Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
Nejlepší je jet na kontrolu. Lepší zbytečně, než pozdě ![]()
Dala bych si tu vanu a jestli to zabere, tak až se vrátíš, tak dej vědět. ![]()
Tyhle stavy nespání/pravidelných kontrakcí, pauza a za čas znovu, mně začaly zhruba týden před porodem.
Ale já měla oba na dlouhé lokte.
A jaky jsi tt? Mne odešla zátka a přesně za 6dni jsem porodila
No asi úplně porod to ještě není, ale předporodní stav určitě. Já tohle měla u dvou přirozených porodu 1-2 dny před… Odpočívej a nabirej silu ![]()
@Eljasa Ve středu mám termín… U prvního dítěte jsem po těchto stavech přijela do porodnice na 5 cm, ale doufala jsem, že u druhého to bude mít rychlejší spád
Mně u 1. odešla zátka odpoledne, pořád jsem běhala na WC, kolem 6 začaly mírné bolesti, ve vaně se interval zkrátil na 3-5 min a v autě mi cestou do porodnice po 9.h. rupla voda, v půl 2 ráno bylo hotovo;) Předtím žádné poslíčky, nic.
U obou jsem byla na příjmu na 5-6 a porodila cca 4h po příjezdu.
Jediné, co je jisté, že se to blíží
. Může to být několik hodin, ale i několik dní a klidně to můžeš stihnout ještě dnes, nebo i po termínu…
Urputné poslíčky jsem měla denně i 3 týdny před porodem (u všech 3 tehu), intenzita skoro jak porodní kontrakce. U prvního zátka odešla týden před porodem. U druhého začal porod z čista jasna odtokem plodovky. U třetího jsem šla do porodnice proto, že jsem nevěděla jak si sednout
, kontrakce začali až během příjmu v porodnici a za hoďku a půl bylo po všem… Co porod, to jiný scénář. Tak ať ti to dobře dopadne! Nestresuj a odpočívej.
P. S. je to divné, ale před každým porodem jsem dlooouze spala - takže teď bych to u sebe brala jako příznak porodu…jenom už nic nechystám.
Já rodila před 10 dny.. a přesně ty stavy co píšeš - brutální poslíčký, noční kontrakce po 5 min.. a pak najednou nic…Tak ty jsem si přivodila pitím maliníku. Teda abych byla přesná, maliníkový čaj jsem pila od 32 týdne, ale od 37 týdne mi začal dělat takovouhle neplechu. Pak jsem si ho jeden den nedala a spala jsem 10 hodin jak miminko.
No maliník jsem vydasila a rodila jsem až za dalších 14 dní.
![]()
Tak nerodim. Dve noci jsem bolesti nespala. Bolesti maji zretelny nastup, vrchol, pokles. Musim pri nich vydavat zvuky, rozdychavat… Dnes jsem byla v porodnici kvuli jinemu problemu a cipek uzavreny… Nechapu, fakt to hodne boli… ![]()
Poradíte mi? Jsem na konci 2. těhotenství, 1. porod skončil sekcí pro nepostupování a i teď mám problém poznat, která bije. Od pátka začalo intenzivnější tvrdnutí břicha, poslíčci, tlaky na čípek, odešla zátka. Včera další kus zátky, poslíčci, ale nepravidelně. V noci už jsem nespala, jednu chvíli poslíčci/kontrakce i po 3-5 minutách, ale ráno to opět ustalo. Před asi 1 hod dvě opravdu intenzivní kontrakce a od té doby zase nic. Když se postavím, je to pekelný píchání na čípku. Tak rodím nebo ne? Dám si vanu, ale už jsem nervní…