ne do vedlejšího města. Jak funguje předávání děti? Jak je časté a jak je děti snášejí? Prosím opravdu o zkušenosti, nikoli o komentáře, ve kterých budu číst, že tohle jsem si mela rozmyslet driv. Nestehuji se za novým partnerem, ale do svého rodného města, kde mám zázemí a rodinu. Za každý příspěvek a zkušenost budu ráda. Díky.

Hele, je to šílený. Děti věčně na cestě, rodiče ( v naešm příadě táta dětí) 2× tolik. Věčné boje, protože to je prostě sfiňárna největšího kalibru, děti tím prostě od táty dost odstřihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
12.1.24 23:03

Dcera má ve druhé třídě spolužáka s česko-finskými rodiči a tam prý funguje střídavá péče cca měsíc, měsíc a půl tady a měsíc a půl ve Finsku… Tak jde asi vše, když se dva dohodnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18059
13.1.24 11:48

Nemám osobní zkušenost, ale dcera kamarádí s chlapečkem. Který to tak má. Znám se s jeho maminkou a mluvily jsme o tom. Vzdálenost je necelých 200 km a je to velmi náročné pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
13.1.24 17:15

Ex se odstehoval 200 km a tim se pasoval do role vikendoveho rodice.
Plus znamena to, ze nase dite musi kazdy 2.vikend cestovat, prichazi o vikendove akce s kamarady, nektere vikendy otci rusi a da se predpokladat, že v 16+ bud pojede jednou za mesic nebo treba jen na otocku.
Tady to bylo rozhodnuti otce, u vas to bude tvoje rozhodnuti a nasledky ponese otec.
Neprijde mi to fer.

• Citovat
  • Upravit
2982
13.1.24 20:44
@Anonymní píše:

Možnosti jsou různé, např. dvě školy, střídání v delších intervalech, případně jedna škola a u druhého rodiče domácí výuka, nebo přestěhování obou rodičů. Řešení je i finanční dohoda o zajištění bydlení v místě původního bydliště dítěte.
Jen bych tě ráda upozornila, že změnit bydliště dítěti bez souhlasu otce nebo jeho nahrazení soudem je protiprávní a může vést k odnětí dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
13.1.24 21:42

Před rokem v lete jsem jela ve vlaku s jednou mladou slečnou, která vezla svého synka z jednoho konce země na ten druhy. Prý jednou za 14 dni ráno v pátek vyrazí, dítě předá na druhem konci republiky na nádraží, jede zase domu, a v neděli to samé, akorát si jede pro dítě. Na palici, řekla bych.

• Citovat
  • Upravit
5879
13.1.24 21:47

Jako asi to jde. Akorát to bude opravdu víkend jednou za 14 dní, protože častěji to nebude reálné moc. A pokusila bych se domluvit, že otec by si je vyzvedával a pak já u něj. A domluvit předem i svátky, prázdniny atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 21:52

Ano jde to, jsem 250km od rodného města, začátky jsou těžké ale vše si sedlo, jednou za 14 dnů jezdí k otci na víkend, předávání na půl cesty vždy. Holky v pohodě i on, hlavně se domluvit.

• Citovat
  • Upravit
18250
13.1.24 22:00

Tak ve školce ještě v pohodě, škola bude horší. Asi bych to viděla na 2 týdny u tebe a týden u otce. A prázdniny půl na půl. S tím, že ty je tam odvezeš a pak je doveze on tobě, nebo naopak, ale prostě každý jednu cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
14.1.24 11:43
@bigl píše:
Tak ve školce ještě v pohodě, škola bude horší. Asi bych to viděla na 2 týdny u tebe a týden u otce. A prázdniny půl na půl. S tím, že ty je tam odvezeš a pak je doveze on tobě, nebo naopak, ale prostě každý jednu cestu.

Pokud je ten týden u otce s oběma víkendy okolo, a matka má dva všední týdny s jedním víkendem uprostřed, tak je to docela dobrá úprava i pro školní léta, kdy 1/3 domácí výuky se dá zvládnout. Samozřejmě lze i v opačném gardu, podle místa školy.
Při hodně velkých vzdálenostech je lepší předávání na půl cesty, protože jízda z Plzně do Zlína a zpět či podobně v jeden den je fakt už riziková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna