Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Fikta píše:
No nevím, bylo to takové letem světem, ale zase jsem ráda, že jsem poznala jednu porodní asistentku a pár sestřiček. Spoutu věcí už znám tady od holek z netu, ale je fakt, že se hodně mluvilo o tom, jak to právě v téhle nemocnici probíhá (jako co si vzít s sebou, jak to probíhá při porodu a po něm a nejdůležitější co si pamatuju je, že si máme schovávat rohlíky a pečivo na později)
to o porodu je asi docela zajímavé, teda aspon já vsude hledám info jak k tomu oni pristupujou tak se tam asi budu muset kouknout
@lecka přijde mi, že se hodně snaží, aby ta mamča byla s mimčem co nejvíc. Pokud je vše v pořádku, tak ho hned přikládají a nechají Ti ho cca 2 hodiny, jen na chvíli ho odnesou na vyšetření (ale nevím jestli předtím nebo potom, si už nic nepamatuju
, ale vím, že s ním může jít tatínek). Pak Ti ho dají na pokoj a už se staráš jen Ty ![]()
No uvidíme, jaká bude praxe ![]()
@Fikta píše:
@lecka přijde mi, že se hodně snaží, aby ta mamča byla s mimčem co nejvíc. Pokud je vše v pořádku, tak ho hned přikládají a nechají Ti ho cca 2 hodiny, jen na chvíli ho odnesou na vyšetření (ale nevím jestli předtím nebo potom, si už nic nepamatuju, ale vím, že s ním může jít tatínek). Pak Ti ho dají na pokoj a už se staráš jen Ty
S tím odnášením asi budu dělat brajgl jelikož vyšetřit ho mohou i u tebe:-) jinak je ale super že nejsou proti tomu aby šly rovnou společně na pokoj
toho jsem se docela bála abych se s nima nemusela hádat o tom že mimi bude prostě se mnou a vyšetření budou taky jen u mně nebo půjdu s ním
Ahoj holky, můžu se zeptat, zda se na ty předporodní kurzy musím předem objednat? Chtěla bych jít teď v úterý a někde jsem vyčetla, že se tam objednávat nemusí. Děkuji. Termín porodu mám 7.10.
@PetraK84 píše:
Ahoj holky, můžu se zeptat, zda se na ty předporodní kurzy musím předem objednat? Chtěla bych jít teď v úterý a někde jsem vyčetla, že se tam objednávat nemusí. Děkuji. Termín porodu mám 7.10.
V Příbrami se snad ani nemusí ![]()
@PetraK84 píše:
Nemusí ![]()
Nemusí
sice jsem na nich nebyla, ale informovala jsem se přímo na porodním sále
nakonec mi to časově nevyšlo…
Dcera se mi narodila 9.8 v Příbrami, brala sem to načisto bez kurzů a bez prohlídky porodnice a docela sem byla vykulená, byl to můj první porod. Dítě vyšetří u tebe a dají ti ho do náruče a nechají tě sním cca 2 hodiny..Pak ho odnesou a tebe převezou na oddělení šestinedělí. Miminko tam omyjí a na chvilku dají vyhřát a až ty si dojdeš poprví na záchod a začneš chodit ( no budeš se cítit že to zvládáš) tak ti malou dovezou na pokoj a ty už se jen staráš.. Je to nádherný pocit mít dítě u sebe ![]()
@MarkeetkaaP Ahojky
já bych tam chtěla rodit
sice mám gynekologa v jižních čechách, ale PB mám od bydliště blíže než Písek
jinak, u sebe vím, že na před porodní chodit nebudu, i když jsem chtěla…ale časově to nedám!!
máme jen jedno auto, a přítel každý den jezdí do práce, a cestu busem bych nedala, páč je mě zle i v autě
jinak, doopravdy ti nechají miminko dvě hodiny u tebe?? hodně bych si přála, kdybych rodila přirozenou cestou, mít malého nějakou dobu na prsou
a jaký je tam porodník?? nebo vlastně, jaký je tam personál??
personál je super, ale samozřejmě taky se najdou méně příjemné sestřičky nebo doktoři, ale převažují ty lepší
Mě rodil mladý doktor, a nemohu si stěžovat ![]()
a ano, po porodu miminko zabalí a hned Ti ho přiloží k prsu, pak ho vedle tebe ošetří, zváží a změří a pak tam nějakou dobu jste sami…My si ho s manželem užívali asi 1,5 h, pak si pro něj přišla dětská sestra… ![]()
Přesně nechají tě tam s miminkem o samotě.. Personál u mě perfektní mě rodila mladá slovenka dlouhé černé vlasy a hrozně milé sestry které umí být i rázné
byla sem na předčasným ukončení takže mi malou vyvolávali a zažila sem tam 2 doktorky a musím říct že obě byli výborný:)myslím si že ty kurzy nemusí být já dostala rychlokurz před porodem a dýchat? to příjde automaticky, teda aspoň u mě ![]()
@vesper Tak to jsem teda pro porod v PB
jsem ráda, že si tu mám s kým o tom popovídat… kamarádka tam rodila, ale ona měla císaře, a moc si nepamatuje, měla těžký porod
a pořád jim šla do mdlob…
Ahoj holky, chystám se k porodu, ale docela jste mi tu překvapily, co všechno musím mít s sebou. Myslela jsem, že věci, které potřebuju v porodnici prostě dostanu. ještě se zeptám jak jste byly spokojené s ubytováním a jídlem. a chtěli poplatek za pobyt a za přítomnost u porodu?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.