Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky těhulky. Máte termín porodu v květnu 2013? Přidejte se ke mě a můžeme si psát co prožíváme, absolvujeme, výsledky vyšetření apod. Jsem z okolí Plzně a je mi 29 let a jsem provorodička. Termín porodu mám 7.5.2013. Jsem 11+2 a dneska jsem byla na prvotrimestrálním screeningu a podle UTZ vše v pořádku, mimísek nám roste a je to takový krásný človíček. Za 10 dní budou výsledky krve tak uvidíme. Dostala jsem těhu průkajdu. Ale mám cukr v moči
a musím na testy na těhu cukrovku, tak snad se nepotvrdí, uvidíme. Trpím nevolnostma a nejhůř je mi odpoledne a večer, tak nevím kde se vzal pojem ranní nevolnosti
A jak jste na tom vy? Tak se na vás těším ![]()
Ahoj, me je 32,jednu 3-letou uz mam. Ted mam termin 9.kvetna. 1.11.jdu na krev a mela bych dostat prukazku. Nevolnosti mam uplne stejne, nejhorsi to je odpo a vecer. Doufam, ze bude vse v poradku.
Ahoj ahoj
Mne je 26 a jsem momentalne v 10.tydnu, ale jeste jsem nebyla u doktora, ziju v Londyne a tady se na nejaky casty prohlidky nehraje
Teprve pristi stredu jsem objednana k doktorovi, tam musim nahlasit ze jsem tehotna a on me pak posle dal k porod. asistentce. Takze 1.vysetreni budu mit az tak nekdy ve 12.tydnu
Doufam, ze je vsechno v poradku.Uz je mi teda lip, ale min. tejden mi bylo fest blbe, sice zadny zvraceni, ale zaludak na vode, ve dne v noci, blee. A nechutenstvi, hlavne maso a cokolada, jenom pri predstave hoveziho
Nechate si rict pohlavi? Ja nevim,1.tehotenstvi tak asi jo
snad se ti ta cukrovka nepotvrdi! Ja budu rada, kdyz mi tady udelaj ultrazvuk, s nejakyma testama tady nepocitam
![]()
Ahoj @zdenka_v tak aspoň už trochu víš do čeho jdeš, zkušenosti se nám tu hodí
Určitě bude všechno v pořádku, pak poreferuješ ![]()
Ahoj @Mistee no tak to je síla v Anglii, ale už jsem někde takhle sem tam četla, že v cizině se na to tolik nehraje jako v ČR, zvláštní… tak držím pěsti ať je všechno v pořádku a ať máš hodnou porodní asistentku a kdy se dostaneš pak k doktorovi?? Jinak já nezvracim, jen mi to kope a to fest, zastaví se to v krku, já nesnášim zvracení, někdy si říkam, jestli by nebylo lepší to vrhnout a je klid
V lékárně na to mají zázvorový lízátka pro těhotné, když je nejhůř tak lížu a ono to trochu uleví. Pohlaví si určo necháme říct, protože se člověk tak nějak připraví si myslim
Jo a jinak čokoláda a maso? Jsme na tom stejně, nemůžu to ani vidět, zajímavé ![]()
Ahoj TP mám 9.5.2013, mám 26 a už mám doma dvě dcery, 4 roky a 13 měsíců, třetí dítě plánované nebylo, nějak si samo vydupalo své postavení
.
Jsem tak natěšená a zmatená, že jsem dneska jela na KO, protože jsem měla za to, že je 24.10.
a nic, takže příští týden 24.10. mě čeká KO, ale už doopravdy, odběr krve na scenering, už se moc těším.
Jednu fotku už mám z UTZ, tak se těším na scenering, že tam budu vidět mimi dlouho
.
Doktora asi nevidim cely tehotenstvi
Tady se prej chodi parkrat na kontroly k porod. asistentkam a ty te pak i odrodej, jeno pri komplikacich se asi zavola doktor, je to na palici
V listopadu jedem domu, tak si asi skocim k doktorovi, prece jenom doktor je doktor..Ja taky nesnasim zvraceni, kolikrat mi bylo tak blbe, ze jsem ani nemohla jist, jeste jsem furt mela v hlave hovezi, takze fakt sila
Pak me bolelo bricho i z hladu, ale proste jsem nemohla nic.Taky mi to pripada zajimavy, hlavne s tou coko, pritom ja ji mam tak rada a je to na me videt
Co jmena? Uz vymyslite nebo jeste ne?
