Poradna duly
Jana Čurdová
koukám že si to neměla jednoduchý. My jsme chtěli z Prahy už minulý rok, to ale nějak nevyšlo, tak jsme to nechali že časem.No a pak jsme zjistili že čekáme mimčo a šlo to ráz na ráz..protože máme tři hafíky a ne malý a neustále se u nás hafíci mění a přibívají, tak jsme řekli, že musíme do baráčku.Koupili jsme dvougenerační barák v Králově Dvoře( Beroun), a stěhujem se s přítelovými rodiči.Papíry už jsou vyřízený, baráček už je máme, ještě se tam ted kutí řemeslníci a v sovotu se stšhujem. Bude mazec ![]()
Strašnice jsou krásný!a rozhodně lepší než Karlák! a krásná 3+1, budete mít místa ![]()
Koukám, že nejsem sama, kdo řeší bydlení a čeká mimčo v dubnu. My bydlíme v RD, který rekonstruujeme. Spodek se blíží do finále, už jen dodělat krb, položit plovoučku a pak zařizovat nábytkem, uklízet a zabydlovat se. Nicméně ještě není vyhráno, jen jak se přestěhujeme dolů, tak se jde na vršek a nedovedu si představit, až se tu budou bourat zdi a dole bude mímo
Navíc u většiny nábytku je dodac lhůta i 6-10 týdnů, takže si musíme pospíšit.
čau holky,
tak jak vám pokračuje zabydlování? U RD je to náročný, nezávidím. Doufám, že jste hlavně v pořádku a nepřetěžujete se!
My jsme se úspěšně přestěhovali, ale do hotového panelákového bytu, takže proti vám sranda, a i tak se mi to zdálo náročný. Máme tu sice ještě binec, ale to mi nevadí.
Taky chceme z Prahy časem pryč, ale zase do bytu, já bych do domku nechtěla. Zvířata nemáme a já jsem si v minulosti vyzkoušela, že starat se o RD není nic pro mě, nejsem ten typ. To jsem taky bydlela za Prahou- v Řevnicích, takže Beroun znám.
Tak u nás se stěhování blíží, včera jsme přivezli nábytek do ložnice, sedačku a skříň do chodby. Tento týden ještě dovezeme postel a konferenční stolek. Příští týden bude jídelní stůl a snad do měsíce stěna do obýváku. O víkendu možná přijedou naši, pomoct s úklidem a sestavěním nábytku. Pak následuje to nejhorší: třídění věcí a snesení zeshora dolů. Byť bydlíme v RD, zatím to bude takový byt, než se předělá vršek. Do toho mám v sobotu ještě poslední zkoušku, takže toho do víkendu moc neudělám ![]()
Ahoj holky
jak se těšíte/bojíte na porod???Já se bojim
tím víc jak se to blíží ![]()
já se nebojím, naopak už si říkám, aby to bylo… s tímhle baťohem na břiše se mi moc dobře nežije ![]()
jjj,taky už se sotva valím,je to už obtížnější s tím bříškem.Ale jinak se taky těším,ale jasně že jsou i obavy,mám smíšenené pocity,jeden den se moooc těšíma druhý den se bojím.Ale to je asi v tomto období naprosto normální.
![]()
Ahojte holky, k těm kurzům, jděte dřív, já chtěla jít kolem 35tt a ráno místo na kurz jsem šla na příjem a klid na lůžku… ![]()
holky všimly jste si těch nových cen?!? jsem myslela, že se od dubna ruší platba za otce u porodu a oni to naopak zvedli na 1700,–
šlendrián ![]()
jinak nevíte někdo, v jakých časech se konají ty předporodní kurzy? jsem na neschopence, tak abych se trefila ![]()
Taky jsem na to koukala. Oni to totiž spojili i s císařským řezem. Předtím to bylo za 1000 normál porod a 3000 za císaře a teď je to 1700 za oboje.
Teda to je opravdu nechutný!!!
My budeme rodit každým dnem a otce u porodu jsme platili 1000,– předem, máme potvrzení, tak jsem zvědavá, jestli nám to doúčtují
A kurz jsme měli taky levnější (před 3 týdny) … nechápu, za co to je??? A koukám, že zvýšili i ceny za nadstandard
asi potřebují snížit počet rodiček, které budou mít vůbec o Podolí zájem ![]()
AHOOJ, pridavam se do spolku tehulek duben Podoli 2012
Mame termin 27.4.
Nemuzu spat posledni dobou, tak si tu ctu ruzne prispevky.
Jak se vam dari v 7. mesici? Ja zacinam po male fyzicke zatezi pekne funet. Na kurz se chystam, ale bohuzel kvuli neschopence jsem se tam s amnzelem nedostala a ted, nastupem na MD se tam uz nedostanu s manzelem, protoze nastoupil do nove prace, ale na kurz pujdu.
Mate nachystane veci? Nevite jestli POdoli ma erarni hadriky pro prcka?
KOnecne se nam pripravy na mimi chylí ke konci,,,ale byla to zabiracka ![]()
Mejte se fajn a uzivejte posledni tydny tehotenstvi.
no, je to náročný, ale díky za to, že se vůbec stěhujeme.. bydlíme totiž kousek od Karláku v garsonce a dalo mi velkou práci přesvědčit přítele, že s miminem to nebude nejlepší místo k žití. Prý, kdyby nám to tady nevyhovovalo, můžeme se přestěhovat po porodu… myslela jsem, že mě z něho trefí, ale podařilo se mi ho ukecat. Pak jsem si teda sama musela najít byt, to se mi už taky podařilo. Zítra podepsat nájemní smlouvu, pak zařídit nábytkem.. ale těším se, že to bude včas před porodem hotový. Stěhujeme se do Strašnic do 3+1. A kam vy? Někam za Prahu?