Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
Najde se tady některá maminka, která se chystá rodit na Příbrami letos v létě/na podzim?
Na výměnu informací a zážitků z poradny? ![]()
Na jejich webových stránkách jsem si našla, co vše do porodky přinést. Ale něčím si nejsem zcela jistá. Třeba nočí košile opravdu nedávají jejich?
Plánujete některá nadstandart? Já na něm byla min. rok v květnu a chtěla bych ho teď taky, tak snad se pošěstí. Byl o ně dost zájem…
Tak rodit už se tam nechystám, ale rodila jsem tam už 2× a perfektní.Košile musíš mít opravdu svoje a aspoň dvoje, protože při porodu si ji člověk hned umaže.Nadstandart jsem neměla ani jednou a nectěla bych ho.Navíc, většinou se tam člověk stejně nedostane.Bylo fajn, mít si s kým popovídat, navíc každou chvíli musíš lítat do sprchy, tak ti spolubydlící aspoň můžou pohlídat mimi.
Ahoj, já se do porodnice v Příbrami chystám ale až v prosinci, nicméně nějaké info o tom jak to u nich probíhá a pod bych též uvítala:-)
@KadleckaS jen dvě vlastní? Já myslela, že alespoň k porodu dají erární..jinde dávají noční košile neomezeně ![]()
A slyšela jsem, že plínek pro mimčo dávají také málo - jen pět na den? Takže asi taky zásobu svého, že?
Já chci nadstandart určitě, mám ráda své soukromí a hlavně - nedej bože, abych chytla nějakou blbou „spolubydlící“ to bych zešílela…
A co píchání oušek? Já čekám holčičku a ráda bych jí nechala píchnout ouška už v porodnici. Nabízí to Příbram?
První poradna mě tam čeká až za dýl, ale ráda bych tohle info měla nějak pohromadě, abych se pak ptala jen na detaily ![]()
Já jsem jinak z Prahy, ale protože jsem tam min.rok byla max. spokojená s personálem, tak jsem nechtěla riskovat nějakou pražskou nemocnici, kde ne vždy je personál vstřícní. Obvzlášť, když je zrovna více porodů
A min.rok jsem k nadstandartu měla svou vlastní sestru - ošetřovatelku, která by mimčo určo pohlídala, kdy bych šla do sprchy:) Mě pořád straší CS, první kvůli placentě a teď je malá KP - takže bych měla i po CS ráda svůj klid - tak budu volit takhle.
@eliskaj Košile opravdu vlastní, já tedy měla dvě, stačily mi, ale pořád jsem se převlíkala, člověk snadno proteče.Plýnek myslím dávaly 5, ale vystačila jsem si s nimi.Oblečeníčko jsem používala erární(proč si hned zbytečně špinit svoje),takžekdykoli bylo třeba převlíknout, řekla jsem si sestrám.Pozor na síťované kalhotky, moje se jim nezamlouvaly(mněla jsem z DM, značku už nevím),ale kašlala jsem na ně a používala jsem je vesele dál.Porodnické vložky musíte mít svoje, daly mi jen pár hned po porodu.Co se naušniček týče, holčičku nemám,ale myslím si, že hned v porodnici ji určitě ouška píchat nebudou, čeká se až po očkování.
Jinak holky, obrňte se trpělivostí, až budete chodit na monitory, strávíte tam klidně 4 hodiny.Takže svačiny sebou.
KadleckaS to je na Příbrami u monitorů takový šílený frmol? Budu dojíždět z prahy, nemáš nějakou zkušenost z cvičením co porodnice těhotným nabízí?
S cvičením zkušenosti nemám, ale ty monitory byly fakt děs.Přišla jsem na osmou a odcházela ve 12.
Ahjky, taky si plánuji Příbramskou porodnici, jsem z Pb, jsem na začátku 25 tt, termín mám až 4.10. ale musím ležet doma pro zkracování děložního hrdla, koukala jsem, že se neregistruje
@Pajkax píše:
Ahjky, taky si plánuji Příbramskou porodnici, jsem z Pb, jsem na začátku 25 tt, termín mám až 4.10. ale musím ležet doma pro zkracování děložního hrdla, koukala jsem, že se neregistruje
@Pajkax taky jsem si všimla že registrace není potřeba tak nějak doufám že potřeba doopravdy nebude
Švagrová má termín měsíc přede mnou a prý se taky registrovat nebude
@Pajkax což o to ja už neležím ale žiju v Praze, tak se též spolehnu jen na jejich vebovky
V Příbrami jsem rodila 2× a to v roce 2009 SC a letos v dubnu přirozeně. Poradny s monitorama jsou opravdu na dlouho, protože to dělají na porodním sále, takže mě se stalo, že tam měli porody a poradna stála. Jinak v dubnu otevřeli nové oddělení šestinedělí a je to super, pokoje po dvou, vlastní soc. zažízení, takže se nemusí přes chodbu, každý pokoj má TV a přebalovák na mimimčo. Co se týče nočních košil, ty si opravdu musíte vzít své, plínky 5 na den a poporodní vložky taky své, jediný erár je oblečení na mimčo…ale to už tady vše bylo řečeno. A REGISTRACE NENI NUTNA…
@srenca
taky jsem tam rodila letos v dubnu…nepotkali jsme se tam? ![]()
se vším souhlas, ale poporodní vložky nějaké k dispozici byly, myslím že dva balíčky…ale to nestačilo a musela jsem i tak mít svoje…
a já na ně nedám dopustit, já byla spokojená…i přes to čekání na monitory…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.