Holky uz na sobe vidite nejaky zmeny??Nemuzu si pomoct, ale sotva zapnu kalhoty a podprsenku bych potrebovala tak o 2 cisla vetsi
![]()
Ahoj @IvkaH tak ty nás tu budeš zásobovat radama, taková zasloužilá matka panečku
Je to super. Já jsem dokonce říkala, že bych brala dvojčátka, sice je to asi záhul, ale přijde mi to úžasný mít hned dvě děti najednou
A raději si pořiď diář, ať nejezdíš k dr. zbytečně
![]()
No já jsem si říkala, že naše hafice se narodila 4.5. tak že by bylo fajn, kdyby se nakonec to naše mrně taky narodilo 4.5. ![]()
Jojo @Mistee já jsem byla závislák na mase a čokoládě a vůbec to co jsem měla ráda, teď prostě nesnášim, já mam strašně omezenej výběr co snesu a co ne..taky mi někdy hrozně kručí v žaludku a já prostě nemůžu do sebe nic dostat, tak jsme na tom fakt podobně. Říkala mi kamarádka zdravotnice, že prý je dobře, že je mi blbě, to prý je známka toho, že vše je tak jak má a HCG je vysokén a ne každý to dobře snáší, holt jinej stav
A to je jasné, k jakmile budeš v ČR, tak si za doktorem skoč, v té Anglii je to teda na palici, tam bych se asi bála celé těhu nebo co
Tak holky dobrou noc, jsem grogy a je mi jak jinak než zle
a ráno je to pro mě peklo vstávat do práce.
Já už mám břicho, odpovídající asi tomu 3tímu měs. ale tak je to třetí dítě, tak mi to naskakuje rychleji jak předtím
.
Už pár dní cítím pohyby, napřed jsem si říkala, že to není možné, tak brzo, že se mi to jen zdá, ale né, vždycky ráno, večer když chci spát a někdy přes den, zatím je to, jak šimrání motýla, ale jsou to už pohyby, tak mám hroznou radost, že Gumídek se mnou komunikuje
.
Jména mi se líbí na kluka Max nebo Alex a na holku Klaudie, ale záleží jak se dohodne domácí rada, musíme se shodnout všichni. Špatně mi bývá taky, moje mimčo mi nedovolí se ani najest, mám chutě jen na mandarinky, pomelo, pomeranče, jabka a mrkev, nic jiného mi teď nechutná
a bývá mí špatně někdy večer někdy ráno a už mě začíná pálit žáha
.
Luminex:taky jsem docela vyplasena z toho jejich systemu, ale k nam jezdit by se docela prodrazilo, tak to budu muset vydrzet tady. Snad nam bude brzo lip, ja nemam ani zazvorovy lizatka, pomoc! Tak aspon ucucavam kolu
Dobrou ![]()
IvkaH: to je hezky, aspon vis ze je miminko v poradku!
Taky uz se na to tesim. Jmena mate hezky, Klaudie se mi moc libi. My zatim nic moc, pritel chce kluka Tomase, po nem
Ja nevim jestli se mi uz nejak bricho zvetsilo nebo jsem treba nafoukla, kazdopadne si asi budu muset obnovit satnik
![]()
Jo a paleni zahy me otravuje taky a to jsem to nikdy driv nemela
@Mistee píše:
Jo a paleni zahy me otravuje taky a to jsem to nikdy driv nemela
na to mi zabírá zmrzka, tak zkus jestli ti to taky pomůže, někomu pomáhá mléko, ale to nepiju, tak si dávám zmrzku, že nechci do sebe cpát prášky
IvkaH:tak ja mliko taky nepiju, zmrzku jsem si dala dneska a je fakt, ze me za celej den nepalila:)
Ahoj, vezmete mě do party? Je mi 36let a čekám třetí dítko. První jsou syn - 18let, dcera - 2 roky a kousek a se třetím jsem v dnes v 11.týdnu.
Termín porodu mám 9.5., tak je nás tady více, které jsme se sešly v jednom termínu
Špatně mi vůbec není, nemám ani chutě… jako bych ani nebyla těhotná, ale mám břicho jako v pátém měsíci
Nezapnu žádné kalhoty a už se dívám po těhotenských
Nejlíp se cítím v teplákách ![]()
momentálně mám šílený zánět močových cest, takže trpím jako kůň a až mi Dr.muel dát i ATB ![]()
Na screening jsem už byla - na odběr krve a 26.10. jdu na UTZ, výsledky krve tam už budou, tak to Dr. rovnou vyhodnotí - doufám, že to bude v pořádku, ptž na plodovou vodu jsem se rozhodla nejít.
A jsem teda v údivu, jaká je NEúroveň péče o těhotné v Anglii
, já bych se snad přestěhovala od ČR… Nebo bych tady jela aspoň ke konci těhot. a odrodit… nedovedu si představit, že by mě někdo tak málo kontroloval, žádný screening, nic… vždyť se může stát tolik neočekávaných věcí… sice jsme bídáci Evropy, ale tohle máme naštěstí na dobré úrovni ![]()