Rozchod - kdo zůstane v bytě

8
6.1.24 11:27

Rozchod - kdo zůstane v bytě

Dobrý den, nejdřív bych chtěla říct, že na sociálku půjdu, ale chtěla bych vědět názory a zkušenosti.

S partnerem pravděpodobně půjdeme od sebe. Našel si milenku a nejspíš od nás odejde. Máme spolu 2 holky - 5 letou a 18 měsíční (částečně ještě kojenou). Máme spolu 2 roky byt na hypotéku, v katastru jsme napsaní oba, ale hypotéku a poplatky okolo platí partner. Z mého účtu odchází pouze Sipo na byt, školka pro dceru, poplatky za Netflix, Hbo atd., důchodové připojištění a internet. Tudíž z mého rodičáku (11 tis.) nezůstane nic. O další peníze musím partnera prosit.

Můj dotaz je, když půjdu na sociálku co mě čeká. Může se stát že mi vezmou holky protože je nemám jak zabezpečit? Kromě rodičáku nemám žádné finanční prostředky a nemám ani bydlení, i když v krajní mezi bych mela s holkama kam jít.

Dekuji za názory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1286
6.1.24 11:35
@Rocpr píše:
Dobrý den, nejdřív bych chtěla říct, že na sociálku půjdu, ale chtěla bych vědět názory a zkušenosti.

S partnerem pravděpodobně půjdeme od sebe. Našel si milenku a nejspíš od nás odejde. Máme spolu 2 holky - 5 letou a 18 měsíční (částečně ještě kojenou). Máme spolu 2 roky byt na hypotéku, v katastru jsme napsaní oba, ale hypotéku a poplatky okolo platí partner. Z mého účtu odchází pouze Sipo na byt, školka pro dceru, poplatky za Netflix, Hbo atd., důchodové připojištění a internet. Tudíž z mého rodičáku (11 tis.) nezůstane nic. O další peníze musím partnera prosit.

Můj dotaz je, když půjdu na sociálku co mě čeká. Může se stát že mi vezmou holky protože je nemám jak zabezpečit? Kromě rodičáku nemám žádné finanční prostředky a nemám ani bydlení, i když v krajní mezi bych mela s holkama kam jít.

Dekuji za názory. :kytka:

tak tenhle výlupek by tě měl nechat v bytě s dětmi bydlet nejmíň ještě rok. mezitím si hledej brigádu a seškrtej zbytečné výdaje, jako například hbo a netflix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
6.1.24 11:39
@navy blue píše:
tak tenhle výlupek by tě měl nechat v bytě s dětmi bydlet nejmíň ještě rok. mezitím si hledej brigádu a seškrtej zbytečné výdaje, jako například hbo a netflix

Kde se hledá brigáda s osmnáctiměsíčním dítětem. bez hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
6.1.24 11:39

@Rocpr Tvůj partner má na tebe a děti vyživovací povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1286
6.1.24 11:40
@Kfětoslava píše:
Kde se hledá brigáda s osmnáctiměsíčním dítětem. bez hlídání?

hledat, aby byla za ten rok připravená si vydělávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
6.1.24 11:42
@navy blue píše:

Za rok a půl, pokud jí dítě vezmou do školky. Rok a půl dopředu opravdu práci hledat nemusí, protože nikdo tak dlouho nedrží místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36198
6.1.24 11:42

Byt máte napůl, takže máš půlku, ty nikam teď nechoď. A zabezpečit by vás měl i chlap, výživné a něco i na tebe. Děti ti rozhodně nikdo brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 11:45

Jste sezdani? Existuje vyzivne na manzelku i po rozvodu + alimenty na dve deti, mozna nejaky prispevky na deti od socialky. Nevim nechodim v tom. Sama jsem si tim prosla, ale uskromnila jsem se na totalni miminum, nasla jsem si byt v bidne lokalite a deti pak tahala pres pulku mesta do skolky. Dnes bych to udelala uz jinak a to tak, ze bych ja zustala v byte, vyzadala bych si vyzivne na manzelku a i ty prispevky od socialky, ja zila jen z rodicaku a alimentu… porad jsem verila, ze se vzpamatuje, uvidi jak zijeme a vratime se k sobe. Nestalo se, diky bohu. Dnes ziju krasny zivot s novym partnerem a mame spolu miminko. :srdce: I kdyz ty zacatky byly fakt sileny, tak dnes kdyz se ohlednu, tak na,,starem zivote ´´ s nim mi nic nechybi. Akorat jsem nemusela
byt tak blba a bidne si mel zit on. :roll: :oops: stejne dotoval mlade holky 16-18 let. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5592
@navy blue píše:

Ano…teď jí někde slíbí, že ji za rok vezmou 8o. Nebo jak to myslíš :think:? Nehledě na to, že dítě pod 3 roky nemusí být vůbec snadné umístit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27872

Měla by jsi mít alimenty pokud bude platit, něco by měl platit i tobě do určitého věku dítěte ted si nejsem jistá jestli do 2,5 :think: no a zbav se blbostí jako je netflix atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22784
6.1.24 11:48

Zrus zbytne výdaje, jako je Netflix, Hbo a penzijní připojištění. Máš nárok na alimenty na deti a do věku dvou let dítěte také na alimenty na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.1.24 11:49
@pikola píše:
Byt máte napůl, takže máš půlku, ty nikam teď nechoď. A zabezpečit by vás měl i chlap, výživné a něco i na tebe. Děti ti rozhodně nikdo brát nebude.

A kdo bude platit tu hypotéku? Počítala jsem s tím, ze až se vrátím do práce, pojedeme vše půl na půl… teď logicky nemůžu…

Příspěvek upraven 06.01.24 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.1.24 11:50
@Anonymní píše:
Jste sezdani? Existuje vyzivne na manzelku i po rozvodu + alimenty na dve deti, mozna nejaky prispevky na deti od socialky. Nevim nechodim v tom. Sama jsem si tim prosla, ale uskromnila jsem se na totalni miminum, nasla jsem si byt v bidne lokalite a deti pak tahala pres pulku mesta do skolky. Dnes bych to udelala uz jinak a to tak, ze bych ja zustala v byte, vyzadala bych si vyzivne na manzelku a i ty prispevky od socialky, ja zila jen z rodicaku a alimentu… porad jsem verila, ze se vzpamatuje, uvidi jak zijeme a vratime se k sobe. Nestalo se, diky bohu. Dnes ziju krasny zivot s novym partnerem a mame spolu miminko. :srdce: I kdyz ty zacatky byly fakt sileny, tak dnes kdyz se ohlednu, tak na,,starem zivote ´´ s nim mi nic nechybi. Akorat jsem nemusela
byt tak blba a bidne si mel zit on. :roll: :oops: stejne dotoval mlade holky 16-18 let. :pankac:

Nejsme manželé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22784
6.1.24 11:51
@prokr píše:
Ano…teď jí někde slíbí, že ji za rok vezmou 8o. Nebo jak to myslíš :think:? Nehledě na to, že dítě pod 3 roky nemusí být vůbec snadné umístit do školky.

A nebo ji dítě vezmou od dvou let. To si musí oběhat a pozjišťovat zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.1.24 11:53
@mado píše:
A nebo ji dítě vezmou od dvou let. To si musí oběhat a pozjišťovat zakladatelka.

Co jsem koukala na stránky školky, co by mělo umět dvouleté dítě před nástupem, tak to asi malá umět nebude… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna