Rodím v Příbrami - srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5215
28.8.12 12:49
@Fikta píše:
No nevím, bylo to takové letem světem, ale zase jsem ráda, že jsem poznala jednu porodní asistentku a pár sestřiček. Spoutu věcí už znám tady od holek z netu :mrgreen:, ale je fakt, že se hodně mluvilo o tom, jak to právě v téhle nemocnici probíhá (jako co si vzít s sebou, jak to probíhá při porodu a po něm a nejdůležitější co si pamatuju je, že si máme schovávat rohlíky a pečivo na později) :lol:

to o porodu je asi docela zajímavé, teda aspon já vsude hledám info jak k tomu oni pristupujou tak se tam asi budu muset kouknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
28.8.12 13:02

@lecka přijde mi, že se hodně snaží, aby ta mamča byla s mimčem co nejvíc. Pokud je vše v pořádku, tak ho hned přikládají a nechají Ti ho cca 2 hodiny, jen na chvíli ho odnesou na vyšetření (ale nevím jestli předtím nebo potom, si už nic nepamatuju :oops:, ale vím, že s ním může jít tatínek). Pak Ti ho dají na pokoj a už se staráš jen Ty :D

No uvidíme, jaká bude praxe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
28.8.12 13:04
@Fikta píše:
@lecka přijde mi, že se hodně snaží, aby ta mamča byla s mimčem co nejvíc. Pokud je vše v pořádku, tak ho hned přikládají a nechají Ti ho cca 2 hodiny, jen na chvíli ho odnesou na vyšetření (ale nevím jestli předtím nebo potom, si už nic nepamatuju :oops:, ale vím, že s ním může jít tatínek). Pak Ti ho dají na pokoj a už se staráš jen Ty :D

S tím odnášením asi budu dělat brajgl jelikož vyšetřit ho mohou i u tebe:-) jinak je ale super že nejsou proti tomu aby šly rovnou společně na pokoj :-) toho jsem se docela bála abych se s nima nemusela hádat o tom že mimi bude prostě se mnou a vyšetření budou taky jen u mně nebo půjdu s ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetraK84
31.8.12 17:00

Ahoj holky, můžu se zeptat, zda se na ty předporodní kurzy musím předem objednat? Chtěla bych jít teď v úterý a někde jsem vyčetla, že se tam objednávat nemusí. Děkuji. Termín porodu mám 7.10.

• Citovat
  • Upravit
5215
31.8.12 17:05
@PetraK84 píše:
Ahoj holky, můžu se zeptat, zda se na ty předporodní kurzy musím předem objednat? Chtěla bych jít teď v úterý a někde jsem vyčetla, že se tam objednávat nemusí. Děkuji. Termín porodu mám 7.10.

V Příbrami se snad ani nemusí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
31.8.12 18:18
@PetraK84 píše:
Ahoj holky, můžu se zeptat, zda se na ty předporodní kurzy musím předem objednat? Chtěla bych jít teď v úterý a někde jsem vyčetla, že se tam objednávat nemusí. Děkuji. Termín porodu mám 7.10.

Nemusí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
31.8.12 21:22

Nemusí :-) sice jsem na nich nebyla, ale informovala jsem se přímo na porodním sále ;-) nakonec mi to časově nevyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetraK84
1.9.12 18:49

Díky holky :)

• Citovat
  • Upravit
4.9.12 19:45

Dcera se mi narodila 9.8 v Příbrami, brala sem to načisto bez kurzů a bez prohlídky porodnice a docela sem byla vykulená, byl to můj první porod. Dítě vyšetří u tebe a dají ti ho do náruče a nechají tě sním cca 2 hodiny..Pak ho odnesou a tebe převezou na oddělení šestinedělí. Miminko tam omyjí a na chvilku dají vyhřát a až ty si dojdeš poprví na záchod a začneš chodit ( no budeš se cítit že to zvládáš) tak ti malou dovezou na pokoj a ty už se jen staráš.. Je to nádherný pocit mít dítě u sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
5.9.12 17:36

@MarkeetkaaP Ahojky :) já bych tam chtěla rodit :) sice mám gynekologa v jižních čechách, ale PB mám od bydliště blíže než Písek :) jinak, u sebe vím, že na před porodní chodit nebudu, i když jsem chtěla…ale časově to nedám!! :( máme jen jedno auto, a přítel každý den jezdí do práce, a cestu busem bych nedala, páč je mě zle i v autě :) jinak, doopravdy ti nechají miminko dvě hodiny u tebe?? hodně bych si přála, kdybych rodila přirozenou cestou, mít malého nějakou dobu na prsou :) a jaký je tam porodník?? nebo vlastně, jaký je tam personál??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
5.9.12 19:02

@eliasek89

personál je super, ale samozřejmě taky se najdou méně příjemné sestřičky nebo doktoři, ale převažují ty lepší :-) Mě rodil mladý doktor, a nemohu si stěžovat :palec:

a ano, po porodu miminko zabalí a hned Ti ho přiloží k prsu, pak ho vedle tebe ošetří, zváží a změří a pak tam nějakou dobu jste sami…My si ho s manželem užívali asi 1,5 h, pak si pro něj přišla dětská sestra… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.12 20:31

Přesně nechají tě tam s miminkem o samotě.. Personál u mě perfektní mě rodila mladá slovenka dlouhé černé vlasy a hrozně milé sestry které umí být i rázné :) byla sem na předčasným ukončení takže mi malou vyvolávali a zažila sem tam 2 doktorky a musím říct že obě byli výborný:)myslím si že ty kurzy nemusí být já dostala rychlokurz před porodem a dýchat? to příjde automaticky, teda aspoň u mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
13.9.12 13:21

@vesper Tak to jsem teda pro porod v PB :lol: jsem ráda, že si tu mám s kým o tom popovídat… kamarádka tam rodila, ale ona měla císaře, a moc si nepamatuje, měla těžký porod :( a pořád jim šla do mdlob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.9.12 14:17

Ahoj holky, chystám se k porodu, ale docela jste mi tu překvapily, co všechno musím mít s sebou. Myslela jsem, že věci, které potřebuju v porodnici prostě dostanu. ještě se zeptám jak jste byly spokojené s ubytováním a jídlem. a chtěli poplatek za pobyt a za přítomnost u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
21.9.12 14:42

@marsve není už náhodou poplatek státně zrušený??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková